Főoldal » Botrányok a néma Hollywoodban – Fatty Arbuckle 2.

Botrányok a néma Hollywoodban – Fatty Arbuckle 2.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Virginia Rappe

A '10-es évek végén Sennettnek dolgozott. Szerepei kevésbé érintették meg a nagyvilágot, rejtélyes halála annál inkább.

Valamikor a '90-es évek első felében született. 11 évesen elvesztette az őt egyedül nevelő édesanyját, ekkor nagymamájához került. 14 éves korától modellként dolgozott, s tizenötödik szülinapjára már legalább két abortuszon esett át – ez is hozzájárul későbbi végzetéhez.

Mai értelemben véve statisztaként dolgozott, de kétszer mellékszerephez is jutott: 1918-ban (ebben az időben hagyta el újszülött gyermekét) az akkor igen népszerű Harold Lockwood, 1920-ban pedig a kezdő Rudolph Valentino volt a filmbeli partnere.

Kenneth Anger, a neves filmtörténész írja, hogy egyszer be kellett zárni a Sennett Stúdiót, mert az összes alkalmazott tetves lett – Virginiát okolták, aki merészen és válogatás nélkül “építette kapcsolatait” a stáb és az egyéb dolgozók körében.

Összességében hírhedt nő volt: partiról partira s ágyról ágyra szállt, még az 1919-ben, Henry Lehrman producer-rendezővel kötött jegyessége alatt is. Gyakran, könnyen és gyorsan részegedett le, s számos abortusza is gyengítette egészségi állapotát.

Az utolsó partit, amin részt vett, 1921. szeptember 5-én tartotta két barátjával Roscoe Arbuckle, “Fatty”, egy san fransisco-i szálloda egyik szobájában.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.