Főoldal » XIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

XIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2012. május 11-13-ai hétvégén kerül megrendezésre Hódmezővásárelyen a már hagyománynak nevezhető Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Nemzetközi Szakkiállítás és Vásár.

A három napos rendezvény rengeteg programmal várja az érdeklődőket, a kiállítókat és a szakembereket. Az első nap végén a Rotary Club jótékonysági estjén is részt lehet venni.

Ha ezen a hétvégén Hódmezővásárhelyre utazunk, akkor alkalmunk adódik, hogy betekintést nyerjünk a különböző gazdasági állatfajok tenyészállat bírálatára, a fajtabemutatókra, de a lovas ágazat mellett maradva láthatunk díjlovaglást, díjugratást, fogathajtó versenyt, dámalovas bemutatót, csikósbemutatót, gyermek lovas ügyességi versenyt, póni-ötösfogatot, vagy akár erőszakmentes csikóelindítást is.

A további állatfajok tekintetében is rengeteg programra lesz lehetőség, például megnézhetünk egy “látvány” mangalicavágást, résztvevői lehetünk sertésárverésnek, de lesz hal, baromfi és húsmarha fajtabemutató, fejés bemutató, juhnyírás, magyar vizsla show, agárverseny, főzőverseny, gyerekeknek pedig állatos-ki-mit-tud?, tejivó- és malacfogó verseny.

A kiállítás keretében a tenyészállat bemutatás/bírálat mellett a  mezőgazdasági gépek, technológiák is ismertetésre kerülnek, de a környezetvédelemtől kezdve, az élelmiszeriparon és a takarmányozáson át, a műtrágyák és növényvédő szerek használatáig mindennel találkozhatunk a rendezvényen. Az érdeklődők számára szaktanácsadást nyújtanak a megfelelő szakmai szervezetek, valamint a vadászati kiállítás is megtekinthető.

Helyszín:          Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centruma

              6800 Hódmezővásárhely, 47-es főút 195. km.

Nyitvatartás:  minden nap 09:00-18:00

Jegyárak:          1 000 Ft (18 év alattiak számára ingyenes!)

Parkolójegy:   1 000 Ft

További információ: http://www.allattenyesztesinapok.hu/

Vezérkép: http://www.allattenyesztesinapok.hu/sub/program.html

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.