Főoldal » Peter Weiss

Peter Weiss

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

          Mi a közös bennük? Peter Weiss, Vladimir Nabokov, James Joyce, Max Ernst és Rose Ausländer. Minden nap rám mosolyognak és erőt adnak. Hitet. Hiszen nekik sikerült. És itt most nem az irodalmi munkásságra gondolok. Pláne Peter Weiss képén szokott megakadni a szemem. 20 év, az 20 év. Csodálom érte és pont ez ad hitet, reményt és kitartást.

          Kisütött az első nap, szinte elvakított. Kijönnek majd megint a szeplők. Az aranyos kis majomszeplők, amiket annyira szerettek. Akármit is csinálok, ahogy jön a tavasz kivirágzok. A szeplőknek nem lehet parancsolni, de nagyon szeretem őket. Tényleg aranyos, kislányos lesz tőle az arcom. Egy éve még tarolt, hódított a kamaszlány mítosza: kicsi csattok, ruhácska. De mint ahogy a szeplőknek se tudok parancsolni, újra és újra felbukkannak , csak egy kis nap kell nekik, így nagyon bízok benne, hogy a kikelet mással is csodát tesz, fagyos szívét felengedi majd.

         Mert Csipkerózsika nem hal meg, csak álomba „menekül”. Nekem egy nagyon morgós Csipkerózsika jutott, de mindennél jobban szeretném, hogy újra morogjon. Tudom mit mondana, miután felriad: „nem tehetek róla, a gonosz boszorkány elvarázsolt”. Ja igen, most egy másik mesében vagyunk. 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.