Főoldal » Norbi magánya

Norbi magánya

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kutya legyek, ha értem! Miféle szerzet az ember? Reklamál, morog, zúgolódik azon oknál fogva, hogy nagyobb beleszólást szeretne az őt is érintő döntésekbe. Teszi ezt mindaddig, míg egyszer csak eléri célját, megkapja a hőn áhított lehetőséget. És ekkor hirtelenjében nem tud mit kezdeni vele, HALLGAT MINT A KUKA!

Az idők folyamán nem egy alkalommal tettem magam is szóvá (Quo vadis felsőfokon, Valaki mondja meg, menni kéne?), hogy a főszerkesztőség tagjain kívül másnak nem igazán van rálátása a magazinnal kapcsolatos történésekre. A bloggerek/szerkesztők egyfajta kiszolgáltatott helyzetben vannak: látják ugyan, hogy alkalomadtán nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnék, ám nincs fórum, ahol jobbító szándékú véleményeiket elmondhatnák.

Illetve, ez így nem is igaz, hiszen egy-egy írásra történő reagáláskor (meg esetleg email útján) mondhatták a magukét, ám jobbik esetben semmitmondó válaszokat kaptak „fentről”, rosszabb esetben pedig semmilyent. Morgolódtam ezen jómagam is eleget, és közel sem csak egyedül én zsörtölődtem.

Egy közelmúltbeli írásomat (Sok sikert barátaim!) ezzel a mondattal kezdtem: Egy korszak véget ért. Amikor ezt a mondatot leírtam (más valami kapcsán), akkor még nem sejtettem, hogy ez a megállapítás érvényes lesz a fentebb leírt problémánkat illetően is. Mert változtak az idők! Legnagyobb örömömre egy ideje (egészen pontosan október 28-tól kezdődően) nyitott felénk a főszerkesztőség (Sipőcz Norbi személyében), és azóta folyamatosan tájékoztatást kapunk a háttértevékenységet és a jövőt illetően is! Sőt kifejezetten KÉRIK valamennyiünk véleményét, jobbító szándékú ötleteit!

Halleluja! Eljött hát a Kánaán. Én, a naiv, úgy képzeltem, hogy most aztán beindul a „nép”, és csakúgy záporoznak majd a hozzászólások. De nem ám! Lássuk csak mi történt:

Október 28Norbi: A problémák száma fokozatosan csökken… Köszönjük a türelmeteket. – 1 kommentelő (én): Igazából az efféle infókat hiányoltuk eddig leginkább. Mégis csak megnyugtatóbb számunkra ha tudjuk mi történik a háttérben. Így talán kevésbé leszünk “idegbajosak” :) – 1 lájkoló: Mészáros András

Október 29 – Norbi: …folyamatosan dolgozok azon, hogy az oldal elérhető legyen… észrevételeket, ötleteket, hibákat a következő email címre írjátok… 1 komment (én) – 2 lájkoló

November 5Norbi: Az elmúlt napokban pár változás következett be az oldal életében… 0 komment, 2 lájk, 1 megosztás (Andris)

November 6Norbi: Nem tudom mikor lehet HIVATALOSAN kijelenteni, hogy a probléma megoldódott, de… 0 komment, 2 lájk

November 10Norbi: Elmondom nektek, hogy a következő hetekben/hónapokban mire számíthattok… 0 komment, 3 lájk

November 11Norbi: Most egy pár napig nem a megszokott felsofokon.hu-s cikk ajánlásokat fogjátok tőlünk megkapni… 1 komment (Andris), 3 lájk

November 12Norbi: A mostani módosítások miatt sok funkció nem fog működni… Kérünk titeket maradjatok türelmesek. 1 komment (én), 2 lájk

November 15Norbi: Mi történt az elmúlt pár napban? Hogyan tovább? TI MIRE VÁGYTOK? Írjátok meg kommentben! 1komment (én), 2lájk

November 16Norbi: A segítségeteket szeretnénk kérni abban, hogy javítsunk az oldal navigációján. Milyen funkciók segítenének titeket abban, hogy a további cikkeket olvassatok? Előre is köszönjük a segítséget. 1 kommentelő (Andris), 2 lájk

Norbi legutóbbi FB-oldali bejegyzésére jómagam ezt az irományt szánom komment gyanánt. Ha tüzetesebben megvizsgáljuk a fentebb leírtakat, akkor az látható, hogy mindössze két ember (Andris és én) vette a fáradtságot, hogy hozzászóljon. Tetszésnyilvánítás téren is leginkább mi ketten jeleskedünk (minden tiszteletem persze annak a négy embernek, aki egy-egy alkalommal lájkolt).

Ez bizony édeskevés, és számomra mellbevágó. Szinte el sem hiszem, hogy ekkora közöny uralkodik a csapat(?)ban. Emlékszem sok régi hozzászólásra, ahol azt kértük, amit most MEGKAPTUNK! Mi történt időközben emberek? Már nincs jobbító szándék, nincsenek már közöttünk, akik sorsuk irányítói szerettek volna lenni?

Én a Norbi helyében bizony nagyon elkeseredett lennék. De tudom, hogy őt nem olyan fából faragták. Egyik írásomra történt hozzászólásában Madách-ot idézte: „Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!” – és még hozzátette: KÜZDENI fogunk és tőletek is ezt kérjük.

Magára hagyjuk?

Kép: taringa.net

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.