Főoldal » Politikai feudalizmus, diktatúra egyben a holokauszt előtere. – Emlékezni kell!

Politikai feudalizmus, diktatúra egyben a holokauszt előtere. – Emlékezni kell!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Holokauszt áldozataira emlékező menet, olyan üzenet az emlékezésről és áldozatokról, melyről minden magyar állampolgárnak alaposan, részletesen szükséges volna tudni.

 

Hogyan jutott el a valamikori politikai feudalizmus, a diktatúra, az önkényes megbélyegzés a tömeges népirtásig Magyarországon, magyar emberek részvételével?

Ma feltehető a kérdés – mit tanultunk belőle?

 

Az Élet Menete 15. alkalommal került megtartásra Budapesten, itt a zsidó származású áldozatok és családtagjaik rótták le kegyeletüket.

 

Holokauszt fogalma egyes értelmezésekben a teljes pusztulás, másként népirtást jelent, melyre a világ több pontján súlyos példák adódtak.

 

Magyarország történelme bővelkedik a területek kiürítésében, megszállásokban, emberi áldozatokban.

Kerülni érdemes a történelemben már erőszakot tevő, nagy országok durva befolyását.

 

Politikai feudalizmus, társadalmi csoportok kirekesztés, bármilyen megbélyegzés, a politikai tolerancia erőteljes lecsökkenése, az önkényes politikai hatalomgyakorlás, a diktatúra mind a holokauszt irányába mutató.

 

legion-of-honor-703435_640[1]

 

Az olyan politikai kultúra, amely a politikában a feudalizmust erősíti fel, közelebb visz az újabb történelmi tragédiához, a holokauszt valamely népcsoport számára bekövetkeztéhez.

 

Mérsékelt demokrata politikai értelmezésben, a holokauszt nem csak népcsoport, de jelen napjainkra társadalmi csoport ellen is kialakulhat, gyökere a törvénytelen jogalkotás, a kontroll nélküli politikai hatalom, a jogalkotási felelősség teljes hiánya. (Súlyos jogalkotási hibák, politikai felelősség hiánya együtt áldozatok tömegeihez vezet el..)

 

Mai Magyarországon a politikai kultúra megújítása, európai normák felé közelítése rengeteg magyar ember elvesztését akadályozhatná meg, mely jelenségre az egy hónap alatt cca. 15.000 ember halála emel nyomasztó kérdőjelet!

 

Holokauszt ismerete az általános iskoláktól, az egyetemekig újra és újra jelen kellene, hogy legyen a magyar emberek életében.

 

Az tud politikai toleranciát gyakorolni hatalomban és hatalmon kívül toleranciát adni másoknak a közéletben,a magánéletben, aki megérti a holokauszt áldozatainak és az emlékezet kegyeletének üzenetét!

 

Holokauszt emlékezés politikai és felekezet nélküli, nyitott minden magyar ember előtt. 

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.