Főoldal » Népesedés a politika mai ügye! Van jó politikai döntés!

Népesedés a politika mai ügye! Van jó politikai döntés!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 

Népesedés a politika mai ügye a mérsékelt demokrata politika mérlegelésében!

Egykoron 2009-ben a Duna Tv Közbeszéd műsorában akkor még szinte csodálkozást váltott ki, hogy a mérsékelt demokrata politika javaslat megfogalmazta: “Van megoldás a devizahiteleseknél is!”

Országbíró Zoltán vezető mérsékelt demokrata, akkor a bankvilág képviselőjével vitatkozott erről a nézők előtt – javaslata egy része ma megjelenik a kormány új intézkedései között.

 

Ma már minden politikai erő szembesül a tragikus valósággal: Magyarország népessége durván csökken.

Mérsékelt demokrata politika számos konkrét szakpolitikai javaslatot adott át – Országbíró Zoltán mérsékelt politikus útján – 2010 utáni években a kormányzó politikai erőknek, annak nemes céljával, hogy Magyarország népességében megújuljon “politikai bulvár nélkül” és a népesedés iránya megforduljon.

 

 

Konstruktív politikai ellenzék helyzetébe kerülvemivel a szakpolitikai javaslatok részben nem találtak gondos kormánytagokra, parlamenti bizottsági elnökökre – röviden összegezzük a közel 70 pontos mérsékelt demokrata programból néhány alapvetőt:

  • Nyugodt és szabad, de biztonságos Magyarország megteremtése, szabad média hozzáférés elősegítése, a fiatalok és idősek számára ez a vonzó.

 

  • Támogató szolgáltatások a vállalkozásoknak, elektronikus túl bürokrácia megállítása, arányos visszacsökkentése a szabadon választhatósággal.

 

  • Devizahitelesek számára “Fordított Szocpol.” , vagyis gyermekenként 6 millió forint hitel leírás, vagy kormányzati egyezséggel a bankkal átvállalás.

 

  • Vasúti regionális jegyek, vasúti területi bérletek állami támogatása a családok számára, magyar állampolgárok számára. (Vállalkozás támogatás és népesedés ösztönzése)

 

  • Vidéken a politikai hatalom háttérbe vonulása, az élettér javítása, vállalkozások ösztönzése és védelme. (Turizmus, posta, mozi, kis ABC, helyi járatok stb.)

 

  • Valóban folyamatosan informatikailag karbantartott inkubátorházak, internetes 10-15 gépes inkubátorszobák a könyvtárak mellett, (Teljes politikai semlegességgel, titoktartás fenntartása mellett.)

 

  • Diplomák kiadása nyelvvizsga megszerzésére 10 éves haladékkal az egyetemen végzett sok fiatalnak, hogy ne kudarc legyen az indulásuk!  Ők lehetnek a fiatal apukák és anyukák.

Megrendítő Magyarországon az öregedés mértéke, a népesség csökkenése a következő tíz-húsz évben.

Minden tudatos polgár számára legyen féltett kincs a magyar gyermek, a magyar ember, a magyar vállalkozó!

 

Mérsékelt demokrata politika ezt a politikai célt szolgálja, konstruktív politikai irányként elismeri és egyben szűkmarkúnak tartja a FIDESZ kormány elmúlt félévtizedben tett lépéseit!

Mérsékelt demokrata politikai cél a nők és szinglik megbecsülésének növelése, hogy a családok száma, gyermekek száma valóban emelkedhessen!

(Forrás: HÍRÉRTÉK MAGYARORSZÁG)

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.