Főoldal » Magyar politikus, kortárs politikai trend – Tiszta választás lesz?

Magyar politikus, kortárs politikai trend – Tiszta választás lesz?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 

Magyarország társadalma ezekre a hónapokra mozgásba és változásba lendült át, az eddigi 6 év jellemző állampolgári passzivitásából.

Nők és fiatalok, nyugdíjasok és már más pártokban régebben aktívak szerveződnek és mozgósítják magukat.

 

Sorra alakulnak az új pártok, s számos értéket hordozó politikai műhely a választási törvény durva torzító állapota miatt, még nem lépett ki pártok politikai porondjára.

 

Több politikai vélemény fogalmazódott meg a magyar politika, a magyar választói méltóság felmerült kérdéseiben.

 

Mérsékelt demokrata politikai álláspont, hogy emberi méltóság nincs választásokon a választói méltóság megadása nélkül, az pedig nem lehetséges tiszta és kiegyensúlyozott esélyeket megadó kampány és választás nélkül.

 

Magyarországon az ellenzék új és régi pártjainak egymást előzgető hangoskodó álversenye, a mai választási törvény állapota mellett nem biztosítja a valódi politikai versenyt, a tiszta választást Magyarországon!                          Hol marad a választó méltóságának, jogainak közös védelme?

 

Magyarországon a mai politikai morál és politikai kultúra válságára van megoldás több politikai szereplő szerint.

 

Messzire hat ki a választási törvény torzítása!

 

Mérsékelt demokrata politikai erő, régi politika formáló és rendező elvei közé tartozik a rotáció politikai gondolata.

 

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt politikus többször kifejtett álláspontja, hogy vagy létrejön a politikai holnap új 106 megjelenítője ( rotációs alapon az ellenzéki pártok és politikai világ alkotó szereplői közül), vagy nincs értelme az ellenzék jelenlegi politikai mutatványainak.

 

Második esetben vagy a választási törvény bojkottja,vagy  a választások előtti választási törvénymódosítás teljes és valós társadalmi párbeszéddel lefolytatott helyretétele utáni választás adja vissza a 2010-es választói méltóságot Magyarországon.

Minden köztes és más megoldás a választó méltóságát, jogát csorbítja.

 

Mérsékelt demokrata politikai irány egyetért az Európai Alternatíva Párt által is utólag megfogalmazott javaslattal, mely a rotáció politikai gondolatát magában hordozza.

Súlyos választói méltóságot sértő diszkrimináció és hátrány a külföldön élő, külföldön dolgozó magyarok választási jogainak hátrányos szűkítése. (Szemben a határon túl élő magyarokkal.)

 

Összegezve a választási megfigyelések nemzetközi tapasztalatai, súlyos választási torzulások képét mutatják, melyen változtatás csak a fenti két úton mutatkozhat a magyar politikában!

 

Különösen a szavazók figyelmére érdemes Haraszti Miklós EBESZ tapasztalatokkal kinyilatkoztatott kritikus és következetes véleménye a magyar választás esélyeiről!

 

 

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.