Főoldal » Témánál vagyunk- 2. rész

Témánál vagyunk- 2. rész

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Kahl 1973-ban kapcsolatba került az antiföderalista mozgalmak egyik korabeli vezérszerveződésével, az egy sajátos, masszívan kormányzatellenes irányultságú jogi univerzumot (és arra épülő gyakorlatot) megteremtő Posse Comitatus-szal és 1974-ben a PC Texas állambeli koordinátorává vált. Két évvel később néhány másik Posse-tag társaságában egy texasi televíziós műsorban fejtette ki véleményét a jövedelemadó illegális, illetve ördögi mivoltával kapcsolatban. “Nem segítheted a Sátánt és hívhatod egyszersmind magad kereszténynek. Amikor kereszténnyé leszel, azzal a kormánnyal ellentétes oldalon jelölöd ki a helyed.”

Ezt a TV-adást követően léptek tulajdonképpen akcióba a szövetségi hatóságok és 1977-ben két év börtönre, valamint 2000 dollár büntetésre ítélték az 1973-’74-es évekre vonatkozó adó fizetésének szándékos elmulasztása miatt. A börtönbüntetés felének a végrehajtását felfüggesztették, mint ahogy a 2000 dollárt sem kellett megfizetnie. Nyolc hónap után szabadult, a feltételes szabadlábra helyezésért azonban nagy árat kellett fizetni: a próbára bocsátás szokatlanul hosszú időtartamra, összesen öt évre szólt. A feltételek közé tartozott, hogy megszakít minden kapcsolatot a Posse Comitatus-szal (jobban mondva “„minden olyan szervezettel, amelyek a helyi, állami, vagy szövetségi törvényekkel szembeni engedetlenségre buzdítanak”) továbbá, hogy természetszerűleg eleget tesz adófizetési kötelezettségének.

Mindezen feltételek teljesítését illetően gondjai fognak támadni. Szabadlábra helyezését követően alig egy évvel, 1980 augusztusában ismét bíróság elé idézték Texasban, újfent adófizetés elmulasztása miatt. Kahl az idézésre nem reagált (ebben az is szerepet játszhatott, hogy kiszabadulását követően hírét vette: egy barátja szívrohamban meghalt egy arizonai börtönben és Kahlnak meggyőződésévé vált, miszerint a kormány eltette láb alól ezt a barátját, valamint, hogy rá is ez a sors vár, ha valaha újra börtönbe kell vonulnia), mire letartóztatási parancsot adtak ki ellene. Már a parancs kibocsátása után, 1981 áprilisában egy Észak-dakotai újság, a Harvey Herald számára adott interjúban megint határozott állást foglal a jövedelemadóval, mint a Sátán egyik parancsolatával szemben. 1982 végén, 1983 januárjában a ’80-as évek elejének farmkrízisétől sújtott Észak-Dakota, Colorado, Kansas és más államok farmerei körében agitál, terjeszti antiszemita nézeteit. Illetve, ugyanez idő tájt a dr. Clarence Martin medinai (Észak-Dakota) klinikáján szervezett, egy township (nagyjából: minden felsőbb autoritástól független, szuverén település, közösség) létrehozását célzó találkozók rendszeres látogatója és felszólalója volt. (folyt. next time)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.