Érdekességek innen-onnan…
Agrár

Érdekességek innen-onnan… »

Megmenekül a bolygó, ha nem böfög a birka Himnuszt írtak a Brit Tudósokhoz, hallgassa velünk! Videoklip-világpremier webkamerás tehenekkel. Zsákutca lehet a seggtüdő Veszélyben a víz alatt lélegző teknősök. Van,… Elolvasom “Érdekességek innen-onnan…”
15 feb, 2017
1363
Szerző Dr. Kiss István
Teendők szakterületenként (Turizmus és vendéglátás)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Turizmus és vendéglátás) »

Az ember ősi ösztöne, hogy felfedezi a világot. Éppen ezért sokan szeretnek eljutni tőlük távoli helyekre, néha akár még idegen országokba is. A turizmus, mint iparág feladata az, hogy ezeken az helyeken a messzirő… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Turizmus és vendéglátás)”
19 dec, 2012
2102
Teendők szakterületenként (Természettudomány)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Természettudomány) »

Mi is a természettudomány és hogyan tud segíteni a környezetvédelemnek? A természettudománynak több ága van: matematika (egyesek szerint ez nem is önálló természettudomány, csak a természettudományok közös nyelve),… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Természettudomány)”
18 dec, 2012
1519
Teendők szakterületenként (Társadalomtudomány)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Társadalomtudomány) »

Mit tehet a környezetért a társadalom? Erről hosszasan lehetne elmélkedni, erről szólnak ennek a blognak az eddigi cikksorozatai az egyének, a vállalatok és az egyes szakmák tendőiről, erről szól a Felsőfokon környezetvédel… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Társadalomtudomány)”
18 dec, 2012
1628
Teendők szakterületenként (Sportvilág)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Sportvilág) »

A sport és a környezetvédelem viszonya egy öszetett kérdés. Hogyan segíthet a sport a környezetvédelemnek? Sokféleképpen. Segíthetnek a sportszergyártók, a sportolók, és segíthet a sportos életmód is. Az egészsé… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Sportvilág)”
17 dec, 2012
1247
Teendők szakterületenként (Orvos- és egészségtudomány)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Orvos- és egészségtudomány) »

Orvostudomány és környezetvédelem. Sok helyen összefügg, de mégsem könnyű megmondani, mit tehet az egészségügy a környezetvédelemért. Fordítva talán könnyebb lenne, mert a környezetvédelem legfontosabb célkitűzés… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Orvos- és egészségtudomány)”
17 dec, 2012
1698
Teendők szakterületenként (Oktatás)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Oktatás) »

Az oktatás az emberi élet fontos része. Az óvodától egészen az egyetemig a különböző intézmények az általuk (vagy az állam által) fontosnak tartott tudásanyagot próbálják átadni a beiratkozott tanulóknak, hogy… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Oktatás)”
15 dec, 2012
1379
Teendők szakterületenként (Művészet és kultúra)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Művészet és kultúra) »

Miért éppen a Magyar népmesék főcímképét választottam a Művészet és kultúra témakör megjelenítésére? Egyrészt mert azt szinte mindenki ismeri (a nálam idősebbek biztosan, de talán még a néhány évvel fiatalabbak… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Művészet és kultúra)”
15 dec, 2012
5834
Teendők szakterületenként (Mérnök és műszaki)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Mérnök és műszaki) »

Mit tehet egy mérnök, egy műszaki ember vagy a mérnöki szakma a környezetvédelemért? Ha belegondolunk, hogy a környezetmérnök is mérnök, akkor szinte mindent. De más mérnöki területek is sokat tehetnek. Mindegyik… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Mérnök és műszaki)”
14 dec, 2012
2533
Teendők szakterületenként (Média és marketing)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Média és marketing) »

A média eredetileg a hírközlésről, információk továbbításáról szól, de mostanra persze más funkciói (pl. szórakoztatás, hirdetés, stb.) is kialakultak. A marketing lényege az eladás, illetve az, hogy valaki(k)… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Média és marketing)”
14 dec, 2012
1553
Teendők szakterületenként (Jog és közigazgatás)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Jog és közigazgatás) »

Mit tehet a jog és a közigazgatás a környezetért? A jogot két részre oszthatjuk: vannak a jogalkotók, akik a törvényeket és más jogszabályokat előkészítik, megvitatják, megszavazzák; és vannak a jogalkalmazók,… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Jog és közigazgatás)”
13 dec, 2012
2353
Teendők szakterületenként (Informatika)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Informatika) »

Mit tehet az informatika a környezetvédelemben? Szerintem sokat. Eleve a hardvert is lehetne környezetbarát anyagokból gyártani, hosszú élettartamúvá tenni, kevésbé veszélyes anyagból gyártani a hordozhat… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Informatika)”
13 dec, 2012
2633
Teendők szakterületenként (Hittudomány)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Hittudomány) »

Mit tehet a hittudomány a környezetért? A hit számomra elég semlegesnek tűnik környezetvédelem, környezetszennyezés, stb. szempontjából, és ahány vallás, annyi nézet mindenről, akár a környezetvédelemről is.… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Hittudomány)”
12 dec, 2012
1096
Teendők szakterületenként (Hadászat és rendészet)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Hadászat és rendészet) »

A hadászat és rendészet szakterület sokat tehet a környezetvédelemért. És nem csak arra gondolok, hogy a hadsereget kivezénylik a nagyobb árvizekhez, homokzsákokkal megerősíteni a gátakat, hanem még sok más teendőr… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Hadászat és rendészet)”
12 dec, 2012
1374
Teendők szakterületenként (Gazdaság és üzlet)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Gazdaság és üzlet) »

A Gazdaság és üzlet szakterület alapja a pénz. A pénzforgalom, az árucsere, a kereskedelem, az árfolyamok, a tőzsde, a bankok, a részvényvásárlások, üzleti tranzakciók, stb. végső soron mind a pénzről szólnak. Errő… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Gazdaság és üzlet)”
11 dec, 2012
1378
Teendők szakterületenként (Divat és szépség)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Divat és szépség) »

A Divat és szépség témához férfi lévén nem sokat tudok hozzászólni, de környezetmérnökként tudok környezetvédelmi tanácsokat adni, akár divat témában is. Lássuk, miből áll a divat! Nem sorolom fel Divat és széps… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Divat és szépség)”
11 dec, 2012
1567
Teendők szakterületenként (Bölcsészettudomány)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Bölcsészettudomány) »

Nehezen megfogható, hogy mi is az a bölcsészettudomány, ezért nehezen is találtam róla jó képet a Google-ban. Bölcsészettudomány kulcsszóval nem is volt megfelelő kép, ezért bölcsészet címszóval kerestem tovább… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Bölcsészettudomány)”
10 dec, 2012
1220
Teendők szakterületenként (Agrár)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Agrár) »

A blogom eddigi részeiben a Környezetvédelem szakterület szakágain, a környezetvédelem témakörein haladtam végig, először magánszemélyeknek adtam tanácsokat a Mit tehetünk? című cikksorozatban, majd cégekne… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Agrár)”
10 dec, 2012
1289
Mit tehet egy cég? (Vízgazdálkodás)
Környezetvédelem

Mit tehet egy cég? (Vízgazdálkodás) »

A Föld a világűrből nézve kék. Ezt a kék színt az okozza, hogy a felszínének kb. 71%-a víz és csak 29%-a szárazföld. Ebből azt gondolhatnánk, hogy sok víz van a Földön. És ez részben igaz is. Csakhogy ennek a nagy része só… Elolvasom “Mit tehet egy cég? (Vízgazdálkodás)”
4 dec, 2012
1108
Mit tehet egy cég? (Újrahasznosítás)
Környezetvédelem

Mit tehet egy cég? (Újrahasznosítás) »

Újrahasznosítás. Ez egy érdekes folyamat. A természetben ez természetes. Ott minden körforgásban van, van vízkörforgás, szénkörforgás, stb. sőt, még az általában piramisként, egyirányú folyamatként ábrázo… Elolvasom “Mit tehet egy cég? (Újrahasznosítás)”
3 dec, 2012
1604