Gazda Hírek röviden…
Agrár

Gazda Hírek röviden… »

Betlehemi jászolkiállítás A csaknem negyedszázada indult rendezvényt idén régi-új helyszínén, a Vajdahunyadvárban láthatja a közönség. A Betlehemi jászolkiállítás autentikusan adja át az advent üzenetét:… Elolvasom “Gazda Hírek röviden…”
18 dec, 2017
1611
Szerző Dr. Kiss István
Fenntarthatósági képzés pedagógusoknak
Környezetvédelem

Fenntarthatósági képzés pedagógusoknak »

Facebook üzenetben kaptam Garay Klárától az alábbi közleményt, amelyet változtatás nélkül teszek közzé. Általános és középiskolákban tanító tanárok részére, akik nyitottak a fenntartható életmód, viselkedésmint… Elolvasom “Fenntarthatósági képzés pedagógusoknak”
18 dec, 2013
1327
Fiatalkori tudatosság a környezetvédelemben is – Rendhagyó szakmai nappal ünnepelte a Földünk Világnapját az O.K. Központ
Környezetvédelem

Fiatalkori tudatosság a környezetvédelemben is – Rendhagyó szakmai nappal ünnepelte a Földünk Világnapját az O.K. Központ »

Az OTP Fáy András Alapítvány Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontjában (O.K. Központ) rendezték meg a Jövő+ Fesztivál idei eseményét, melynek során középiskolás diákok a környezet és a… Elolvasom “Fiatalkori tudatosság a környezetvédelemben is – Rendhagyó szakmai nappal ünnepelte a Földünk Világnapját az O.K. Központ”
21 okt, 2013
1294
A környezetvédelem egy játék!
Környezetvédelem

A környezetvédelem egy játék! »

Egyetemen sok érdekes tanárom volt. Egyikük pl. szerves kémiát tanított 2 hosszú féléven át, és minden órán többször elmondta, hogy “a szerves kémia egy játék”. Az első félévben még nem igazán értettü… Elolvasom “A környezetvédelem egy játék!”
6 aug, 2013
1490
A környezetvédelem egyszerű!
Környezetvédelem

A környezetvédelem egyszerű! »

A környezetvédelem ellen – mint sok minden más ellen – az az emberek legnagyobb kifogása, hogy bonyolult, időigényes és drága. Pedig ez nem igaz, a környezetvédelem egyszerű, nem igényel sok időt, és… Elolvasom “A környezetvédelem egyszerű!”
5 aug, 2013
1176
Civilek a környezetvédelemben
Környezetvédelem

Civilek a környezetvédelemben »

A Goldenblogon a Civil kategóriába került a Mészáros András blogja című blogom, ahogyan a Felsőfokon Környezetvédelem szakterülete is. Mit jelent náluk a civil blog? “Társadalmi felelősségvállalás, fenntarthat… Elolvasom “Civilek a környezetvédelemben”
2 aug, 2013
1249
A környezetvédelem művészete – A Csalán Egyesület a Művészetek Völgyében
Környezetvédelem

A környezetvédelem művészete – A Csalán Egyesület a Művészetek Völgyében »

Veszprém megye legnagyobb kulturális rendezvénye minden évben a már két évtizednél is régebbi Művészetek Völgye. A Völgy programjait mindig Kapolcson és a környező településeken rendezik meg. Idén Kapolcs, Taliándörö… Elolvasom “A környezetvédelem művészete – A Csalán Egyesület a Művészetek Völgyében”
18 Júl, 2013
1567
Hogyan védem? Hogyan véded a környezetedet?
Környezetvédelem

Hogyan védem? Hogyan véded a környezetedet? »

Lectori Salutem, üdv az Olvasónak! Sokat “beszéltünk” kollégákkal a környezetvédelmi szakterület Facebook oldalán a környezettudatról, tudatosságról, és arról, hogy mi változott az emberekben,… Elolvasom “Hogyan védem? Hogyan véded a környezetedet?”
23 ápr, 2013
2360
Készüljünk Föld napjára!
Oktatás

Készüljünk Föld napjára! »

Bejegyzésemben ötleteket szeretnék adni (fejlesztési területekkel együtt), hogyan tudunk megemlékezni a Föld napjáról oktatási intézményekben.Mint minden világnap , a Föld napja sem maradhat el óvodákban,… Elolvasom “Készüljünk Föld napjára!”
5 ápr, 2013
1990
Szerző andoani
Környezeti nevelési tréning
Agrár

Környezeti nevelési tréning »

Az Erdei Iskola Egyesület szeretettel várja módszertani tréningjére a környezeti nevelés iránt elhivatott szakembereket, pedagógusokat. A tréning témája: a hatékony, cselekvésközpontú és gazdaságosan megvalósítha… Elolvasom “Környezeti nevelési tréning”
19 feb, 2013
761
Szerző Dr. Kiss István
Teendők szakterületenként (Oktatás)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Oktatás) »

Az oktatás az emberi élet fontos része. Az óvodától egészen az egyetemig a különböző intézmények az általuk (vagy az állam által) fontosnak tartott tudásanyagot próbálják átadni a beiratkozott tanulóknak, hogy… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Oktatás)”
15 dec, 2012
1381
Hogyan süssünk tejfölös poharat….
Környezetvédelem

Hogyan süssünk tejfölös poharat…. »

Hogyan szúrjuk át a lufit, és csináljunk házilag szivárványt? Ezek a „leckék” nem a Harry Potter Varázslóképző Iskola tananyagában szerepelnek, hanem egy segédanyagban, ami a gyakorlati fizika oktatást segíti… Elolvasom “Hogyan süssünk tejfölös poharat….”
4 dec, 2012
1161
Szerző garay.klara
Mit tehet egy cég? (Természetvédelem)
Környezetvédelem

Mit tehet egy cég? (Természetvédelem) »

Mit tehet egy cég a természetvédelemért? Egyrészt hasonlókat, mint a magánemberek, másrészt azokat, amiket már az állatvédelemnél, tájvédelemnél, tanösvényeknél is leírtam. Most összefoglalom a cégek számá… Elolvasom “Mit tehet egy cég? (Természetvédelem)”
1 dec, 2012
1152
Mit tehet egy cég? (Környezeti nevelés)
Környezetvédelem

Mit tehet egy cég? (Környezeti nevelés) »

Mit tehet egy cég a környezeti nevelésben? Növelheti a dolgozói környezettudatosságát. A környezeti nevelés lényege: az egyik ember környezetvédelmi ismereteket ad át egy másiknak elméletben és gyakorlatban,… Elolvasom “Mit tehet egy cég? (Környezeti nevelés)”
19 nov, 2012
2008
Mit tehetünk? (Tanösvények)
Környezetvédelem

Mit tehetünk? (Tanösvények) »

A tanösvények a környezeti nevelés, valamint a természet- és tájvédelem fontos eszközei, egyszerre turisztikai, természetvédelmi és természettudományos (főleg botanikai és zoológiai, néha geológiai témáj… Elolvasom “Mit tehetünk? (Tanösvények)”
31 okt, 2012
1889
Nézz a világra globálisan! – Képregényrajz pályázat gyerekeknek
Környezetvédelem

Nézz a világra globálisan! – Képregényrajz pályázat gyerekeknek »

A környezetvédelemben és egyéb területeken felmerült globális problémák megoldásának érdekében nagyon fontosnak tartom, hogy mindenki részt vegyen ezeknek a problémáknak a megoldásában, a további problém… Elolvasom “Nézz a világra globálisan! – Képregényrajz pályázat gyerekeknek”
24 okt, 2012
802
Mit tehetünk? (Környezeti nevelés)
Környezetvédelem

Mit tehetünk? (Környezeti nevelés) »

Mi tehet egy hétköznapi ember a környezeti nevelés terén? Nagyon sokat! A legfontosabb a példamutatás. Ha védjük a környezetet, akkor a körülöttünk élők is követni kezdik a példánkat. Persze ez nem megy egyik napró… Elolvasom “Mit tehetünk? (Környezeti nevelés)”
18 okt, 2012
1376
Az állatok is megérdemlik….
Oktatás

Az állatok is megérdemlik…. »

„Általában véve minél intelligensebb egy állat, annál inkább van “egyénisége”.” (John Vaillant) Az állatok jelen vannak az életünkben, ha akarjuk, ha nem. Én hiszem, hogy az állatok is rendelkeznek… Elolvasom “Az állatok is megérdemlik….”
27 Sze, 2012
822
Szerző andoani
Te mit tudsz tenni a környezetedért? – A rajzpályázat eredményhirdetése
Környezetvédelem

Te mit tudsz tenni a környezetedért? – A rajzpályázat eredményhirdetése »

Ezt a cikket Bukta Attila, az Enviroinvest Zrt. környezetvédelmi igazgatója kérte a Felsőfokon.hu blogmagazintól, mert lezárult az Enviroinvest Zrt. által szervezett “Te mit tudsz tenni a környezetedért?̶… Elolvasom “Te mit tudsz tenni a környezetedért? – A rajzpályázat eredményhirdetése”
3 Júl, 2012
696
Blog inditó
Környezetvédelem

Blog inditó »

Közeledik a nyári szünet, a legtöbb iskolában vége a tanévnek. Egyre több gyereknek lesz egyre több ideje. Vajon mivel töltik majd a szabad idejüket a vakációra éhes gyerkőcök? Ülnek és bambulják a televíziót? Chipset… Elolvasom “Blog inditó”
13 jún, 2012
614
Szerző