B, mint befőzés
Környezetvédelem

B, mint befőzés »

A veszprémi Csalán Egyesület sokrétű tevékenységének fontos része az egészséges és fenntartható életmód terjesztése. Az egészséges életmódhoz pedig hozzá tartozik a természetes eredetű élelmiszerek fogyasztása… Elolvasom “B, mint befőzés”
18 aug, 2014
1103
Kamránk Kincseinek versenye
Környezetvédelem

Kamránk Kincseinek versenye »

A Csalán Környezet és Természetvédő Egyesület Kamránk Kincseinek versenye címmel, melyen célja annak bemutatása, hogy a helyi alapanyagokból is mennyire gazdag ízvilágú, egészséges, ínycsiklandó téli finomságoka… Elolvasom “Kamránk Kincseinek versenye”
19 Sze, 2013
1061
Ökovásár az egészségmegőrzésért
Környezetvédelem

Ökovásár az egészségmegőrzésért »

A Csalán Ökovásár és Egészségnap az egészségmegőrzés jegyében kerül megrendezésre Veszprémben a Historia Kertben 2013. szeptember 28-án 9:00 és 18:00 óra között, amikor is bárki feltöltheti élelmiszerkészlet… Elolvasom “Ökovásár az egészségmegőrzésért”
5 Sze, 2013
1232
Izgalmas programok Veszprémben
Környezetvédelem

Izgalmas programok Veszprémben »

A héten rendezik városunk legnagyobb szabadtéri eseményét, a Veszprémi Utcazene Fesztivált. Már sokadik alkalommal ez az év fénypontja, ezért a 4 napért érdemes Veszprémben élni. A fesztivált idén július 24-ét… Elolvasom “Izgalmas programok Veszprémben”
22 Júl, 2013
987
A környezetvédelem művészete – A Csalán Egyesület a Művészetek Völgyében
Környezetvédelem

A környezetvédelem művészete – A Csalán Egyesület a Művészetek Völgyében »

Veszprém megye legnagyobb kulturális rendezvénye minden évben a már két évtizednél is régebbi Művészetek Völgye. A Völgy programjait mindig Kapolcson és a környező településeken rendezik meg. Idén Kapolcs, Taliándörö… Elolvasom “A környezetvédelem művészete – A Csalán Egyesület a Művészetek Völgyében”
18 Júl, 2013
1567
Litvánok a helyi piacon!
Környezetvédelem

Litvánok a helyi piacon! »

A Csalán-História Helyi Termelői Piacon ezen a pénteken nagy szenzáció látható! Kis piacunk nagyon híres lett, még Litvániából is eljönnek megnézni és fellépni! A Csalán Egyesület így hirdette Facebookon: “Különleg… Elolvasom “Litvánok a helyi piacon!”
27 jún, 2013
1004
Önkéntes képzés Somogyfajszon
Környezetvédelem

Önkéntes képzés Somogyfajszon »

Sokáig gondolkodtam, hogy ezt az élménybeszámolót itt írjam-e meg, vagy a Bloggeréletben, de mivel nem a Felsőfokon által jutottam el ide, hanem a Csalán és az MTVSZ (Magyar Természetvédők Szövetsége, nagy zöld szervezet,… Elolvasom “Önkéntes képzés Somogyfajszon”
22 jún, 2013
1172
Gyere a piacra az ajándékodért!
Környezetvédelem

Gyere a piacra az ajándékodért! »

A helyi piac előnyeit már egy korábbi cikkemben említettem. A vezérkép is onnan származik. Most egy újabb lehetőségre hívom fel a figyelmet a péntekenként Veszprémben megrendezett Csalán-História Helyi Termelő… Elolvasom “Gyere a piacra az ajándékodért!”
18 jún, 2013
1354
Eljutni mindenhova…
Környezetvédelem

Eljutni mindenhova… »

A “kedves” családom irigykedik rám, hogy én újabban mindenhova eljutok. Általában a Felsőfokonnal jutok el érdekes helyekre, különleges programokra, de a Csalán Egyesülettel is sok érdekes élmény… Elolvasom “Eljutni mindenhova…”
17 jún, 2013
1071
Élmények helyben, zölden
Környezetvédelem

Élmények helyben, zölden »

A csalánról sokaknak csak a hazánkban gyakori, őshonos, szúrós levelű gyógynövény jut eszébe. De mint sok más magyar szó, ez is többjelentésű: ha nagybetűvel írjuk, akkor mást jelent. A Csalán – így, nagybetűve… Elolvasom “Élmények helyben, zölden”
5 jún, 2013
1211
Blogindító rólam és a környezetvédelemről
Környezetvédelem

Blogindító rólam és a környezetvédelemről »

Mesélj magadról! Ez a kérdés – akár így, lazán tegeződve, akár magázódva: “Meséljen magáról!” formában tették fel – mindig, minden állásinterjún megválaszolhatatlannak bizonyult számomra… Elolvasom “Blogindító rólam és a környezetvédelemről”
4 jún, 2013
1360
Vesd be magad! – Termeld meg a sokféleséget!
Környezetvédelem

Vesd be magad! – Termeld meg a sokféleséget! »

Május 16-án csütörtökön egy érdekes programon vehettek részt azok, akiket érdekel a biológiai sokféleség és a kertészkedés. Vesd be magad! – Termeld meg a sokféleséget! címmel szervezett rendezvényt a Csalá… Elolvasom “Vesd be magad! – Termeld meg a sokféleséget!”
21 máj, 2013
1127
Kis zöld emberkék
Környezetvédelem

Kis zöld emberkék »

A környezetvédőkre, akiket röviden csak zöldeknek hívunk, sokan úgy néznek, mintha egy másik bolygóról jöttek volna. Ezért kétszeresen is igaz, hogy “kis zöld emberkék” vagyunk. Pedig nem egy mási… Elolvasom “Kis zöld emberkék”
29 jan, 2013
1416
Fesztivál áram nélkül? Ökofesztivál
Környezetvédelem

Fesztivál áram nélkül? Ökofesztivál »

„A városrehabilitáció okozta fennforgás és felújítás közepette a Csalán Egyesülettel való közös együttműködéseknek köszönhetően mindig sikerül „zöld övezeteket” kialakítani a belváros szívében. A ténylege… Elolvasom “Fesztivál áram nélkül? Ökofesztivál”
26 jún, 2012
1295
Szerző
Élj zölden!
Környezetvédelem

Élj zölden! »

Mint már egy korábbi bejegyzésemben említettem, kaptam egy naptárt a Csalán Egyesülettől. (Veszprémi zöld szervezet, nálunk is van blogjuk, a vezérkép az egyesületi logo a www.csalan.hu oldalról.) Ebben a naptárba… Elolvasom “Élj zölden!”
21 ápr, 2012
1006