Fenntarthatósági képzés pedagógusoknak
Környezetvédelem

Fenntarthatósági képzés pedagógusoknak »

Facebook üzenetben kaptam Garay Klárától az alábbi közleményt, amelyet változtatás nélkül teszek közzé. Általános és középiskolákban tanító tanárok részére, akik nyitottak a fenntartható életmód, viselkedésmint… Elolvasom “Fenntarthatósági képzés pedagógusoknak”
18 dec, 2013
1325
A PISA felmérés eredménye
Gazdaság és üzlet

A PISA felmérés eredménye »

A PISA felmérés sajnos igazolta azt, amit minden józan gondolkodású és reális helyzetértékelésre alkalmas ember régóta tudott: egyre gyengébb a hazai képzés színvonala. Az elmúlt napokban a sajtóban több helyen… Elolvasom “A PISA felmérés eredménye”
16 dec, 2013
1037
Szerző szabo.tamas
Új alapokon az agrár szakképzés
Agrár

Új alapokon az agrár szakképzés »

A VM. Sajtóiroda tájékoztatója szerint megalakult az agrár-szakképző iskolák hálózata. 2013. augusztus 1-jétől a már meglévő 17 mellé további 43 agrár-szakképző intézmény került a Vidékfejlesztési Minisztériu… Elolvasom “Új alapokon az agrár szakképzés”
3 aug, 2013
1350
Szerző Dr. Kiss István
Tanítások tanítótól
Oktatás

Tanítások tanítótól »

Szőke, hosszú haj, fiatal, bájos arc. Ezt láthatja nap mint nap egy osztálynyi gyermek az egyik budapesti általános iskolában.Katona Otíliával egy mesterképzéskor találkoztam először. Nehéz a fiatal, pályakezd… Elolvasom “Tanítások tanítótól”
23 jún, 2013
1034
Szerző andoani
Tanítóként asszisztensnek lenni?
Oktatás

Tanítóként asszisztensnek lenni? »

Értem  én , hogy válság van még mindig…..DE azt nem értem , hogy egyre több olyan pedagógiai asszisztens munkaköri álláshirdetést látok, ahol a pályázati feltételek a következők (nem sorrendben, direkt… Elolvasom “Tanítóként asszisztensnek lenni?”
19 jún, 2013
1959
Szerző andoani
Beköszöntő margója
Oktatás

Beköszöntő margója »

Nyertem. Ritka pillanatok egyike, mikor nyerek. Nem lottózom, így esélyem sincs a főnyereményre.  Tombolán sem volt sosem szerencsém. Most nyertem. Imázsblogot. Napokig töprengtem, hogy mire is használhato… Elolvasom “Beköszöntő margója”
18 jún, 2013
709
Szerző andoani
“És mik a terveid?”
Oktatás

“És mik a terveid?” »

Nincs is annál jobb időtöltés a világon, mint amikor két barátnő kávézni megy egy pirított illatú belvárosi kávézóba. Rég láttuk egymást, elfoglaltak vagyunk. Jómagam arról vagyok híres közöttük, hogy félidőt… Elolvasom ““És mik a terveid?””
7 feb, 2013
797
Szerző
Kőrösi Csoma Sándor Program  ösztöndíj
Agrár

Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíj »

Elindult a Kőrösi Csoma Sándor Program. A magyar kormány olyan magyarokat keres, akik külföldi magyaroknak segítenének a magyarságukat erősíteni. Január 20-ig lehet jelentkezni. Európába, az USA-ba, Kanadába… Elolvasom “Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíj”
11 jan, 2013
1600
Szerző Dr. Kiss István
Teendők szakterületenként (Oktatás)
Környezetvédelem

Teendők szakterületenként (Oktatás) »

Az oktatás az emberi élet fontos része. Az óvodától egészen az egyetemig a különböző intézmények az általuk (vagy az állam által) fontosnak tartott tudásanyagot próbálják átadni a beiratkozott tanulóknak, hogy… Elolvasom “Teendők szakterületenként (Oktatás)”
15 dec, 2012
1379
Beköszönő
Oktatás

Beköszönő »

Kedves Olvasó! Engedd meg, hogy köszöntselek a blogomon! Ezen a felületen ez az első bejegyzésem és szeretném leírni, elmondani, hogy miért szeretnék blogolással foglalkozni. El szeretném mondani, hogy miért foglalkozom… Elolvasom “Beköszönő”
11 nov, 2012
993
Szerző
Motiváló stratégiák, eljárások, technikák
Oktatás

Motiváló stratégiák, eljárások, technikák »

Bejegyzésemben egy kis szeletet kaphat a kedves Olvasó a motiváló stratégiákról, technikákról, eljárásokról. Leginkább az intézményes keretek között történő motiválásról gyűjtöttem össze ezt az anyagot. Bízo… Elolvasom “Motiváló stratégiák, eljárások, technikák”
26 Sze, 2012
18157
Szerző andoani
Könyvajánló…
Agrár

Könyvajánló… »

Csupor Dezső – Szendrei Kálmán: Gyógynövénytár A gyógynövény-terápia napjainkban reneszánszát éli, növényi termékek széles választéka jelenik meg gyógyszertárak, gyógynövénytékák és más szaküzlete… Elolvasom “Könyvajánló…”
24 aug, 2012
5784
Szerző Dr. Kiss István
A GazdaNet program támogatása…
Agrár

A GazdaNet program támogatása… »

Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a GazdaNet programhoz nyújtott támogatások igénybevételének részletes feltételeiről szóló 60/2012. (VI. 28.) VM rendelet! E rendelet alapján vissza… Elolvasom “A GazdaNet program támogatása…”
9 aug, 2012
891
Szerző Dr. Kiss István
Miért éppen Dánia?
Turizmus és vendéglátás

Miért éppen Dánia? »

Egy ország, mely a statisztikák szerint, a legboldogabb lakossággal rendelkezik. Hogy konkrétan mit is foglal magába a “legboldogabb” kifejezés, számtalan módon lehetne meghatározni, mégis talá… Elolvasom “Miért éppen Dánia?”
5 aug, 2012
1033
Szerző
Mediáció: mesterszintű konfliktuskezelés
Oktatás

Mediáció: mesterszintű konfliktuskezelés »

Bemenet: konfliktus.Művelet: nemzetközi ontológiai alapú mediáció, vagyis a konfliktus sturbackizálása (működőképes algoritmusok, heurisztikák, stratégiák).Kimenet: minőségi élet. A nemzetközi ontológia… Elolvasom “Mediáció: mesterszintű konfliktuskezelés”
20 jún, 2012
1244
Szerző
Oktatás- és rendezvényszervezés (Budapest)
Környezetvédelem

Oktatás- és rendezvényszervezés (Budapest) »

Ezt a cikket akár ide, akár az Oktatás szakterületre fel lehet tenni, nekem a környezetvédelemhez van hozzáférésem, ezért ide tettem fel, de az Oktatás szakterület olvasóinak, bloggereinek is ajánlom. A Magyar Madártan… Elolvasom “Oktatás- és rendezvényszervezés (Budapest)”
11 jún, 2012
838
Oktatás és társadalmi rétegződés összefüggései 3.rész
Oktatás

Oktatás és társadalmi rétegződés összefüggései 3.rész »

Mit vár el a társadalom az iskolától? Elsősorban a hagyományos értékek a dominánsak. Ami érdekes ellentét, hogy sok családban nincsenek meg a hagyományos értékek, így ellentmondás születhet a gyerekben. Általáb… Elolvasom “Oktatás és társadalmi rétegződés összefüggései 3.rész”
28 máj, 2012
921
Szerző andoani
Oktatás és társadalmi rétegződés összefüggései 2.rész
Oktatás

Oktatás és társadalmi rétegződés összefüggései 2.rész »

Az iskolai hierarchiák legtöbb esetben a társadalmi hierarchiákat fokozzák .         Az 1930-as években Gray és Moshinsky kimondta, hogy az iskolai sikereknek szoros összefüggés… Elolvasom “Oktatás és társadalmi rétegződés összefüggései 2.rész”
27 máj, 2012
880
Szerző andoani
Oktatás és társadalmi rétegződés összefüggései 1.rész
Oktatás

Oktatás és társadalmi rétegződés összefüggései 1.rész »

Az emberiség történelmében mindig is fontos szerepet játszott az oktatás. Már az őskor embere is tanította , bár nem tudatosan, a társait , ifjakat. Az ókorban írnokképzők alakultak és csak a legkiválóbb férfiak válhatta… Elolvasom “Oktatás és társadalmi rétegződés összefüggései 1.rész”
26 máj, 2012
648
Szerző andoani
A szülők és az iskola kapcsolata korszakokban  1.rész
Oktatás

A szülők és az iskola kapcsolata korszakokban 1.rész »

Bejegyzésem témája a szülő és iskola kapcsolatát igyekszik bemutatni néhány korszakban.  A görögök       A görögök a nevelés történelmében nagyon fontos szerepet játszottak… Elolvasom “A szülők és az iskola kapcsolata korszakokban 1.rész”
8 máj, 2012
1266
Szerző andoani