144 éve kezdték építeni a Brooklyn hidat
Bölcsészettudomány

144 éve kezdték építeni a Brooklyn hidat »

144 évvel ezelőtt a német származású John Augustus Roebling történelmi jelentőségű tervet dolgozott ki Trentonban. Ez volt a monumentális méretű Brooklyn híd, amely 1825 méteres hosszával az USA egyik legrégebb… Elolvasom “144 éve kezdték építeni a Brooklyn hidat”
3 jan, 2014
1719
Szerző lenner500
Mindenki karácsonyfája 1931 óta
Oktatás

Mindenki karácsonyfája 1931 óta »

A New York City, Manhattan kerületében található Rockefeller karácsonyfa évtizedek óta az ünnep és a szeretet jelképe egész Amerikában és azon túl is. Idén első alkalommal, egy szerdai napon, december 4-én kapcsoltá… Elolvasom “Mindenki karácsonyfája 1931 óta”
24 dec, 2013
1207
Szerző lenner500
A klímaváltozásnak tudható be a Sandy hurrikán pusztítása?
Környezetvédelem

A klímaváltozásnak tudható be a Sandy hurrikán pusztítása? »

Majdnem egy napja érte el az amerikai szárazföldet a  Sandy hurrikán, amely korábban a Karib térségben is óriási erővel pusztított. A vihar óránként 130 kilométeres széllel, özönvízszerű esővel és hatalmas… Elolvasom “A klímaváltozásnak tudható be a Sandy hurrikán pusztítása?”
30 okt, 2012
1171
Szerző kornytech
New York bandái (Gangs of New York)
Művészet és kultúra

New York bandái (Gangs of New York) »

Sokat gondolkodtam, hogy melyik filmet vegyem elő és írjak róla pár gondolatot. A választásom a New York bandái (Gangs of New York) című filmre esett. Miért? Nem tudom, mert öcsém ajánlotta vagy mert ők szerepelnek… Elolvasom “New York bandái (Gangs of New York)”
12 okt, 2012
1438
New York közúti közlekedése – videó bejegyzés
Mérnök és műszaki

New York közúti közlekedése – videó bejegyzés »

Ma jó napon van, ezért is szárnyalt a fantáziám és megálmodtam a blogon bellül egy új bejegyzésfajtát. A videóblogot – a videóblog, annyit jelent, hogy ha eszembe jut egy téma videókkal mutatom be kis átvezet… Elolvasom “New York közúti közlekedése – videó bejegyzés”
19 ápr, 2012
1092
Új békafajt fedeztek fel New Yorkban
Természettudomány

Új békafajt fedeztek fel New Yorkban »

A tudósok új leopárdbéka fajt fedeztek fel New Yorkban. Mindez igen meglepő, hisz az állatra a világ egyik legnépesebb városi területén bukkantak rá. A kutatók úgy vélekednek, hogy ezt az újonnan felfedezett fajt… Elolvasom “Új békafajt fedeztek fel New Yorkban”
5 ápr, 2012
966
Szerző
New York-i ösztöndíj lehetőség!
Társadalomtudomány

New York-i ösztöndíj lehetőség! »

A Magyar Emberi Jogok Alapítvány (HHRF) New York-i irodájába keres az emberi jogok iránt érdeklődő, angolul felsőszinten beszélő gyakornokot.  Kik jelentkezhetnek? – egyetemi hallgatók, akik… Elolvasom “New York-i ösztöndíj lehetőség!”
17 Sze, 2011
1369
Szerző Dr Pálvölgyi Benedek