Legyen a vendégem egy török kávéra
Turizmus és vendéglátás

Legyen a vendégem egy török kávéra »

A kávé őshazája Etiópia, ahol a kávécserjék vadon nőttek. Arab kereskedők vitték Jemenbe, ahol elkezdték termeszteni, majd Mocha kikötővárosán keresztül ellátták az egész arab világot… Elolvasom
23 ápr, 2013
1617
Szerző
Tudta? Érdekes hírek, információk…
Agrár

Tudta? Érdekes hírek, információk… »

Miért alszunk? Meglepő, de a tudomány erre a hétköznapinak tűnő kérdésre még mindig nem adott egyértelmű választ. Ami biztos: nem azért, mert az agyunknak szüksége van a pihenésre, hiszen egyes… Elolvasom
5 ápr, 2013
4616
Szerző Dr. Kiss István
“És mik a terveid?”
Oktatás

“És mik a terveid?” »

Nincs is annál jobb időtöltés a világon, mint amikor két barátnő kávézni megy egy pirított illatú belvárosi kávézóba. Rég láttuk egymást, elfoglaltak vagyunk. Jómagam arról vagyok híres… Elolvasom
7 feb, 2013
777
Szerző
Tudta? Érdekes hírek, információk…
Agrár

Tudta? Érdekes hírek, információk… »

Hol termesztik a legtöbb génmanipulált élelmiszert? Az EU-ban csökkent a génkezelt növények termelési területe, a módszer ellenzői és támogatói közötti csata azonban távol van még attól,… Elolvasom
22 dec, 2012
4612
Szerző Dr. Kiss István
A kávé szerepe a gombatermesztésében és az élelmiszerellátás biztosításában
Környezetvédelem

A kávé szerepe a gombatermesztésében és az élelmiszerellátás biztosításában »

…valamint a munkahelyteremtésben. A kávé egy hulladékszegény innovációval hozzájárul az élelmiszer-ellátás biztonságához, a “metánt széndioxiddá alakítja”… Elolvasom
14 nov, 2012
1922
Szerző kornytech
Nagy londoni teaparti – azaz tea- és kávéfesztivál a Temze-parton
Turizmus és vendéglátás

Nagy londoni teaparti – azaz tea- és kávéfesztivál a Temze-parton »

A tea és kávé a világ legnépszerűbb forró itala, csak kávéból napi 400 milliárd csészével fogyasztunk világszerte. Bár az év bármely időszakában fogyaszthatjuk őket, a téli, hideg időszakban… Elolvasom
19 dec, 2011
1089
Szerző
A kávé története…
Agrár

A kávé története… »

A kávéfogyasztás világméretű elterjedése csak néhány száz éves múltra tekint vissza, ám ez mit sem befolyásolta népszerűségét. Bár karrierjét reggeli italként kezdte, mára számos étel… Elolvasom
17 Sze, 2011
1120
Szerző Dr. Kiss István