Válás beadása, válóper beadása korszerű modell – Téma a nőnek, nő egészség is kockáztatva lehet!
Divat és szépségHittudománySportvilág

Válás beadása, válóper beadása korszerű modell – Téma a nőnek, nő egészség is kockáztatva lehet! »

Villámválás, komplex válás, rugalmas válás több válás modell, de minden nőnek más válási modell lesz a jó!

Közkeletű tévedések az innováció világából
Gazdaság és üzlet

Közkeletű tévedések az innováció világából »

Ma már Európa szerte egyre többen az innovációtól várják a recesszióból való kilábalást, a gazdaság új alapokon történő fellendülését.   Politikai szempontból korrekt álláspont szerint a magyar társadalom… Elolvasom “Közkeletű tévedések az innováció világából”
10 Júl, 2013
1173
Szerző szabo.tamas
Miért hasznos a design?
Művészet és kultúra

Miért hasznos a design? »

Ma a globalizáció és a kapitalizmus világát éljük, ahol minden és mindenki kommersszé, tömeggyártottá válik. Habár igyekszünk minél stílusosabban kinézni azáltal, hogy Nike, Adidas termékeket vásárolunk és sorban… Elolvasom “Miért hasznos a design?”
22 dec, 2012
833
Szerző
Fenntartható tőzsdézés I. rész
Gazdaság és üzlet

Fenntartható tőzsdézés I. rész »

A válság 2008-as kezdete óta egyre többen negatívan ítélik meg a tőzsdevilágot. Szociális szempontból érzéketlennek, a válság okozóinak tartják a parketten rendszeresen látványosan sikeres vagy titkolnivalóa… Elolvasom “Fenntartható tőzsdézés I. rész”
11 Júl, 2012
1014
Szerző
Nem tetszik a rendszer?
Gazdaság és üzlet

Nem tetszik a rendszer? »

Mára közhelyesnek számít a címadó kérdés, az örök nyerő húzás, amit akkor vethet be az ember, ha egyszerűen nem tud megfelelően választ adni az őt ért kritikára. A „technikát” széles körben alkalmazzák, alacsony é… Elolvasom “Nem tetszik a rendszer?”
28 jún, 2012
957
Szerző
A környezetvédelem története
Környezetvédelem

A környezetvédelem története »

Vajon mikor kezdte el megérteni az emberiség, hogy a természetes környezetén végrehajtott változtatása, beavatkozása nem marad el visszacsatolás nélkül. Vajon mikorra vezethető vissza, akár leletek alapján… Elolvasom “A környezetvédelem története”
31 máj, 2012
4539
Szerző
Gazdasági és üzleti szakértőket keresünk
Gazdaság és üzlet

Gazdasági és üzleti szakértőket keresünk »

Szakmai szerkesztőket keres gazdasági és üzleti témákban Magyarország legnagyobb szakmai blogmagazinja. Cégünk az on-line médiában, online termékek értékesítésében és a webprogramozásban úttörő és élenjá… Elolvasom “Gazdasági és üzleti szakértőket keresünk”
25 ápr, 2012
860
Szerző Dr Pálvölgyi Benedek
Gazdálkodj okosan!
Gazdaság és üzlet

Gazdálkodj okosan! »

Ebben a cikkben némileg eltérek a tőlem megszokott témáktól, bevallom a gazdaság ezen ágával én is most ismerkedek, de azért remélem sikerül belőle valami érdekeset kihozni. Mostanában szinte mindenhonnal azt hallani,… Elolvasom “Gazdálkodj okosan!”
27 Már, 2012
1060
Szerző
Még egy kis statisztika – Egy főre jutó államadósság külföldön
Gazdaság és üzlet

Még egy kis statisztika – Egy főre jutó államadósság külföldön »

A legutóbbi bejegyzésben egy kis statisztikai érdekességgel próbáltam megörvendeztetni a számok kedvelőit, amikor is az egyik befektetési csoport által kiszámolt egy főre jutó magyar államadósságról írtam.… Elolvasom “Még egy kis statisztika – Egy főre jutó államadósság külföldön”
20 feb, 2012
3085
Szerző
Bizalmi ügy
Gazdaság és üzlet

Bizalmi ügy »

“Mondottam, ember küzdj és bízva bízzál!” A téma kapcsán ez a sokszor emlegetett Madách Imre – Az ember tragédiája idézet jut először eszembe. Bízva bízni, igen érdekes szókapcsolat, amit mai világunkban egyre kevesebbszer… Elolvasom “Bizalmi ügy”
19 feb, 2012
827
Szerző
Bevezetés
Környezetvédelem

Bevezetés »

A gazdasági válság és a környezetszennyezés napjaink legnagyobb problémái közé tartoznak. Gyakran hallani mindkettőről a médiában. A jelenlegi technológiának köszönhetően azonban egyre több megoldás létezi… Elolvasom “Bevezetés”
13 jan, 2012
1163
Szerző Csengeri Zoltán
Gödöllői Szakmai Fórum
Agrár

Gödöllői Szakmai Fórum »

„A gazdaság és az egyetemi képzés kapcsolata”c. szakmai Fórum 2011. november 24-ei programja A rendezvény célja, hogy az egyetem hallgatói megismerjék a gazdasági élet szereplőinek, az őket diplomavégzésük utá… Elolvasom “Gödöllői Szakmai Fórum”
20 nov, 2011
725
Szerző Dr. Kiss István
Egy bejegyzés utóélete… avagy a  lenyúlás mestersége II. (“Sika, kasza, léc…”)
Oktatás

Egy bejegyzés utóélete… avagy a lenyúlás mestersége II. (“Sika, kasza, léc…”) »

A lenyúlás mestersége II. (Sika, kasza, léc… copyright: Kispál és a Borz) El vagyok havazva, sok dolgom lenne, de ezzel a poszttal tartozom elsősorban magamnak. Egy sorozatot második részeként négy napja, szombaton… Elolvasom “Egy bejegyzés utóélete… avagy a lenyúlás mestersége II. (“Sika, kasza, léc…”)”
21 Sze, 2011
1167
Szerző
Mit jelent a Klaszter?
Gazdaság és üzlet

Mit jelent a Klaszter? »

EU-ban használt angol nyelvű szóhasználattal CLUSTER / CLUSTERING = fürt / fürtösödés. Elfogadott magyar fonetikus megfelelője: KLASZTER. Klaszter “…olyan horizontálisan, vagy vertikálisan kapcsolód… Elolvasom “Mit jelent a Klaszter?”
17 Sze, 2011
753
Szerző Dr Pálvölgyi Benedek
Szeptembertől jön a chipsadó
Gazdaság és üzlet

Szeptembertől jön a chipsadó »

A kormány döntése értelmében szeptember 1-től életbe lép a korábban hamburger adóként elhíresült, ma már azonban chipsadó néven futó rendelet.  Az adó a népegészségügyi szempontból nem túl hasznos élelmiszere… Elolvasom “Szeptembertől jön a chipsadó”
30 aug, 2011
787
Szerző
Gazdasági növekedés kétkeréken
Gazdaság és üzlet

Gazdasági növekedés kétkeréken »

Egy igen érdekes elemzés került nyilvánosságra a napokban Angliában. A London School of Economics által kiadott tanulmányban a kerékpározás gazdasági hatásait vizsgálták meg a tavalyi évre vonatkozóan, persze… Elolvasom “Gazdasági növekedés kétkeréken”
28 aug, 2011
828
Szerző
Mi is az a Big Mac index?
Gazdaság és üzlet

Mi is az a Big Mac index? »

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy mi köze van ennek a sokak által kedvelt gyorséttermi műremeknek a gazdasághoz, de mindjárt kiderül, hogy össze lehet kötni a két dolgot. Az angol nyelvű Economist magazin… Elolvasom “Mi is az a Big Mac index?”
19 aug, 2011
5022
Szerző
Tőzsdei hisztéria – Ilyen amikor ideges a piac
Gazdaság és üzlet

Tőzsdei hisztéria – Ilyen amikor ideges a piac »

Az elmúlt majdnem két hétben ismét ízelítőt kaphattunk a válsághangulatból, még ha nem is olyan súlyos következményekkel, mint a legutóbbi gazdasági válság idején. Hatalmas eséseket tapasztalhattunk a világ szinte… Elolvasom “Tőzsdei hisztéria – Ilyen amikor ideges a piac”
15 aug, 2011
803
Szerző
Bécsi Filharmonikusok
Gazdaság és üzlet

Bécsi Filharmonikusok »

A következő arany befektetési érme, melyet röviden bemutatnék a ,,Bécsi Filharmonikusok”. Az érméket ötvözetlen, 24 karátos színaranyból veri a híres Osztrák Állami Pénzverde. Négy méretben érhető el. Ugyanúg… Elolvasom “Bécsi Filharmonikusok”
12 jún, 2011
1115
Szerző
Kereskedés ego nélkül
Gazdaság és üzlet

Kereskedés ego nélkül »

Ha egy kereskedőnek erős, ellenálló, a piac visszajelzéseire érzékeny énképe van –tehát tanulékony is, képes szaktudását pontosan megítélni akkor a változó eredményei sem zökkenthetik ki higgadtságából, nem… Elolvasom “Kereskedés ego nélkül”
5 máj, 2011
851
Szerző