Főoldal » Magyarhangya

Magyarhangya

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Mindenki, aki kicsit is érintett a filmszakma bármilyen területén, most rémülten (vagy kíváncsian, esetleg cinikusan, netán rezignáltan?) figyeli a magyar film apokalipszést (vagy újjászületést, esetleg reneszánszát, netán végét?). Ezenközben azonban egy fiatalokból álló lelkes társaság létrehoz egy újfajta forgalmazási rendszert, ami hamarosan megkezdi úgymond tesztműködését.

A Magyarhangya névre hallgató társaságról először novemberben hallhattunk, amikor az augusztusi Kispál-búcsúkoncerten készült Napozz Holddal “kispálfilmet” az általuk filmforgalmazás 2.0 -nak rendszerrel mutatták be. Ez annyit jelentett, hogy a film egyetlen egy napon, csak bizonyos mozikban volt látható kizárólag a Magyarhangya forgalmazásában. A mozijegy áráért a nézők a filmet is megkapták dvd-n. Így a film megtekintése egyfajta közösségi eseménnyé vált, ami bevitte a közönséget a 26 beavatott moziba. Elérték, hogy a film megtalálja a közönségét, és hogy kikapuk (tehát torrent) egyfajta hivatalos forgalmazási rendszeren át jusson el hozzájuk.

A közösségi forgalmazás célja a Magyarországra beömlő hollywoodi filmek egyeduralmának megdöntése. Amit az Art mozi hálózatok a fiatalok szórakozási kultúrájának megváltozása miatt már nehezen tud megvalósítani, azt a magyarhangyások most másfajta aspektusból kísérlik meg. A vetítéssorozat filmjei közül mindegyik bemutató egyedülálló esemény, ugyanis az adott műveket csak ott és csak akkor láthatja a néző itthon. Így a részévé válik valaminek, ami ráadásul, akárcsak a Napozz Holddal esetében, külön programszámba megy – minden vetítéshez tartozik majd valamiféle különleges happening.

A hat alkalmas sorozatra egy Hangyapass nevű bérletet vásárolhatunk, ami feljogosít minket a vetítések látogatására, és arra is, hogy beleszólhassunk a következő hatfilmes sorozat vetített filmjeinek kiválogatásába, így igazán közösségivé válik a forgalmazás.

A Magyarhangya kedden a Corvin közben egy fényfestés keretében kezdte meg bérletei árusítását, és a bérletek továbbra is kaphatók többek között a Corvin moziban is.

Bővebb információért érdemes felkeresni a honlapjukat, vagy ahogy egy 2.0-s forgalmazási szisztéma méltó, kedvelni őket facebookon.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.