Főoldal » Nox portentis gravida

Nox portentis gravida

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az éj csodálatos terhe, egy életérzés, mely teljesen ellentétes a női büszkeséggel. Ez van, ezt kell szeretni.
Jó néhány éve, nekem is többet mondott. Eredetileg egy Hugo von Hofmannstahl vers címe. Anno még egy 10-15 oldalas kis házidolgozat is született belőle, de mára igencsak leredukálódott. Elvesztette eredeti konkrét jelentését és igencsak dominálni kezdett a sekundär. Szóval az, amikor betegesen sokat gondolunk valakire. Adott esetben egy férfiemberre. Nem lehet a szeretett személyt folyamatosan SMS-ekkel bombázni, mert az ciki, noha valljuk be, legtöbbször mohón kapnánk a telefon felé… de nem, be kell érni az agyalással… és az álmatlan vergődéssel. Szóval nekem ezt szimbolizálja, az éj csodálatos terhe.
Bevallom, anno élveztem, hogy nem sokan értik miről is van szó… sznobizmus vagy sem… Most épp ellenkezőleg, most épphogy megosztani szeretném, magát a fogalmat is, valamint az életérzést.
… épp most lakkoztam ki a körmömet pirosra, noha alapból nagyon nem vagyok egy lakkozós típus. Bravo, ez is sekundär, Freud bácsi ügyesen keveri a kártyákat. Mondanom se kell, hogy felhőszakadásként funkcionál egy-egy ilyen jellegű akció. Ha ez alapvetően jó, akkor miért van az, hogy kétségbeesünk? Riaszt és egyszerre vonz az érzés. Tilosban járunk? Kicsit talán igen. Vagy csak arról van szó, hogy nem akarjuk lavinaként a másikra zúdítani teljes önnön magunkat?
Mi lehet egy kapcsolatban a tetőpont? Vagy maga a beteljesedés?Nem hinném, hogy a testi oldalra kellene fókuszálni. Beszélhetünk ténylegesen hősszerelmesekről vagy csupán szerelmesekről? Alapból őrült egy nő vagyok, tehát tényleg passz. Mindenesetre azt kell, hogy mondjam, hogy egy fantasztikus érzés, amikor alakul valami. Mondjuk az éjszakai vergődést azért inkább kihagynám, de hát mit tegyek, úgy látszik alaptünet. A teljes beteljesülést szomjazzuk sokan, és ha egy szép napon végül tényleg megkapjuk? Vajon mivel lehet(ne) konzerválni az érzést? Vagy egész egyszerűen tudomásul kell venni, hogy újabb nox portentis gravidák sorozata az élet? Ebbe nem szeretnék beletörődni.
Vicces és egyben kegyetlen fordulatokat hoz az élet, de bizonytalanság nélkül nem lenne bizsergés.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.