Fogyókúra csoport indul!
Divat és szépségOrvos és egészségtudomány

Fogyókúra csoport indul! »

Kognitív-viselkedésterápiás módszerekkel működő testsúlycsökkentő csoport indul 2016. szeptember végén. Neked való a módszer, ha: már évek óta sikertelenül próbálod csökkenteni a testsúlyod csak ideig-órá… Elolvasom “Fogyókúra csoport indul!”
25 Júl, 2016
2995
Valaki mondja meg, menni kéne?
Bölcsészettudomány

Valaki mondja meg, menni kéne? »

Nem-nem, ez nem egy képzelt riport! Még csak nem is riport. A cím csupán kölcsönvett szavak önkényes egyvelege egy legendás musical betétdalaiból. A musical-ből, mely arra keresi a választ, hogy mivégre születü… Elolvasom “Valaki mondja meg, menni kéne?”
9 Júl, 2013
1521
Szerző Túra blog
Újból “Vidék Kaland”!
Agrár

Újból “Vidék Kaland”! »

A VM. Sajtóiroda tájékoztatója szerint a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA 2013-ban is meghirdeti népszerű kommunikációs programját, a Vidék Kalandot. A Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásá… Elolvasom “Újból “Vidék Kaland”!”
23 Már, 2013
816
Szerző Dr. Kiss István
Az új Felsőfokon sajtókártya
Média és marketing

Az új Felsőfokon sajtókártya »

A szerkesztőségi blogban már volt szó arról, hogy indul az új Felsőfokon sajtókártya projekt. Ebből a cikkből származik a vezérkép is, egy sajtókártya minta. Itt és most a legfontosabb kérdéseket válaszolom meg.… Elolvasom “Az új Felsőfokon sajtókártya”
6 Már, 2013
1274
Mit tehet egy cég? (Környezeti nevelés)
Környezetvédelem

Mit tehet egy cég? (Környezeti nevelés) »

Mit tehet egy cég a környezeti nevelésben? Növelheti a dolgozói környezettudatosságát. A környezeti nevelés lényege: az egyik ember környezetvédelmi ismereteket ad át egy másiknak elméletben és gyakorlatban,… Elolvasom “Mit tehet egy cég? (Környezeti nevelés)”
19 nov, 2012
2004
Motiváló stratégiák, eljárások, technikák
Oktatás

Motiváló stratégiák, eljárások, technikák »

Bejegyzésemben egy kis szeletet kaphat a kedves Olvasó a motiváló stratégiákról, technikákról, eljárásokról. Leginkább az intézményes keretek között történő motiválásról gyűjtöttem össze ezt az anyagot. Bízo… Elolvasom “Motiváló stratégiák, eljárások, technikák”
26 Sze, 2012
18165
Szerző andoani
Életünk része: a motivációról
Oktatás

Életünk része: a motivációról »

Jelen bejegyzésemben a motivációról, motiválás témaköréről jegyzek be gondolati sorokat. Azért esett erre a témakörre a választásom, mert úgy hiszem, hogy a motiváció és maga a motiválás mindeki életében szerepet… Elolvasom “Életünk része: a motivációról”
12 Sze, 2012
1074
Szerző andoani
Tehetségdefiníciók
Oktatás

Tehetségdefiníciók »

Mielőtt bármit mondunk arról, hogy mit kell tennie egy tanárnak, ha úgy érzi tehetséges egy diákja próbáljuk meg definiálni a tehetséget. Nézzük ki mit mondott róla! Harsányi István klasszikus meghatározása szerint:… Elolvasom “Tehetségdefiníciók”
4 jún, 2012
1376
Szerző
Motiváció 3.0, avagy a XXI. századi motiválás pszichológiája
Gazdaság és üzlet

Motiváció 3.0, avagy a XXI. századi motiválás pszichológiája »

Nem feltétlen van a Motiváció 3.0-nak bármi köze is   fenntarthatósághoz, vagy a „zöld” (esetleg „kék”?) gondolkodásmódhoz, mégis úgy érzem kötelező elolvasni minden olyan embernek, fiatalnak, aki… Elolvasom “Motiváció 3.0, avagy a XXI. századi motiválás pszichológiája”
16 ápr, 2012
1805
Szerző
Elfújja a szél?
Környezetvédelem

Elfújja a szél? »

Veszprémben ma fúj a szél. Nálunk mindig fúj, de ma még jobban, mint máskor. Erről eszembe jutott, hogy azért tisztább a levegő nálunk, mint más magyar városokban, mert itt tényleg mindig fúj a szél. De tényleg elég a… Elolvasom “Elfújja a szél?”
6 jan, 2012
948
Előszó Magyarország  legsikeresebb csapatsportjához
Sportvilág

Előszó Magyarország legsikeresebb csapatsportjához »

  Kezdetben ne beszéljünk még az eredményekről. Nézzük meg mi van mögötte A vízilabda hagyományait és eredményeit tekintve, egyértelműen kijelenthetjük, hogy jelen pillanatban Magyarország legsikeresebb… Elolvasom “Előszó Magyarország legsikeresebb csapatsportjához”
13 okt, 2011
1233
Szerző
Kiemelkedni a tömegből
Oktatás

Kiemelkedni a tömegből »

Egyik formája a kiemelkedésnek, ha ismert személyekké válunk. Valamilyen módon nagy nyílvánosságot kapunk, elég egy tévészereplés és máris címlapon vagyunk. A kiemelkedés azonban nem csak a “celebeknek” jár.… Elolvasom “Kiemelkedni a tömegből”
26 jún, 2011
872
Szerző
Motiváció fontossága a felnőttoktatás során
Oktatás

Motiváció fontossága a felnőttoktatás során »

Minden tanulás során, de különösen a felnőtt tanulók esetében a motiváció és a motiválás nagy szerepet játszik a tanulásban, illetve annak sikerességében, hiszen a felnőtt tanulók önként vesznek részt a képzésekbe… Elolvasom “Motiváció fontossága a felnőttoktatás során”
28 máj, 2011
0
Szerző
Ki miért tanul? A tanulás motivációi
Oktatás

Ki miért tanul? A tanulás motivációi »

  Az a tanulás, melyet a személyes érdeklődés motivál, és a megtanulandó anyag aktív feldolgozását jelenti, automatikusan nagyobb teljesítményt eredményezhet. Ami érdekel minket, amit kedvvel tanulunk,… Elolvasom “Ki miért tanul? A tanulás motivációi”
14 Már, 2011
3015
Szerző Faragóné Hajdók Ilona