Főoldal » Az új korszak embere

Az új korszak embere

Az új korszak embere

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

  Az új korszak embere tudatossági szintje egészen más, mint a régi korszakokban volt (ld. Az emberi tudat fejlődése az ókortól napjainkig). Ezért is vezet annyi félreértelmezéshez, hogy a régi korok embereit is ezzel a tudattal feltételezzük. A mai korszak embere a fizikailag érzékelhető világban teljesen tudatos, és más dimenziókban csak álom, vagy alvásállapotban van jelen. Az új korszak emberének feladata, hogy felismerje a világ dolgai és az események mögötti szellemi összefüggéseket, ezáltal továbbfejlődjön szellemi tudatossága.

 

Materializmus az ezoterikában

Bizony, az utóbbi évszázadokban olyan mélyen áthatotta az emberiséget a materializmus, hogy az még az ezoterikában is megtelepedett. Az ezoterikus a belsőt jelenti, szemben a külső, azaz exoterikussal. Ma már oda jutottunk, hogy az ezoterikát sokan mindenféle képzelt eszmék, titkos tanok, boszorkányságok, vagy akár okkult, ördögi erők területének hiszik. De ennél is nagyobb baj, hogy maguk, az ezoterikában jártas emberek is áldozatul estek az új áramlatoknak, amelyek szinte észrevehetetlenül materiális színekbe öltöztették az ezoterikus tudást.

Manapság az emberek mindent fizikailag akarnak megérteni, látni, értelmezni. Ezért is olyan népszerűek a különböző földönkívüliek „mint istenek”, akik szerintük létrehozták az emberi fajt. Nem mintha nem léteznének más fajok, más bolygókon, de az ember létrehozásában és fejlődésében szellemi lények működtek és működnek közre és nem fizikailag látható űrlények.

A másik szomorú következménye az ezoterikába is beleszivárgó materializmusnak, hogy a Földünket átszellemítő lény, a Krisztus lény képét teljesen eltüntetik. Helyébe egy tisztán emberi Jézust tesznek, aki csupán bölcsebb volt az átlagnál és teljes emberi életet élt annak minden különcségeivel. Akik ezt hirdetik, messze vannak még a valódi szellemi beavatástól, és észre sem vették, hogy milyen negatív szellemi áramlatok hatása alá kerültek. Ez a materiális felfogás és hatás sajnos tovább fog folytatódni a következő időszakban.

 

Szellemi hatások és áramlatok

A világon semmi sem történik véletlenszerűen, s amellett, hogy az emberiségnek és az egyes embereknek döntési szabadságuk van, minden korban más-más szellemi hatások érik a Földet. Mindez pedig a továbbfejlődést szolgálja. Aki azt mondja, semmiféle külső szellemi erő nincsen hatással az emberiségre, akár azt is állíthatja, a nap, az eső, az időjárás, az éghajlat és a geológiai változások nincsenek hatással a természetre.

Az új korszak emberének nem behódolnia kell a negatív szellemi áramlatoknak, hanem felismernie és megtanulnia, mit kell fejlesztenie ezáltal magában. Amilyen az ember természete és amilyenek a gondolatai, olyan szellemi áramlatokat „vonz” magához. Ezeket az áramlatokat szellemi lények okozzák, amelyek feladatukat teljesítik ezáltal. Az elmaradott szellemi lények okozzák a negatív, pusztító hatásokat, ám ezúttal egyben tanulásra, önmagával való szembenézésre és fejlődésre is serkentik az emberiséget.
Ezek egyik hatása, hogy az ember mindent fizikailag akar birtokolni. Az egész világ egy óriási reklámmá vált, amelyben látszólag minden eladó, mindent a pénz mozgat és üzleti szálak. A marketinggépezet a saját érdekében felhasználja az ezoterikát is, hiszen óriási üzlet rejlik benne. Ezért minden eddiginél fontosabb, hogy az ember saját magában meglelje a helyes utat.

Az sem jó, ha a külsőségeket, a reklámot, az üzletiességet, a pénzt az ördög eszközének bélyegezzük és megvetjük. Mert ezzel éppen a másik negatív oldalra helyeznénk magukat. Az új korszak emberének az a feladata, hogy ezeket a dolgokat a maguk helyén használja. A pénz, a marketing, a szereplés pozitív hatást hordoz, amennyiben a szellem ereje hatja át. Ha nem  csupán az anyagi érdek és az ego személyes haszna, hanem ezen túlmutató, nemesebb küldetés is vezérli. Akkor mindezen dolgok, amelyek a mai világunkban jelen vannak, segítő eszközökké, pozitív erővé válnak.

 

Az új korszak emberének helyes hozzáállása

Vannak akik azt mondják, ma minden az „ördög” kezében van és a földi élet dolga az, hogy a szenvedésen keresztül visszajuttasson a szellemi világba. Mások azt mondják, hogy mindez badarság, semmiféle szellemi lények nincsenek, az emberiség egyedül van.
Abszolút értelemben minden a jót szolgálja. Ez nem is lehet másképpen, hiszen az Abszolútum, vagy ha úgy tetszik a Természet, nem dolgozik önmaga ellen, ez teljesen értelmetlen lenne. Ezért a negatív, „gonosz” erők is hosszútávon a jót szolgálják, olyan választási lehetőségeket, s ezáltal tudatosságot hoznak felszínre az emberi szellemből, amely másképpen nem alakulhatna ki.

Tudni kell, hogy a fejlődésnek értelme van. Semmilyen változás sem véletlenül alakul ki, azok a személyiségek, akik hatással vannak az emberiségre, valamilyen szellemi erő hatásait fogadják magukba. Ettől függően lehetnek jó vagy káros hatással ránk. Hogy milyen erőt fogadnak magukba az a szellemi fejlettségüktől függ. Ha saját vágyaik, szenvedélyeik, személyes érzelmeik irányítják őket, és kellően erős személyiségek, akkor magnetikusan vonzzák magukhoz a „negatív” szellemi lényeket. Ugyanígy, azok az erős egyéniségek, akik már túl vannak az ego ráncigálásain és magasabb küldetést éreznek az életben, magasan fejlett szellemi lények támogatását élvezik.
Mindezek tudatában a mai világ eszközeit sem imádni, sem megvetni nem helyes, hanem a maguk helyén felhasználni. Semmi sem rossz, ha a jó szándék által, kellő ismeretekkel használunk valamit. De a jó dolgok is veszélyes eszközzé válhatnak, ha az őket felhasználó kellő ismeretek híján, vagy rossz szándékkal veszi igénybe őket.
Az új korszak emberének tudatosságát és morális érzékét párhuzamosan szükséges fejlesztenie, hogy tevékenysége áldásos legyen embertársai számára. Mindent értékessé varázsolhatunk azáltal, hogy tudjuk, mit teszünk, s mindezt küldetéstudattal, bennünk mélyről jövő motivációval tesszük.

Töltsd le: Pillantás az Abszolútumba

Ha tetszett, lájkold, oszd meg és véleményezd!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.