Múzeumok Éjszakája a Mezőgazdasági Múzeumban…
Agrár

Múzeumok Éjszakája a Mezőgazdasági Múzeumban… »

„FALU A VÁROSBAN – ÉLELMISZER ÉS HAGYOMÁNY” Milyen érzés traktort vezetni? Miért kunkori a kismalac farka? Mit ittunk a kóla előtt? Hogyan készül a sajt? Ha kíváncsi a válaszokra, megkóstolná a valódi vidéki ízeket… Elolvasom “Múzeumok Éjszakája a Mezőgazdasági Múzeumban…”
19 jún, 2013
831
Szerző Dr. Kiss István
Biztonságosan is kerülhet menhelyre élelmiszer
Környezetvédelem

Biztonságosan is kerülhet menhelyre élelmiszer »

Ez a cikk a BIOFILTER Környezetvédelmi Zrt., és a Zöld Menedék Állatmenhely közös sajtóközleménye. Vezérkép: Biofilter cég logo. Egyre szaporodnak a lejárt szavatosságú, emberi fogyasztásra szánt élelmiszerekke… Elolvasom “Biztonságosan is kerülhet menhelyre élelmiszer”
3 jún, 2013
1242
Napi – Agrár 2013.05.3
Agrár

Napi – Agrár 2013.05.3 »

Itthon jövőre 225 euró lehet a területalapú támogatás Az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) számítása szerint az egy hektárra jutó uniós alaptámogatás Magyarországon 146 euró lesz, amely a “zöld komponenssel”… Elolvasom “Napi – Agrár 2013.05.3”
3 máj, 2013
836
Szerző Dr. Kiss István
Pályázat hagyományos magyar élelmiszerek bemutatására…
Agrár

Pályázat hagyományos magyar élelmiszerek bemutatására… »

A Magyar Turizmus Zrt. pályázatot hirdet a 2013. évi közösségi agrármarketing program keretében a hagyományos magyar élelmiszerek bemutatásának támogatására a Duna-Tisza közi Agrár Expón… Elolvasom “Pályázat hagyományos magyar élelmiszerek bemutatására…”
3 ápr, 2013
875
Szerző Dr. Kiss István
Élelmiszer-adalékanyagok felhasználásának szabályozása
Agrár

Élelmiszer-adalékanyagok felhasználásának szabályozása »

Tisztább élelmiszer kerülhet az asztalunkra. Elsősorban az élelmiszer-előállítók számára jelent fontos információt, hogy mostantól az uniós tagállamokban – a korábbi irányelvekben történt szabályozás helyett… Elolvasom “Élelmiszer-adalékanyagok felhasználásának szabályozása”
15 jan, 2013
1566
Szerző Dr. Kiss István
Greennovációs Nagydíj…
Agrár

Greennovációs Nagydíj… »

Az Élelmiszer idén is meghirdette tavaly nagy sikerrel zárult pályázatát, II. FMCG Greennovációs Nagydíj címmel. Nemcsak az élelmiszeripari gyártók és az üzletláncok pályázatait várják, hanem az… Elolvasom “Greennovációs Nagydíj…”
14 jan, 2013
938
Szerző Dr. Kiss István
Az alma…
Agrár

Az alma… »

Eisenstock Ildikó: Az alma Az alma, a Paradicsom tiltott gyümölcse, a több ezer éves történet szerint Éva kezében a csábítás eszköze, az egyik legfontosabb gyümölcsünk. Végigkíséri az emberiség történetét, számo… Elolvasom “Az alma…”
19 nov, 2012
1090
Szerző Dr. Kiss István
Növekszik a termelői piacok szerepe
Agrár

Növekszik a termelői piacok szerepe »

A VM. Sajtóiroda közleménye alapján elsősorban a jogi, de a szükséges anyagi háttér biztosításával is támogatja a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), hogy az országban minél több helyen jöjjön létre termelői piac… Elolvasom “Növekszik a termelői piacok szerepe”
8 okt, 2012
946
Szerző Dr. Kiss István
Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia
Agrár

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia »

A VM. Sajtóiroda tájékoztója szerint a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszer-biztonsági stratégiát dolgoz ki. A dokumentum célja, hogy meghatározza azokat a lépéseket és eszközöket, amelyeken keresztü… Elolvasom “Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia”
2 okt, 2012
768
Szerző Dr. Kiss István
Magyar Élelmiszer Hazai Ízek Fesztivál
Agrár

Magyar Élelmiszer Hazai Ízek Fesztivál »

A VM. Sajtóiroda közleménye szerint a hazai élelmiszer-előállításban, -forgalmazásban, -fogyasztásban érdekelt felek szakmai párbeszédét és az üzleti kapcsolatok kialakítását segíti a Magyar Élelmiszer Hazai… Elolvasom “Magyar Élelmiszer Hazai Ízek Fesztivál”
20 Sze, 2012
958
Szerző Dr. Kiss István
Könyvajánló…
Agrár

Könyvajánló… »

Tóth Gábor: Az E-számokról őszintén Világunk sokat változott az elmúlt évtizedekben, és ez az élelmiszeriparra is hatással volt. A termékkínálat bővülésével párhuzamosan megjelentek a fogyasztó befolyásolásá… Elolvasom “Könyvajánló…”
13 Júl, 2012
5779
Szerző Dr. Kiss István
Klímaváltozás
Környezetvédelem

Klímaváltozás »

Elég figyelmet szentelnek manapság az emberek a környezeti változások hatásaira? Egyáltalán vajon hány ember mondhatja el magáról, hogy tud valamit is erről a témáról. Vannak persze a gazdasági válság miatt “fontosabbnak”… Elolvasom “Klímaváltozás”
3 jún, 2012
1836
Szerző
Együttműködés és közös stratégia…
Agrár

Együttműködés és közös stratégia… »

A VM. Sajtóiroda tájékoztatója alapján stratégiai megállapodást kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A 37. Tej Világnapon Fazekas Sándor miniszter köszönet… Elolvasom “Együttműködés és közös stratégia…”
2 jún, 2012
923
Szerző Dr. Kiss István
Könyvajánló…
Agrár

Könyvajánló… »

Véha Antal – Csanádi József – Gyimes Ernő: Házi élelmiszer feldolgozás A magyar vidéki társadalom szokásaihoz szorosan hozzátartozik a házi készítésű élelmiszerek előállítása és fogyasztása. Gyakori… Elolvasom “Könyvajánló…”
20 máj, 2012
5780
Szerző Dr. Kiss István
Élelmiszerklub…
Agrár

Élelmiszerklub… »

Élelmiszerklub Műhely – III. Mi is az a magyar élelmiszer? dátum: 2012.02.22. helyszín: Hotel Ibis Budapest Centrum Program 12,30-13,00 – Regisztráció 13,00-13,15 – Hazai fogyasztók, hazai élelmiszere… Elolvasom “Élelmiszerklub…”
20 feb, 2012
849
Szerző Dr. Kiss István
Energiatakarékos élelmiszertárolás hűtő nélkül
Környezetvédelem

Energiatakarékos élelmiszertárolás hűtő nélkül »

Egy Eindhoveni Design Academy-n végzett koreai művész, Jihyun Ryou az élelmiszertárolás hagyományos mószerét modernizálta azáltal, hogy létre hozott egy fali tárolórendszert megszabadítva az ételeket a hűtőszekr… Elolvasom “Energiatakarékos élelmiszertárolás hűtő nélkül”
17 feb, 2012
1418
Szerző
Szatyor bevásárló közösség
Környezetvédelem

Szatyor bevásárló közösség »

A Szatyor Bevásárló Közösség egy informális egyesülés, amelyet néhány lelkes, környezettudatos vásárló indított útjára azzal a céllal, hogy magas minőségű – lehetőleg organikus termesztésből származ… Elolvasom “Szatyor bevásárló közösség”
15 feb, 2012
1143
Szerző Sinkovics Beatrix
Élelmiszeráfa – pro és kontra…
Agrár

Élelmiszeráfa – pro és kontra… »

Az NGM vizsgálja az élelmiszeráfát Nem tett le az élelmiszerek áfájának csökkentéséről a Nemzetgazdasági Minisztérium: egy képviselői kérdésre adott, a parlament honlapján kedden megjelent írásbeli válaszu… Elolvasom “Élelmiszeráfa – pro és kontra…”
22 okt, 2011
719
Szerző Dr. Kiss István
Élelmezési világnap
Agrár

Élelmezési világnap »

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO Rómában ülésező konferenciája 1979-ben magyar határozati javaslat alapján nyilvánította Élelmezési Világnappá október 16-át. A világnap célja, hogy mozgósít… Elolvasom “Élelmezési világnap”
16 okt, 2011
1056
Szerző Dr. Kiss István
EU élelmiszer támogatás
Agrár

EU élelmiszer támogatás »

A biomassza termelés semmiképpen sem mehet az élelmiszer termelés rovására – tájékoztat a VM. Sajtóiroda közleményében. A második Mezőgazdasági és Halászati Tanácsülésen, Brüsszelben, a miniszterek tárgyalta… Elolvasom “EU élelmiszer támogatás”
22 Sze, 2011
2747
Szerző Dr. Kiss István