Különleges vízesések
Turizmus és vendéglátás

Különleges vízesések »

Két vízesés, melyek csak annyiban közösek, hogy igen különlegesek. Egyikük „piros vére” az örök jég birodalmában csörgedezik, másikuk vize pedig a szivárvány minden színében pompázó sziklákra hull alá. Az antarktiszi… Elolvasom “Különleges vízesések”
29 ápr, 2013
1308
Szerző Túra blog
Életet találtak az antarktiszi jég alatti tavában
Környezetvédelem

Életet találtak az antarktiszi jég alatti tavában »

Amerikai kutatók először vizsgálták meg az antarktiszi vízmintákat, amelyeket egy héttel ezelőtt hoztak fel a Whillans-tóból. Meglepően gazdag életet találtak a vízmintákban. Számos bizonyíték van rá… Elolvasom “Életet találtak az antarktiszi jég alatti tavában”
6 feb, 2013
751
Szerző
A Vosztok-tavi mintavétel első eredményei az Antarktiszon
Környezetvédelem

A Vosztok-tavi mintavétel első eredményei az Antarktiszon »

Az évmilliók óta vastag jégpáncél alatt rejtőzködő Vosztok-tó vizéből vettek mintát Antarktiszon dolgozó orosz kutatók ősi mikroorganizmusok után kutatva. Az oroszok most nem találtak számottevő eredményt,… Elolvasom “A Vosztok-tavi mintavétel első eredményei az Antarktiszon”
17 jan, 2013
1539
Szerző
Az Antarktiszon nő a jégpáncél, míg az Északi-sarknak csak 10 éve van hátra
Környezetvédelem

Az Antarktiszon nő a jégpáncél, míg az Északi-sarknak csak 10 éve van hátra »

Az északi sarkon gyorsan olvad a jég, ezzel szemben az Antarktiszt övező tengereken minden eddigiek legnagyobb jégpáncélja alakult ki.  “Téli maximumán a jég összesen 19,44 millió négyzetkilométe… Elolvasom “Az Antarktiszon nő a jégpáncél, míg az Északi-sarknak csak 10 éve van hátra”
13 okt, 2012
2977
Szerző
Algamező az Antarktiszon
Környezetvédelem

Algamező az Antarktiszon »

Egy hatalmas tengeri algamező Antarktisz partjai mellett olyan nagyra nőtt, hogy még az űrből is látni. Az algamező február közepe óta lebeg Antarktisz keleti partjainál. A jelenséget először a NASA… Elolvasom “Algamező az Antarktiszon”
8 Már, 2012
1029
Szerző
Új életközösségek az antarktiszi tengerfenéken
Természettudomány

Új életközösségek az antarktiszi tengerfenéken »

Korábban ismeretlen fajok életközösségére bukkantak a tengerfenéken az Antarktisz közelében. Az élőlények a mélytengeri füstölgőket körülvevő forró, sötét világban csoportosulnak. A Földön legelsőként vetett… Elolvasom “Új életközösségek az antarktiszi tengerfenéken”
5 jan, 2012
1459
Szerző Jóba Katalin