Főoldal » VI. InternetVers Fesztivál – Gyomaendrődön

VI. InternetVers Fesztivál – Gyomaendrődön

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

2013. április 18-19-20-án Gyomaendrődön, a Katona József Művelődési Központban megrendezésre kerül a VI. InternetVers Fesztivál, melynek keretében kortárs költők verseire született dalokat mutatnak be a résztvevő verséneklő szólisták és zenekarok. A fesztiválon maguk a költők is jelen lesznek, így élőben hallhatják verseik dallá változását.

A rendezvényen három nagy magyar költő, Weöres Sándor 100., Határ Győző 99. és Gergely Ágnes 80. születési évfordulójáról is megemlékeznek.

Költők, dalszövegírók megzenésítésre felajánlott verseinek zenés bemutatója egy fesztivál keretében. (Bővebb információk a www.netversfeszt.hu oldalon.)

Jelentkezés a fesztiválra:

Várjuk költők, dalszövegírók jelentkezését; küldjenek énekelhető verseket, hogy a fesztivál honlapján közzétett írásaik forrásul szolgáljanak vállalkozó kedvű énekes-hangszeres muzsikusok számára.

Várjuk olyan szólisták és kisegyüttesek jelentkezését, akik arra vállalkoznak, hogy a fesztivál honlapján szereplő költők e célra felajánlott verseiből komponált dalaikat a költők és a közönség jelenlétében előadják.

Nevezési feltételek költők és dalszövegírók számára

Költők, dalszövegírók írásait és arcképét várjuk a következő email-címen:
netversfeszt@gmail.com
    A szervezők egy alkotótól – egyszeri küldéssel – maximum 10 vers beküldését várják, melyek felkerülnek a fesztivál honlapjára, a „Verselőszoba” oldalra. Ezekből egy háromtagú zsűri kiválasztja, mely művek kerülnek a „Versszalonba”. A pályázatra küldött anyagok lehetnek versek, dalszövegek – akár vegyesen is. A zenészeknek lehetőségük van a honlapon megjelent valamennyi írásból válogatni és dalt formálni. Bármelyik írásműre komponált és beküldött dal nyilvánosságot kap a honlapon, viszont a zenészek fesztiválra történő jelentkezését csak a Versszalonból választott és megzenésített versekből fogadjuk el.
    A fesztivál szervezői színvonalas, a találkozó szellemiségének megfelelő írásokat szeretnének előnyben részesíteni, és a Versszalonba való beválogatással a zenészek figyelmébe ajánlani! Erről egy háromtagú irodalmi szakértői csoport dönt.
A felkért szakértők Elek Tibor József Attila-díjas irodalomtörténész, kritikus, a Bárka főszerkesztője, Farkas Wellmann Éva költő, kritikus, a BárkaOnline szerkesztője és Vass Tibor József Attila-díjas költő, képzőművész, a Spanyolnátha főszerkesztője.

 A szervezőség fenntartja azt a jogát, hogy nem minden írást és hangfelvételt tesz közzé.

Jelentkezési határidő:
A fesztivál versanyagának beérkezési határideje:
2013. január 31., csütörtök éjfél

Nevezési feltételek dalszerzők és előadók számára

Dalszerzők és előadók pályázati dalait várjuk a következő email-címen:
netversfeszt@gmail.com
Nevezni két dallal lehet: egy szabadon választott vers megzenésítésével a három kiemelt költő (Weöres Sándor, Határ Győző, Gergely Ágnes) valamelyikének alkotásai közül, és egy, a „Versszalon”-ba beválogatott, ún. „netverses költő” valamelyik versére komponált szerzeménnyel. Fontos szempont, hogy a szervezők csak olyan dalokat várnak, amelyek nem jelentek meg hanghordozón, nem szerepeltek nyilvánosságot kapott különféle rendezvényeken, illetve a médiumok (rádió, TV, stb.) műsorában! A dalokat mp3 formátumban kérjük küldeni, ezeket a beérkezést követően szinte azonnal láthatóvá-hallhatóvá tesszük a honlapon.
Pályázóként szerepelhet a dal tényleges szerzője, vagy pedig a zenekar/együttes, amennyiben nem kívánják a dalszerző személyét külön kiemelni. Egy szerző több pályázatot is beküldhet, ha más-más formációban kívánja dalait előadni.
Az érvényes pályázathoz mindkét dal szükséges, ezek alapján egy háromtagú zenei zsűri fogja eldönteni, hogy ki kap meghívást a fesztiválra. A két dalnak nem kell egyszerre érkeznie, a hanganyagok minősége nem befolyásolja a döntést. A dalok előválogatására a Hangraforgó együttes dalszerzői (F. Sipos Bea és Faggyas László) mellé felkértük Sebő Ferenc Kossuth-díjas zeneszerzőt, zenetudóst, előadóművészt.
A két pályázati dalon kívül a szervezők szívesen fogadnak minél több új alkotást az évfordulós és a netverses költők verseire, melyek esetében a zenészek szabadon válogathatnak a „Verselőszoba” és a „Versszalon” kínálatából. A két nevezési dalt a zenei pályázat határidejének lejárta előtt kérjük megjelölni az addig beküldött felvételek közül.
 
A fesztiválra jelentkező zenekarok közül előnyt élveznek azok, amelyekben túlnyomórészt akusztikus hangszerek szólalnak meg; dobfelszerelés, szintetizátor és egyéb, alapvetően elektromos hangszerek mellőzését kérjük!
A meghívást kapott szólisták, együttesek műsoruk összeállításához viszonylag szabad kezet kapnak, de a „netverses” pályázati dalnak szerepelnie kell a műsorban. A fesztivál akkor éri el a célját, ha minél több „netverses dal” születik; ezért csak javasolni tudjuk, aki teheti, ezekből a dalokból állítsa össze műsorát.

A szervezőség fenntartja azt a jogát, hogy nem minden írást és hangfelvételt tesz közzé.

Jelentkezési határidő:
A pályázati hangfelvételek beérkezési határideje:
2013. február 28., csütörtök éjfél

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.