Főoldal » Bortípusok, nőtípusok

Bortípusok, nőtípusok

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

       Jópár éve, hogy kitaláltam ezt a játékot, hogy mekkora poén, ha a borok és a nők között párhuzamot vonunk. Nem tudom már anno melyik bor inspirált, de ezúttal egy Bock Ermitage (ez volt kéznél, különleges alkalomra tartogattam, aztán ez lett belőle, ha úgy vesszük, ez is egy különleges alkalom).

   Alapból én egy rozé vagyok, abból is kifejezetten Vylyan rozé. De ez csak egy példa a sok közül. Nézzük meg szépen a „konkurenciát“: Ott vannak a Chardonnay típusú nők, kellemesek. Cabernet, ő a femme fatale. Irsai, a lány a szomszédból, inkább havernő típus. Kövidinka, bohém, szinte mindig vidám. Nyakas Aligvárom, ő a nimfomán. Ez így ijesztő, de maga a bor nagyon finom.  Somlói Juhfark, ő az anyatípus, otthonteremtő, gondoskodó. Cserszegi fűszeres, a kényszerszingli, ezekből lesznek  a Rizling Szilváni típusú nők. Chianti, ő az egyéjszakás kaland, noha nem rossz, de felesleges tovább bonyolítani. Bock Ermitage, a plátói szerelem, megközelíthetetlen. Muscat Ottonel, az édes leányka mítosza. Merlot: aranyos, de felejtős. Tokaji: a díva. Tokaji Furmint: a kiöregedett díva. Gyanús afrikai és amerikai borok, színes címkével: kamaszlánykák kiforratlan belsővel, külsővel. „Tablettás“ bor: megkeseredett, lecsúszott nőtípus, inkább szánalmat ébreszt. Syrah: a kispolgári. Pinot noir: a sznob.

       Csak néhány példát ragadtam ki, nem szeretnék oldalakon keresztül rendszerezni. Meg pl konkrét személyhez sokkal könnyebben megy-menne a társítás. Valamint folyamatosan változunk, így ezek nem épp statikus példák, csak játék. Játék a szavakkal, borokkal, nőkkel… Mondjuk én már vagy 6 éve Vylyan rozénak vallom magam… Ki tudja?

     Hogy férfi olvasóim ne érezzék hanyagolva magukat, gondoltam próbálkozok a férfi-bor párhuzammal is: vannak a Gerék és vannak a Frittmannok. Ez így nem túl hiteles, hiszen bárhogy is töröm magam, ez a klasszifikáció csak nőkre értelmezhető. Meg hát… a sör, az sör. Mi nők kicsit bonyolultabban működünk.

      Szinte már-már látom a fennakadt szemeket, illetve a felháborodott hímnemű olvasókat: Mi az, hogy sör? Fenét sör… ÉN WHISKY VAGYOK! Tipikus. J Hölgyeim! Uraim! Várom a kommenteket…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.