Főoldal » Akasha krónika az egyetemes emlékezet

Akasha krónika az egyetemes emlékezet

Akasha Krónika, az egyetemes emlékezet

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

   Az akasha krónika az univerzum egyetemes emlékezete. Ennek ellentmondani látszana, hogy az akasha krónika a jövőt is tartalmazza, de az akasha krónikában minden jelen idejű – egyszerre van jelen – azaz a jövő már megtörtént és a múlt bizonyos szempontból még csak folyamatban van. Tehát mindent, ami valaha volt – beleértve a gondolatokat, érzéseket, s álmokat is – és ami lesz (vagy lehetséges) tartalmazza az egyetemes emlékezet, amelyet a spirituális hagyomány akasha krónikának hív.
Az egyes részeit, mint például egyes szellemek – amilyen az emberi én is – történetét tartalmazó darabjait olykor akasha lemezeknek is nevezik.

 

Hogyan olvashatjuk az akasha krónikát?

Itt meg kell jegyezni, hogy az emberi lény nem mindig ilyen szellemi-lelki felépítéssel rendelkezett, mint ma. Az étertest az idők folyamán csak fokozatosan húzódott bele a fizikai testbe, s vált csaknem azonos kiterjedésűvé. Régen a fejnél magasan kinyúlott. Ezért régebben az emberek bizonyos fokig beleláttak a szellemvilágba, s csak később szűnt meg ez a képességük, majd felváltotta az analitikus, logikus elmével való gondolkodás.

Ezért ma már más eszközökkel érhető el a szellemi fejlettség azon foka, amely bepillantást enged az akashába. A régi civilizációkban – egészen az egyiptomi kor végéig – a beavatásra váró egyéneket, több év felkészüléssel elvezették az akasha meglátásáig. Az akasha krónika meglátásához egy út vezet, ha az ember bizonyos gyakorlatokkal kifejleszti szellemi érzékelőszerveit, majd megtanulja használni.

(Ehhez ajánlom: Rudolf Steiner: A magasabb világok megismerésének útja)
Természetesen vannak kivételek, ilyenek például egyes álmok, amelyek a múltba, vagy jövőbe engednek bepillantást, illetve bizonyos események, mint súlyos betegség, vagy lelki trauma is okozhat részleges belelátást. Ezek azonban egyedi esetek és nem állnak irányításunk alatt. További hasonló jelenség, amikor valaki például lezuhan (akár akarattal, mint a bungee jumping esetében) és hirtelen lepereg előtte az élete. Az ilyen esetekben az étertest hirtelen elszabadul a fizikai testtől és ez okozza a képsorozatokat, mert az „elfeledett” emlékek az étertestben vannak.

Az utóbbi évtizedekben több olyan könyv is megjelent, amely azt ígéri, hogy eljuttat az akasha krónika látásáig. Ezzel kapcsolatban néhány dolgot érdemes megjegyezni. Egy egyén, attól függően milyen szinten tart a spirituális fejlődésében, akár saját maga által is eljuthat idáig. Ez kivételes dolog és csak nagyon kevesen érik el. Mint fentebb említettem, az egyetemes emlékezet megpillantásához szellemi érzékelőszerveinket szükséges kifejleszteni, amelyek mindenkiben megvannak, de szunnyadó állapotban, mert a fizikai világ elvonja róla a figyelmet. A kifejlesztésének az időtartama egyénektől függő, de rövidebb időtől évtizedekig terjedhet.

Valaha – nem véletlenül – hosszas kiképzés előzte meg, mielőtt egy-egy arra alkalmas embert odáig vezettek, hogy láthassa az akasha krónikát. Ugyanis szellemi-lelki és morális erőit meg kellett növelnie ahhoz, hogy a helyes módon lásson és elviselje, amit lát. Az akasha krónikába a különböző kábítószerek, drogok használatával is bele lehet látni. De mivel az ilyeneket használó emberek nem estek át a megfelelő kiképzésen, ez rendkívül ártalmas testi-lelki következményekhez is vezethet.
Nem véletlenül nem lehet csak úgy belekukkantani az akashába. Ha valaki nem érett meg erre, óriási sokk lehet számára, ami hosszú időre visszaveti szellemi fejlődésében. Az akasha valamennyire visszaverődik az asztrális szférában és azok, akik nem a megfelelő képzésen estek át, ezt pillanthatják meg, a valódi akashának hivén.

 

Az akasha krónika híres olvasói

Az akasha krónikának is vannak szintjei, s míg egy „átlagos beavatott” megismerheti saját életeit, s valamennyire a bolygó történelmét, addig a nagy mesterek képesek voltak az események mögött rejlő okokig hatolni. Sok ezer évvel ezelőtt, az ősi Tibetben és Egyiptomban a beavatottaknak hosszú felkészülés után nyitották fel a „harmadik szemét”, miáltal olvasni tudtak az akashában.
Az utolsó nagy egyiptomi beavatott, Mózes, magas fokon rendelkezett ezzel a képességgel és ennek az eredménye a Teremtés könyve. Később, a történelem során több jelentős egyéniség létezett, aki képes volt erre. Például János, aki az Apokalipszist írta.

A 19. században Helena Blavatsky írása, A titkos tanok is bőven merített az akasha forrásból. Utána következett Rudolf Steiner, aki olyan magas fokon olvasott az akasha krónikában, hogy képes volt választ adni az emberiség fejlődésének legnagyobb kérdéseire. Ő volt az, aki a legtisztábban és legmélyebben tanulmányozta és szellemi látásával átélte a Krisztus lény földi megjelenésének eseményeit és mozgatórugóit. Amerikában Edgar Cayce transzállapotban látott bele az akashába és számos leírás rögzítette azt, amit ott tapasztalt.
Mások is voltak és vannak, például az 1995-ben elhunyt Stilianos Atteshlis, vagy ismertebb nevén Daszkalosz, a ciprusi mágus, aki szintén olvasta az akashát.

 

Az akasha krónikáról

Az akasha krónika, vagy egyes írásokban kozmikus krónikának nevezett egyetemes emlékezet az, ami szó szerint megmutatja mi történt az idők során. Minden más feltételezésen, régi írások és más tárgyi emlékek általi következtetésen alapul. Noha a mai tudomány nem veszi komolyan az akashát, minden válasz, amelyet nem tud megadni, ott megtalálható. Sajnos manapság számos ezoterikus személyiség átadja magát egy-egy áramlatnak és úgy beszél bizonyos dolgokról, mintha azokat biztosan tudná, holott más forrásból származnak. A spirituális és szellemi igazságok hiteles közvetítői azok voltak, akik magas szinten olvasták az akashát. Ők fejlődésük során messze maguk mögött hagyták személyes véleményüket és megtisztítva szellemi-lelki összetevőiket, objektíven fogadták magukba az akasha tiszta tudását.

Sok ember van, aki szeretne belepillantani, de nagyon kevés, aki valóban érett rá. Mert ahhoz, hogy a valódi igazságokat láthassuk meg és ne az akasha asztrális visszatükröződését, vagy más, hamis látomásokat, meg kell tanulnunk, saját személyiségünkön túllépve, objektív „szemmé” válni, mint egy ablak. Ezért, először is sokkal fontosabb a morális fejlődés, az önismeret és a személyes vélemények, valamint a múlt eseményei káros hatásainak elengedése, s csak utána jöhet a szellemi látás.

Ha tetszett, lájkold, oszd meg és véleményezd!

Töltsd le: Eyn oldala – Pillantás az Abszolútumba

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.