Arctic Monkeys a VOLT Fesztiválon
Művészet és kultúra

Arctic Monkeys a VOLT Fesztiválon »

Az idei Brit Awards győztes Arctic Monkeys, a legfontosabb európai fesztiválok headlinere és az összes, mérvadó zenei szaklap szerint az év legjobbjának választott zenekar – miután a Sziget időpontjában… Elolvasom “Arctic Monkeys a VOLT Fesztiválon”
3 jún, 2014
972
Szerző
Szabadtéri rendezvények környezeti hatásai
Környezetvédelem

Szabadtéri rendezvények környezeti hatásai »

A múlt héten keveset voltam a Felsőfokon közelében, inkább a Veszprémi Egyetemi Napokat látogattam meg. (Bloggerélet című blogomban erről szól a legutóbbi 12 bejegyzés, de nem mindet én írtam… A kapcsolód… Elolvasom “Szabadtéri rendezvények környezeti hatásai”
7 máj, 2013
2011
VOLTál már? Itt az idő!
Művészet és kultúra

VOLTál már? Itt az idő! »

Vannak vidéki fesztiválok, amiket tényleg nagyon kár kihagyni és biztos, hogy az egyik legfájóbb hiány a soproni Volt Fesztivál lenne az idei sorban is. Emlékszem még legelső, sok évvel ezelőtt… Elolvasom “VOLTál már? Itt az idő!”
3 máj, 2013
832
Szerző
Time is money
Oktatás

Time is money »

Ma egy érdekes dolgot tapasztaltam. Egy projektmegbeszélésre mentünk két kollégámmal (ugye az egyetem számtalan projekten dolgozik). 10 perccel korábban érkeztünk, és vártunk 5 percet, és úgy mentünk be… … Elolvasom “Time is money”
4 ápr, 2013
837
Szerző aszabo31
Pályázat Európai Önkéntes Szolgálatra (EVS)
Agrár

Pályázat Európai Önkéntes Szolgálatra (EVS) »

A Messzelátó Egyesület az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) keretében három önkéntes programot indít a közeljövőben, melyre várja fiatal önkéntesek jelentkezését. Európai Önkéntes Szolgálat, azaz… Elolvasom “Pályázat Európai Önkéntes Szolgálatra (EVS)”
4 ápr, 2013
1002
Szerző Dr. Kiss István
Köszöntő – szabadon
Társadalomtudomány

Köszöntő – szabadon »

Új blogot nyitottam, pedig van már három. Itt társadalmi problémákkal szeretnék foglalkozni, különös tekintettel magyarországi helyzetünkre, speciális kultúránkra és gondolkodásmódunkra. Minden blogom igazáb… Elolvasom “Köszöntő – szabadon”
27 Már, 2013
1121
Szerző
„Emlékezz a halálra!”
Művészet és kultúra

„Emlékezz a halálra!” »

A Memento Mori Egyesület A napokban az alcímben is szereplő szervezet rendezvény-szervezőjével volt szerencsém beszélgetni. Ezen diskurzus alapján szeretném Nektek bemutatni a Memento Mori Egyesületet. A cikk… Elolvasom “„Emlékezz a halálra!””
9 Már, 2013
1203
Szerző
Városi parkok beépítése
Környezetvédelem

Városi parkok beépítése »

Ezt a cikket is egy olyan konkrét esemény hatására írom, amelyről megint csak Garay Klára tudna hitelesen beszámolni. Beépítik a Városligetet, múzeumokat költöztetnek oda, alig marad zöld terület. Ebben az ügybe… Elolvasom “Városi parkok beépítése”
26 feb, 2013
1623
A túlélés (t)örvényei
Művészet és kultúra

A túlélés (t)örvényei »

Belegondoltál valaha abba, hogy mit tennél, ha Harry Potter varázslata rosszul sülne el, és te a sivatag homoktengerében ébrednél? Vagy ha, az újabb Mount Everest-i expedíciód során hegyláncok zárnának magukba,… Elolvasom “A túlélés (t)örvényei”
25 nov, 2012
1290
Szerző
“Verejték” a magyar lét? Avagy a pesszimizmus csapdájában
Művészet és kultúra

“Verejték” a magyar lét? Avagy a pesszimizmus csapdájában »

Csupán egy újabb kiállítás. Nem több, mint műtárgyak sorozata. Megtekinted, csodálod pár másodpercig a remeket – amit Te talán nem is találsz annak – majd távozol, gondolataidat pedig magad mögött hagyod.… Elolvasom ““Verejték” a magyar lét? Avagy a pesszimizmus csapdájában”
10 okt, 2012
1259
Szerző
Kutatók éjszakája…
Agrár

Kutatók éjszakája… »

Kultúra-tudomány-fesztivál      Számító növényekről, haláli hálókról és rapid tőzsdepartikról is hallhatnak azok, akik szeptember 28-án, a Kutatók éjszakáján ellátogatnak a Budapesti… Elolvasom “Kutatók éjszakája…”
21 Sze, 2012
1086
Szerző Dr. Kiss István
Kulturális Örökség Napjai 2012. szeptember 15-16.
Művészet és kultúra

Kulturális Örökség Napjai 2012. szeptember 15-16. »

Idén már 50 országban rendezik meg az Európa Tanács védnökségével az egyre népszerűbb örökségi napokat, melyet idén szeptember 15-én és 16-án tartanak meg Magyarországon is. Számos célja mellett a fő cél az, hogy… Elolvasom “Kulturális Örökség Napjai 2012. szeptember 15-16.”
13 Sze, 2012
1303
Szerző
Ez is környezetvédelem?
Környezetvédelem

Ez is környezetvédelem? »

Másodéves egyetemista koromban a Veszprémi Egyetemen (ma már Pannon Egyetem) környezetmérnök hallgatóként kötelező tárgy volt a Természet- és tájvédelem. (Szerintem kevés az az 1 félév, heti 2 órában, + 4 hét szakmai… Elolvasom “Ez is környezetvédelem?”
30 aug, 2012
1063
Művészeti és kulturális szakértőket keresünk
Művészet és kultúra

Művészeti és kulturális szakértőket keresünk »

Szakmai szerkesztőket keres művészeti,- és kulturális témákban Magyarország legnagyobb szakmai blogmagazinja. Cégünk az on-line médiában, online termékek értékesítésében és a webprogramozásban úttörő és… Elolvasom “Művészeti és kulturális szakértőket keresünk”
25 ápr, 2012
702
Szerző Dr Pálvölgyi Benedek
A múzeum fogalma
Művészet és kultúra

A múzeum fogalma »

A múzeum valamennyi intézményt tekintve az egyik legizgalmasabb kulturális szervezet, mivel az itt felhalmozott tudás, ismeret, tapasztalat semmilyen más kulturális rendszerhez nem hasonlítható. A múzeum küldeté… Elolvasom “A múzeum fogalma”
7 ápr, 2012
3859
Szerző
Puskin Múzeum (Moszkva)
Turizmus és vendéglátás

Puskin Múzeum (Moszkva) »

Ha valaki meghallja Puskin (1779-1837) nevét, remélhetőleg mindenkinek beugrik az Anyegin című alkotása. Nekem ez az egyik kedvencem a világirodalomban.  Nem kell megijedni, nem órát készülök tartani az… Elolvasom “Puskin Múzeum (Moszkva)”
14 jan, 2012
1803
Szerző
Tény a csapat kémiáról az eredményesség jegyében
Média és marketing

Tény a csapat kémiáról az eredményesség jegyében »

Sok hűhó nélkül tényként kezelhető, hogy a csapat kémiája az a tényező, amely meghatározza egy projekt sikerességét. Messze ez a legnehezebben kezelhető csapat tulajdonság. A jó kémia a legtöbbet tudja kihozni a… Elolvasom “Tény a csapat kémiáról az eredményesség jegyében”
19 dec, 2011
781
Szerző
Cenerentola, avagy Hamupipőke esete a meseautóval és a térdig érő piros nyakkendővel
Művészet és kultúra

Cenerentola, avagy Hamupipőke esete a meseautóval és a térdig érő piros nyakkendővel »

Ki ne ismerné a Grimm testvérek által megírt, vagy a Walt Disney stúdió által filmrevitt, megzenésített kedves mesét a cselédsorban tartott, tisztalelkű mostohalányról, aki jóságának, jobb életbe vetett töretle… Elolvasom “Cenerentola, avagy Hamupipőke esete a meseautóval és a térdig érő piros nyakkendővel”
30 nov, 2011
699
A Harlem Gospel a RaM Colosseumban!
Média és marketing

A Harlem Gospel a RaM Colosseumban! »

 HARLEM GOSPEL CHOIR TOUR 2011 2011. DECEMBER 12.RaM COLOSSEUM 20.00 A tavalyi sikerre való tekintettel újból Magyarországon! A világhírű Harlem Gospel Choir az Egyesült Államokban a… Elolvasom “A Harlem Gospel a RaM Colosseumban!”
28 nov, 2011
786
Szerző Dr Pálvölgyi Benedek
Poble Espanyol, a falumúzeum (Barcelona)
Turizmus és vendéglátás

Poble Espanyol, a falumúzeum (Barcelona) »

A Poble Espanyol (jelentése spanyol falu) egy falumúzeum, Barcelona egyik fő látványossága. 1929-ben épült a katalán fővárosban megrendezett világkiállítás alkalmából, a spanyol művészi élet bemutatásának… Elolvasom “Poble Espanyol, a falumúzeum (Barcelona)”
27 okt, 2011
2514
Szerző