Fenntarthatóságra nevelés
AgrárKörnyezetvédelemOktatás

Fenntarthatóságra nevelés »

Az UNESCO, mint az ENSZ oktatással foglalkozó része, felhatalmazást kapott arra, hogy koordinálja és vezesse a 2030-as globális oktatási keretrendszert, részeként annak a globális folyamatnak, ami a szegénys… Elolvasom “Fenntarthatóságra nevelés”
24 aug, 2017
1914
Szerző Dr. Kiss István
Campus Mundi ösztöndíjak
AgrárKörnyezetvédelemOktatás

Campus Mundi ösztöndíjak »

Ha hallgatóként már gondolkodtál azon, hogy milyen jó is lenne külföldön tanulni, vagy éppen már tanulmányaid alatt munkatapasztalatot szerezni, akkor ez a cikk neked szól. Ha pedig már a pályázási folyamatot is… Elolvasom “Campus Mundi ösztöndíjak”
30 máj, 2017
1572
Szerző Dr. Kiss István
Miért érdemes csatlakoznom szerzőként a felsofokon.hu csapatához?
Média és marketing

Miért érdemes csatlakoznom szerzőként a felsofokon.hu csapatához? »

A címben feltettük a millió dolláros kérdést. Miért jelentkezz hozzánk szerzőnek? Röviden: van szabadidőd, szeretsz írni és olvasni, tudod mi az az influencer és szeretnél azzá válni, szakmai fejlődés a célod …… Elolvasom “Miért érdemes csatlakoznom szerzőként a felsofokon.hu csapatához?”
25 feb, 2017
1284
Szerző Felsofokon.hu admin
A Világ Legnagyobb Tanórája
BölcsészettudományOktatás

A Világ Legnagyobb Tanórája »

Hazánkban tavaly 2030 osztály vett részt a 2030-ig kitűzött globális célokért megtartott Világ Legnagyobb Tanóráján, amely hatalmas nemzetközi sikert aratott. Idén szeptemberben is minden magyarországi általán… Elolvasom “A Világ Legnagyobb Tanórája”
13 Sze, 2016
2002
Szerző Dr. Kiss István
Geotúra-vezető képzés
AgrárKörnyezetvédelem

Geotúra-vezető képzés »

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság egyik programja a Bakony–Balaton Geopark létrehozása és működtetése. Az immár nemzetközileg is elismert, 2015 novembere óta UNESCO Globális geopark egyik célja,… Elolvasom “Geotúra-vezető képzés”
25 aug, 2016
1182
Szerző Dr. Kiss István
A Bisel programról…
AgrárKörnyezetvédelemOktatás

A Bisel programról… »

A „Bioindikáció az iskolai oktatásban” témájú környezetvédelmi programot 1998-ban mutatták be Belgiumban, Magyarországon 2001-ben került bevezetésre. A program fő célja az oktatási intézmények bevonása élővizei… Elolvasom “A Bisel programról…”
25 Már, 2016
1551
Szerző Dr. Kiss István
A víz az élet forrása – Fotópályázat 2013.
Agrár

A víz az élet forrása – Fotópályázat 2013. »

A Bayer Hungária és a UNEP (ENSZ Környezetvédelmi Program) klímavédelmi fotópályázatot hirdet hobbi- és hivatásos fotósok részére. A pályázat témái Háborítatlan természet – Az érintetlen környezete… Elolvasom “A víz az élet forrása – Fotópályázat 2013.”
30 ápr, 2013
1090
Szerző Dr. Kiss István
Változó klíma, vándorló élővilág
Környezetvédelem

Változó klíma, vándorló élővilág »

Egy ilyen cikkben mi más is lehetne a vezérkép, mint a Jégkorszak 2. – Az olvadás című rajzfilm plakátja? A jégkorszak (szakszerűbb nevén: eljegesedés) utáni olvadás, felmelegedés hasonló lehetett a mai klímaváltoz… Elolvasom “Változó klíma, vándorló élővilág”
2 okt, 2012
2134
Február 2. – Nem csak a medvék napja
Környezetvédelem

Február 2. – Nem csak a medvék napja »

Február 2. nem csak medvés időjósló nap, hanem a vizes élőhelyek napja. 1971. február 2-án fogadták el a Ramsari egyezményt, amelyben a kormányok a biológiai sokféleség megőrzése érdekében felelősséget vállalna… Elolvasom “Február 2. – Nem csak a medvék napja”
27 jan, 2012
1369
Luxushajóból ökológiai katasztrófa?
Környezetvédelem

Luxushajóból ökológiai katasztrófa? »

Sok szó esik a híradókban, cikkekben a Gigliónál történt Costa Concordia tragédiájáról, áldozatairól, de jóval kevesebb hangsúlyt kap a tragédiával járó ökológiai veszély és az ott fekvő nemzeti park. Milyen veszélyeke… Elolvasom “Luxushajóból ökológiai katasztrófa?”
20 jan, 2012
3076
Szerző
A brazíliai őserdőrengeteg – Amazónia
Turizmus és vendéglátás

A brazíliai őserdőrengeteg – Amazónia »

A dél-amerikai kontinens északi részén, az Egyenlítő mentén terpeszkedő Amazónia a világ leghatalmasabb esőerdeje, Földünk egyik leggazdagabb ökológiai kincsestára. Gyakran szerepel az újságok címlapján,… Elolvasom “A brazíliai őserdőrengeteg – Amazónia”
17 okt, 2011
1555
Szerző
Agrárjelentés 2010.
Agrár

Agrárjelentés 2010. »

Elkészült a 2010-es Agrárjelentés A VM. Sajtóiroda tájékoztatója szerint a törvények előírásainak megfelelően a vidékfejlesztési miniszter az idén is elkészíttette és az Országgyűlés elé terjesztette az agrárgazdas… Elolvasom “Agrárjelentés 2010.”
11 okt, 2011
753
Szerző Dr. Kiss István
A kísérleti állatok világnapja
Környezetvédelem

A kísérleti állatok világnapja »

Ezt a bejegyzést a múlt héten még a világnapra, április 24-ére ígértem. Aztán hétfőn észrevettem, hogy 24-e idén húsvét vasárnap (így jár az, akinek csak 1 hetet mutat egyszerre a naptár), ezért úgy döntöttem, hogy… Elolvasom “A kísérleti állatok világnapja”
22 ápr, 2011
1751