Főoldal » Posts tagged"civilek az újságírásban"
A juh hústermelése…
Agrár

A juh hústermelése… »

A juhhús hazai előállítása a külpiaci igényekhez igazodóan szezonális. A hagyományos értékesítési időpontok húsvét, augusztus és a karácsonyi időszak. Az export igényeinek megfelelően tejes-bárány, expressz… Elolvasom
13 feb, 2013
2072
Szerző Dr. Kiss István
A juhtenyésztés szerepe…
Agrár

A juhtenyésztés szerepe… »

A juhok 5-6 hónaposan ivarérettek, a jerkéket 7-8, a kosokat pedig 12-18 hónaposan veszik tenyésztésbe.. Az ivarzás 17 naponta következik be. Gyakori a csendes ivarzás, ezért keresőkosokkal választják ki az ivarzó… Elolvasom
14 dec, 2012
1973
Szerző Dr. Kiss István
A bárányhizlalás gyakorlata
Agrár

A bárányhizlalás gyakorlata »

A hazai, hagyományosan igen visszafogott juhhús-fogyasztás, jó minőségű termékek esetében nem indokolt, de különösen nem igazolható az ízletes és kiváló minőségű bárányhúsra vonatkozóan, melynek termelése… Elolvasom
30 okt, 2012
3152
Szerző Dr. Kiss István
A baromfiak takarmányértékesítő képessége
Agrár

A baromfiak takarmányértékesítő képessége »

Tojótyúkok takarmányértékesítő képessége:1 kg takarmányból mennyi tojást termel?: 1 kg tojás – 2-2,1 kg takarmány, 1 tojás – 100-135 g (tojótyúk), 170-180 g (kettős hasznosítású)* Tojó testtömege: a tojótyúkok… Elolvasom
14 máj, 2012
1283
Szerző Dr. Kiss István