„Betekintés” a Királynék városába születésnapi köszöntőre
Turizmus és vendéglátás

„Betekintés” a Királynék városába születésnapi köszöntőre »

Veszprém legrégebbi városrésze ezer éves múltjáról mesél, természeti környezetével hódít. Vízparti élővilága, őshonos szomorúfűzfái, a nyugati irányból befolyó Séd patak hazánk védett természeti területeine… Elolvasom “„Betekintés” a Királynék városába születésnapi köszöntőre”
14 Már, 2012
1118
Szerző
Vidéki romantika, csend, nyugalom, harmónia egy évszázados úrilakban
Turizmus és vendéglátás

Vidéki romantika, csend, nyugalom, harmónia egy évszázados úrilakban »

Karnyújtásnyira a fővárostól, végtelen szabadság által körülvett szép természeti környezetben fekszik Bugyi település. Szikes tavai, sajátos madárvilága vonzza és marasztalja a környékre érkezőket. Több középko… Elolvasom “Vidéki romantika, csend, nyugalom, harmónia egy évszázados úrilakban”
1 feb, 2012
1668
Szerző
Háromcsillagos disznótor báró Podmaniczky örökén
Turizmus és vendéglátás

Háromcsillagos disznótor báró Podmaniczky örökén »

Hazánk legszebb tájainak egyikén, a Cserhátalján megbúvó Árpád-kori település Verseg. A községhez tartozó Fenyőharaszt pusztán közel másfél évszázada báró Podmaniczky Levente késő klasszicista stílusú kastély… Elolvasom “Háromcsillagos disznótor báró Podmaniczky örökén”
11 jan, 2012
1245
Szerző
Gyertyafényes szállodák a szeretet ünnepén
Turizmus és vendéglátás

Gyertyafényes szállodák a szeretet ünnepén »

December 24-én este az otthon meghitt melegét kínálják hazánk Prémium szállodái az ország több pontján. A Balaton régióban, Balatonfüreden és Hévízen találhatnak az utazók kellemes szálláshelyet Szentestén.… Elolvasom “Gyertyafényes szállodák a szeretet ünnepén”
15 dec, 2011
1110
Szerző
Ünnepek előtti feltöltődés hazánk legvirágosabb városkájában, Szent András havában
Turizmus és vendéglátás

Ünnepek előtti feltöltődés hazánk legvirágosabb városkájában, Szent András havában »

November hónap ősi magyar nevén az Enyészet hava, mely utal a természet lelassult ritmusára, a téli álomra való felkészülésre, a ködös reggelekre, amikor csontjainkban érezzük a hideget és a már jégvirágosodó ablakon… Elolvasom “Ünnepek előtti feltöltődés hazánk legvirágosabb városkájában, Szent András havában”
17 nov, 2011
1224
Szerző
Aranygyapjas szálláshely Mária Magdolna védelmében
Turizmus és vendéglátás

Aranygyapjas szálláshely Mária Magdolna védelmében »

Zala megye székhelye egyike hazánk legvirágosabb településének, melynek elismeréseképpen az Arany Rózsa-díj büszke tulajdonosa. A Zalai-dombság ölelésében fekvő város páratlan természeti környezete vonz… Elolvasom “Aranygyapjas szálláshely Mária Magdolna védelmében”
10 nov, 2011
1058
Szerző
Szent Márton lúdjai vendégségben
Turizmus és vendéglátás

Szent Márton lúdjai vendégségben »

A mai Szombathelyen, a római Savariában született tours-i püspök, Szent Márton napját ünnepeljük november 11-én. Márton, apja akaratára katonának állt. Legendássá vált segítőkészsége és amikor egy hideg téli… Elolvasom “Szent Márton lúdjai vendégségben”
7 nov, 2011
1238
Szerző
Pihenő a wellness hullámhosszán a Szamárkő alatt
Turizmus és vendéglátás

Pihenő a wellness hullámhosszán a Szamárkő alatt »

Dunántúlon, a Balaton déli partján fekvő város nevét az ősi áldozati hely, a Szamárkő néven ismert magányos sziklacsoportról kapta. A magyar tenger tíz kilométeres partszakasszal ajándékozta meg Zamárdi település… Elolvasom “Pihenő a wellness hullámhosszán a Szamárkő alatt”
26 okt, 2011
1055
Szerző
Szívesen látott vendégek az őszi pihenőidőben
Turizmus és vendéglátás

Szívesen látott vendégek az őszi pihenőidőben »

Október utolsó hetében beköszönt az őszi szünet, egy hétre elárvulnak az iskolapadok, pihenő idejét tölti a család. A Balaton környékén befejeződött a szüret, de az ősz tartogat még meglepetéseket. A Balaton régi… Elolvasom “Szívesen látott vendégek az őszi pihenőidőben”
21 okt, 2011
1281
Szerző
Narancsszínű fények október utolsó éjszakáján
Turizmus és vendéglátás

Narancsszínű fények október utolsó éjszakáján »

A boszorkányok, szellemek, kísértetek ünnepe október 31-e éjszakája. Ősi hagyományokból indult, a római korban Pomona-nap, a keltáknál samhain ünnep, az angolszász országokban halloween. A kelták a napisten… Elolvasom “Narancsszínű fények október utolsó éjszakáján”
20 okt, 2011
1030
Szerző
A minőség európai csillagai
Turizmus és vendéglátás

A minőség európai csillagai »

A lakóhelytől távolabb eső vidékek felkeresése az emberek évszázados igénye. Az úti cél kiválasztásának okai különbözőek, egyéni igényektől, elképzelésektől, eseményektől függőek. A szálláshelyek az utazá… Elolvasom “A minőség európai csillagai”
10 okt, 2011
1016
Szerző
Kitűnő szálláshely a hajdani tündérek hegyén, aranyvesszőkön érő nedűkkel
Turizmus és vendéglátás

Kitűnő szálláshely a hajdani tündérek hegyén, aranyvesszőkön érő nedűkkel »

Tokaj –Hegyalja Magyarország észak-keleti határvidékén húzódik, mely hazánk legnevezetesebb, világszerte ismert szőlő- és bortermő vidéke szubkontinentális klímával. 760 évvel ezelőtt említettek a vidéke… Elolvasom “Kitűnő szálláshely a hajdani tündérek hegyén, aranyvesszőkön érő nedűkkel”
7 okt, 2011
1178
Szerző
Vendégváró történelmi borvidék a Kékfrankos hazájában
Turizmus és vendéglátás

Vendégváró történelmi borvidék a Kékfrankos hazájában »

Az ország legrégebbi történelmi hagyományokkal rendelkező szőlő- és bortermelő területe a Soproni borvidék. Időszámítása a keltákkal kezdődött, Krisztus előtt 300 körül, a 14. században már kiterjedt kereskedelmi… Elolvasom “Vendégváró történelmi borvidék a Kékfrankos hazájában”
6 okt, 2011
1313
Szerző
„Budapest szőlőskertjének” luxus szálláshelyei a Velencei-tó partján
Turizmus és vendéglátás

„Budapest szőlőskertjének” luxus szálláshelyei a Velencei-tó partján »

Fejér megye északkeleti szélén, a z Etyeki-dombság kezdetén terül el hazánk egyik legújabb bortermelő területe, a Budapest szőlőskertjeként is emlegetett  Etyek-Budai borvidék. Éghajlati és talajadottsága… Elolvasom “„Budapest szőlőskertjének” luxus szálláshelyei a Velencei-tó partján”
4 okt, 2011
1658
Szerző
Nemes borok, elegáns szállodák a Bikavér földjén
Turizmus és vendéglátás

Nemes borok, elegáns szállodák a Bikavér földjén »

Négyezer hektáron termelik a jóféle bornak való szőlőt az Egri borvidéken, melynek említésekor hazánkban és az ország határain túl is a Bikavér neve jelenik meg. A honfoglalás után már fellelhetők a fehér szőlő termesztésén… Elolvasom “Nemes borok, elegáns szállodák a Bikavér földjén”
3 okt, 2011
1377
Szerző
Spa menedék – a mosoly négy csillaga Zala gyöngyszemében
Turizmus és vendéglátás

Spa menedék – a mosoly négy csillaga Zala gyöngyszemében »

A Zalai-dombság peremén fekvő romantikus városka megállásra készteti az utazókat. Minden egy helyen megtalálható, ami mai rohanó világunkban a pillanat megállítását indokolja. Azokét a pillanatokét, melyek… Elolvasom “Spa menedék – a mosoly négy csillaga Zala gyöngyszemében”
28 Sze, 2011
1084
Szerző
Ezerszínű ősz, ezerízű szüret, ezerjó vendéglátás
Turizmus és vendéglátás

Ezerszínű ősz, ezerízű szüret, ezerjó vendéglátás »

A Bakony és a Vértes-hegység között elterülő Móri borvidék méretében a kisebb, jelentőségét tekintve a nevesebb termőterületek közé tartozik, melynek szőlőtermesztését a meleg, állandó légáramlás és a sok napsüt… Elolvasom “Ezerszínű ősz, ezerízű szüret, ezerjó vendéglátás”
27 Sze, 2011
1291
Szerző
A Tisza által kettészelt napsütötte megye négycsillagos borai és szálláshelyei
Turizmus és vendéglátás

A Tisza által kettészelt napsütötte megye négycsillagos borai és szálláshelyei »

A Tisza jobb partján elterülő Csongrádi borvidéken közel 2000 hektáron, kétharmad részben fehér szőlőt termelnek. A kezdetek a 11. századig nyúlnak vissza, ma is sok őshonos szőlőfajta található a területen, melyek… Elolvasom “A Tisza által kettészelt napsütötte megye négycsillagos borai és szálláshelyei”
26 Sze, 2011
910
Szerző
Történelem, kultúra, sport a vendéglátás környezetében Európa Kulturális Fővárosában – interjú Szirényi Andreával –
Turizmus és vendéglátás

Történelem, kultúra, sport a vendéglátás környezetében Európa Kulturális Fővárosában – interjú Szirényi Andreával – »

Baranya megye székhelyét gyakran választják úti célul a pihenni, kikapcsolódni vágyók a történelem ma is élő nyomait kutatók, a kultúra és a természet szerelmesei. Céljaiknak, igényeiknek megfelelően választana… Elolvasom “Történelem, kultúra, sport a vendéglátás környezetében Európa Kulturális Fővárosában – interjú Szirényi Andreával –”
23 Sze, 2011
1139
Szerző
Négycsillagos vendéglátás a Tolnai történelmi borvidéken
Turizmus és vendéglátás

Négycsillagos vendéglátás a Tolnai történelmi borvidéken »

A Tolnai dombságon és a Mezőföld délkeleti részén elterülő, Tolnai borvidéken lankásan lejtő dombokon folyik a szőlőtermesztés és a borkészítés. 3 körzetben 51 település alkot egységet. Alig másfél évtizede jegyzik… Elolvasom “Négycsillagos vendéglátás a Tolnai történelmi borvidéken”
22 Sze, 2011
1832
Szerző