Főoldal » Zöld OT – 2013.

Zöld OT – 2013.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Elindult a jelentkezés a márciusban Gödöllőn megrendezendő 23. Zöld Országos Találkozóra. A jelentkezés az OT megújult honlapján online történik.  Az Országos Találkozó március 21-én – csütörtökön – az elmúlt évekhez hasonlóan előprogramokkal kezdődik meg, melyek a Gödöllő környéki látványosságokat és természeti értékeket hivatottak bemutatni az érdeklődőknek.

Pénteken déltől az OT főprogramja is kezdetét veszi a plenáris ülésekkel, amelyek ebben az évben napjaink legfontosabb kérdéseire igyekeznek választ találni, a fenntarthatóság és a környezetpolitika jegyében. A plenáris üléseken szó lesz többek között a hazai politikai pártok környezetpolitikai jövőképéről, a magyar földszabályozás helyzetéről, a helyi gazdálkodás és az élelmiszer-önrendelkezés esélyeiről. Az előadások témái közt szerepel még a szintén nagy jelentőséggel bíró energiastratégia kérdése, az atomenergia és a megújulók hazai, illetve európai helyzetében értelmezve.

Plenáris ülések:

• EU alapok 2014-20: milliárdok mire? A magyar tervek és a fenntarthatóság, átláthatóság, partnerség kérdése

• Környezetpolitika helyzete az állami intézményrendszerben, a politikai pártok környezetvédelmi jövőképe

• „Zöld új generáció?” – a környezetvédelem szerepe az ifjúsági stratégiákban, a környezeti nevelés szerepe az oktatásban

• Energiastratégia, az atomenergia és a megújulók hazai és európai helyzete

• A magyar földszabályozás helyzete, helyi gazdálkodás, élelmiszer-önrendelkezés esélyei

• Kiút a Mozgalmi válságból

• A környezet- ill. természetvédelem és a gazdaság együttműködésének lehetőségei

Az online kitölthető űrlap elérhető a www.zoldot.hu/jelentkezes címen, nyomtatható és postán visszaküldhető formában pedig letölthető ide kattintva. 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.