Főoldal » November 14.

November 14.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Örömmel konstatálhatjuk, hogy elfogadását követően alig néhány nappal már megmutatkoznak a fővárosi hajléktalan-rendelet első eredményei: a pesti utcákra, terekre visszaköltözött a nyugalom, a béke és a kulturált, igényes környezetre vágyó budapesti polgárság lassan újra birtokba veheti a köztereket.

A rendőrség szerencsére a helyzet magaslatán állva, kellő határozottsággal távolítja el a közterületekről a rendelet hatálya alá eső személyeket, mint ahogy a mellékelt első két fénykép is tanúsítja ezt.

Ugyanakkor nem tekinthetünk el annak megállapításától, hogy a rendelet jelentős kiegészítésekre szorul: mindenekelőtt szükséges lenne a közterek mellett műemlék-jellegű, a magyar nemzeti örökség részét képező épületeinkre is kiterjeszteni hatályát, hiszen ezekben az épületekben is esetenként akár a több száz főt (!!!) is meghaladó embertömeg tartózkodik életvitelszerűen és az állampolgárok nyugalmának megzavarására alkalmas módon. Ezek az emberek nemcsak -sokszor késő éjszaka is folytatódó- hangos szóváltásaikkal, ricsajozásaikkal hívják fel magukra a figyelmet, de azzal is, hogy különböző testi szükségleteiket (úgymint: étkezés, alvás, ürítés) is műemléki épületeink falai között elégítik ki, amely magatartásukkal egyébként saját maguk szolgáltatnak kétségbevonhatatlan bizonyítékot az életvitelszerű tartózkodásra.

Reméljük, a főváros vezetésének hamarosan sikerül megoldást találnia erre az egyre nyomasztóbbá váló és minden magyar állampolgárt egyaránt érintő problémára is.

(a képek lelőhelyei: kisalfold.hu, nepszava.com, holvoltal.postr.hu, accordingtome.blog.hu)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.