Főoldal » Nő és férfi

Nő és férfi

Nő és férfi

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nő és férfi. Megy a nő a boltba vásárolni. A férfi kíséri. Három óra múlva, miután bejárták az egész áruházat és a nő felpróbált vagy 50 ruhát, de egyet sem vett meg,  leülnek. A nő elégedetten pihen, míg a férfi kimerülten, letörten ennyit szól:
– Ennek most mi értelme volt?

Hazaér a férfi a munkából és már egy órája csendben üldögél. A nő nem bírja tovább és kirobban belőle:
– Nem igaz, hogy semmi mondanivalód nincs! Mire gondolsz?
Pedig szegény férfi tényleg semmire sem gondolt, csak élvezte a nyugodt ücsörgést.

Amikor a nő rájön, hogy férfiismerőse már a hatodik jó külsejű, de „belül üres” nő után szalad, megszólja:
– Mondd, te nem látod, hogy nincsen bennük semmi?
A férfi csak néz és nem érti. Hiszen olyan csinosak és formásak voltak. Miről beszél ez a nő?

Amikor a férfi észreveszi, hogy nőismerőse már a harmadik bunkóval jár, aki ráadásul nem valami jó külsejű és kihasználja, rákérdez:
– Te vak vagy? Nem elég, hogy csúnya és még ki is használ!
A nő nem érti, mire céloz. Hiszen a választottja nagyon határozott, férfias, és jó anyagi erőforrásai vannak. Igaz, hogy néha durva és elhanyagolja, de annál jobban vágyik rá.

A feleség beküldi a férjet az éléskamrába, hozza ki azt a nagy szemű cseresznyebefőttet. A férj csalódottan visszajön, mert nem találja. A feleség bosszúsan bemegy és egyből megleli.
– Te nem látsz? Ott volt a szemed előtt!

A nő elmeséli a gondjait a férfinak, mire az javaslatokkal, megoldásokkal rukkol elő. A nő erre kifakad:
– Csak azt akartam, hogy meghallgassál, de te még erre sem vagy képes!
A férfi nem érti, hiszen ő meghallgatta… De egyből meg is akarta oldani a problémát. A nő csak együttérzésre vágyott, nem kioktatásra.

És így tovább és tovább, sorolhatnánk a végtelenségig. A női és a férfi agy és gondolkozásmód különböző!
Számtalan vicc született arról, hogy a nőket nem lehet megérteni, vagy a férfiak érthetetlenek, de ez nem igaz.

Ha ismered a másik nem gondolkozásmódját, olyan kapcsolatba kerülhetsz vele, amely sokkal mélyebb, egyértelműbb és harmonikusabb, mint azt valaha gondoltad volna. Nehéz és bonyolult ez? Dehogy! Ugyanúgy megtanulható, mint bármi más. Csakhogy az iskolában ezt elfelejtették megtanítani…

Hány és hány kapcsolat ér véget, hány és hány házasság megy tönkre, csak azért, mert a párok nem értik meg egymást. Nem azért, mert nem illenének össze, vagy ne tudnának harmonikus kapcsolatban élni, hanem azért, mert elbeszélnek egymás mellett. Mert félreértik egymást. Mert úgy viselkednek, mintha a másik is ugyanolyan módon gondolkodna…

Amikor megjelentek Barbara és Allan Pease könyvei a nő és a férfi különböző gondolkozásmódjáról, egy hatalmas titokról lebbentették fel a fátylat. Kiderült, hogy a nőknek és férfiaknak fogalmuk sem volt erről. Néhányan ösztönösen érezték az igazságot – ők sikeresek voltak a másik nemnél – de a többség csak feltételezte azt.

Nehogy azt hidd, hogy a férfiakkal nem tudod megértetni magad, csak ha konkrétan kimondod amit akarsz. Nehogy azt hidd, hogy a nő gondolkozásmódját nem lehet megérteni. Ezek megismerhetők és megtanulhatók. De mégis, mire jó ez?

El fogsz képedni, mekkora hatással van a másik nemre, amikor megérted őt! Olyan kapuk nyílnak meg előtted, amelyekre álmodban sem gondoltál volna. Csak annyi a dolgod, hogy megismerd a lényeges különbségeket és ezek tudatában kezdj el kommunikálni. Mi ennek a legkönnyebb és legbiztosabb módja?

Olvasd el Barbara és Allan Pease ezzel foglalkozó könyveit!

Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?
A férfinak szex kell, a nőnek szerelem
Karácsonyi fegyverszünet – Miért nyűgös a férfi? Mitől borul ki a nő?
Illünk egymáshoz? – Párkapcsolati ki mit tud

Ezeket a dolgokat már gyermekkorban el kellene kezdeni tanulni és számtalan felesleges kíntól, bosszúságtól, értetlenségtől, sikertelenségtől megkímélnénk egymást. Hihetetlenül fontos dolgok és mégis olyan kevesen tudják!

Ha csak egyetlen nő vagy férfi van, akit meg akarsz érteni, akihez közel akarsz kerülni, ne habozz! A kulcs itt van előtted. Olvasd el Allan és Barbara Pease könyveit!

Barbara és Allan Pease könyvek

Ha tetszett, lájkold, oszd meg és véleményezd!

A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.