Biodiverzitás két Pest megyei területen
Természettudomány

Biodiverzitás két Pest megyei területen »

Földünk népességének rohamos növekedése a bolygó erőforrásainak egyre intenzívebb kihasználásához vezet. Az ember a növekvő területigénye miatt egyre több élőhelyet pusztít el, ami fajok kipusztulását vonja… Elolvasom “Biodiverzitás két Pest megyei területen”
19 feb, 2018
1158
Szerző Román Ildikó
Kísérleti területek
Környezetvédelem

Kísérleti területek »

Veszprémben egy kertészeti kísérlet folyik. A VKSZ (Veszprémi Közüzemi Szolgáltató, hozzájuk tartozik Veszprémben pl. a parkfenntartás, a parkolás, temetkezés, a Vásárcsarnok, a Haszkovó úti fűtőmű, és –… Elolvasom “Kísérleti területek”
26 Júl, 2016
1435
A biodiverzitás jelentősége…
Agrár

A biodiverzitás jelentősége… »

Biodiverzitás – az élővilág sokfélesége. A fogalom több szinten értelmezhető, egyaránt jelenti a Földön előforduló élőhelyek sokféleségét, a fajok összességét, a fajon belüli genetikai változatosság… Elolvasom “A biodiverzitás jelentősége…”
19 ápr, 2016
1972
Szerző Dr. Kiss István
Fontos a beporzás, azaz pollináció
Agrár

Fontos a beporzás, azaz pollináció »

A pollinációs krízis, mint jelenség az elmúlt évtizedekben egyre nagyobb figyelmet követel mind a tudományos, szakmai körökben, mind a köztudatban. Lokalizált méhpusztulást és globális csökkenést jelent a beporz… Elolvasom “Fontos a beporzás, azaz pollináció”
2 Már, 2016
933
Szerző Dr. Kiss István
FM – MME együttműködés…
AgrárKörnyezetvédelem

FM – MME együttműködés… »

Az FM Sajtóiroda tájékoztatása szerint a madártani monitorozások adatbázisainak megosztása és a madárgyűrűzés feladatainak működtetése érdekében együttműködési megállapodást kötött a közelmúltban a Földművelés… Elolvasom “FM – MME együttműködés…”
15 feb, 2016
1321
Szerző Dr. Kiss István
Józan ésszel – az akácról…
Agrár

Józan ésszel – az akácról… »

A biológiai sokféleség, más néven biodiverzitás fogalma az utóbbi két évtizedben az ökológiai válság jeleinek sokasodása nyomán vonult be a köztudatba. Jelentése igen tág: az élőlények sokféleségének teljesség… Elolvasom “Józan ésszel – az akácról…”
1 feb, 2014
1262
Szerző Dr. Kiss István
Kullancs ébred, szikra pattan…
Természettudomány

Kullancs ébred, szikra pattan… »

Hétvégére berobban a tavasz hirtelen támadt meleggel, aki teheti, kiszabadul a természetbe. Két dologra is kell ügyelnünk: az egyikre egészségünk, a másikra a természet védelme érdekében. Ha kirándulás, akkor… Elolvasom “Kullancs ébred, szikra pattan…”
15 Már, 2012
1366
Szerző
Könyvespolc…
Agrár

Könyvespolc… »

Könyvajánló… Peter Kimmig – Dieter Hassler – Rüdiger Braun: Kullancsok Bokrokon és fűben – de semmi esetre sem a fákon, mint ahogy az széles körben tévesen elterjedt – bújnak meg az… Elolvasom “Könyvespolc…”
28 Sze, 2011
1995
Szerző Dr. Kiss István