Egy száműzetés állomásai a dokumentumok tükrében
Hadászat és rendészetInformatikaOktatásTársadalomtudomány

Egy száműzetés állomásai a dokumentumok tükrében »

A 264 tételből álló gyűjtemény legkorábbi dokumentuma egy 1941-es

A Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes közleménye a roma holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából
Hadászat és rendészetTársadalomtudomány

A Nemzetiségi Ombudsmanhelyettes közleménye a roma holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából »

Európa több országában a romák már az 1920-as években gyűlöletbeszéddel, diszkriminatív rendelkezésekkel és zaklató rendőrségi intézkedésekkel szembesültek.

Debrecen – Virágkarnevál (2013)
Turizmus és vendéglátás

Debrecen – Virágkarnevál (2013) »

Holnap, szombaton kezdődik és négy nappal később – augusztus 20-án – kedden ér majd véget az ünnepi hosszú hétvége. Mindeközben tombol a nyár, és ha felvetődik a kérdés valamely társaságban: merre, hol… Elolvasom “Debrecen – Virágkarnevál (2013)”
16 aug, 2013
1708
Szerző Túra blog
Agrárinformatika 2013.
Agrár

Agrárinformatika 2013. »

A Magyar Agrárinformatikai Szövetség hazai és külföldi egyetemek támogatásával, közreműködésével Debrecenben, a Debreceni Egyetem Agrár és Gazdálkodástudományok Centrumában 2013. november 08 – 09 közö… Elolvasom “Agrárinformatika 2013.”
1 Júl, 2013
1029
Szerző Dr. Kiss István
Nagy Katalin Emlékpark
Környezetvédelem

Nagy Katalin Emlékpark »

Pár éve, egyetemistához méltó módon, óráról órára sietve, egyszer csak szembetűnt valami változás. A megszokott úton haladva a Borbíró tér (Debrecen, Böszörményi út közelében) kis szegletében, a már idős ostorfákat… Elolvasom “Nagy Katalin Emlékpark”
7 dec, 2012
2069
Szerző lenner500
Tájba illő őshonos fák
Környezetvédelem

Tájba illő őshonos fák »

Hogyan is határozhatunk meg egy tájat? A táj a Föld egy adott felszíni darabja, területe, térbeli kiterjedése, határai nem záródnak élesen. A tájkép a táj jellegét mutatja, sajátos megjelenése van, ami alapján könnye… Elolvasom “Tájba illő őshonos fák”
14 okt, 2012
1148
Szerző lenner500
A mocsári teknős védelmében
Környezetvédelem

A mocsári teknős védelmében »

„A teknősök alkotása annyira sajátos, és olyan lényegesen eltér a hüllőktől, hogy semmiféle más állattal össze nem téveszthetőek. Testük páncélba rejtett. Állkapcsaik fogakat sosem tartalmaznak” – írja a Alfred… Elolvasom “A mocsári teknős védelmében”
24 Sze, 2012
1628
Szerző lenner500
Kijutós játék élőben
Oktatás

Kijutós játék élőben »

A közelmúltban egy új, izgalmakkal teli szórakozási lehetőség várja a debrecenieket a Kandia utcában. A Hint Hunt nevű csapatjáték lényege a rejtélyekkel teli szobából való kijutás, ami nem is olyan könnyű, mint… Elolvasom “Kijutós játék élőben”
20 máj, 2012
1213
Szerző Sinkovics Beatrix
EHS munkatárs (Hajdú-Bihar megye)
Környezetvédelem

EHS munkatárs (Hajdú-Bihar megye) »

Meghatározó nemzetközi cégcsoport, magyarországi leányvállalata számára keresünk  EHS munkatársat Hajdú-Bihar megyébe Feladatok:   A Társaság minőségirányítási (MIR), környezetirányít… Elolvasom “EHS munkatárs (Hajdú-Bihar megye)”
15 Már, 2012
944
A “kálvinista Róma” – avagy az Alföld szívébe vezető út
Turizmus és vendéglátás

A “kálvinista Róma” – avagy az Alföld szívébe vezető út »

Amikor azt halljuk, hogy Debrecen Magyarország második legnagyobb városa, valami jelentőségteljes megjelenésű, nyüzsgő települést képzelünk magunk elé. Debrecent megpillantva mindez be is igazolódik: hiszen… Elolvasom “A “kálvinista Róma” – avagy az Alföld szívébe vezető út”
1 feb, 2012
928
Szerző
A debreceni húsüzem sorsa…
Agrár

A debreceni húsüzem sorsa… »

Állami kézbe kerül a bezárt debreceni húsüzem Mikor indul újra a debreceni húsüzem?Megmenekül a debreceni húsüzem.Újra lesz munkája a debreceni húsüzem volt dolgozóinak. Ilyen és ehhez hasonló sajtóhírek jelennek… Elolvasom “A debreceni húsüzem sorsa…”
26 Sze, 2011
980
Szerző Dr. Kiss István
Virágba borul a “cívisváros”
Turizmus és vendéglátás

Virágba borul a “cívisváros” »

Az idén 42. alkalommal kerül megrendezésre a Debreceni Virágkarnevál (augusztrus 15-20.), amely ebben az évben is színes, pompás és különleges, örök élményt adó programokkal vár minden oda érkező látogatót a környékr… Elolvasom “Virágba borul a “cívisváros””
14 aug, 2011
1337
Szerző
Istenek ajándéka az utazóknak a Nagyerdő kapujában
Turizmus és vendéglátás

Istenek ajándéka az utazóknak a Nagyerdő kapujában »

A „kálvinista Róma” méltán nevezhető hazánk egyik gyöngyszemének, a Tiszántúl legnagyobb és legjelentősebb városa, melyet szellemi, gazdasági és idegenforgalmi szerepének is köszönhet. Debrecen nevének hallatá… Elolvasom “Istenek ajándéka az utazóknak a Nagyerdő kapujában”
1 aug, 2011
827
Szerző
“Mézes élvezetek”
Turizmus és vendéglátás

“Mézes élvezetek” »

A nagy múltú magyarországi mézeskalácsosságnak Debrecen az egyik jelentős központja.Kiváló minőségű és messze földön híres mézeskalácsot készítettek a városban évszázadokon keresztül és készítenek napjainkban… Elolvasom ““Mézes élvezetek””
20 Júl, 2011
920
Szerző
“Debrecen Expressz”  ( július 14. – augusztus 14.)
Turizmus és vendéglátás

“Debrecen Expressz” ( július 14. – augusztus 14.) »

A „Debecen Expressz” 2011. július 14. és augusztus 14. között egy varázslatos nyaralásra hívja Önt! Debrecen várossá válásának 650. évfordulójához kapcsolódva egy varázslatos vonatút során ízelítőt adunk a cívisvár… Elolvasom ““Debrecen Expressz” ( július 14. – augusztus 14.)”
19 Júl, 2011
1473
Szerző
A határon túli magyar fiatalokat segíti a Debreceni Egyetem
Oktatás

A határon túli magyar fiatalokat segíti a Debreceni Egyetem »

A környező országokban élő tehetséges magyar fiatalokat támogatja a Debreceni Egyetem (DE), melynek érdekében február 4-én együttműködési megállapodást írt alá több határon túli magyar tannyelvű felsőoktatá… Elolvasom “A határon túli magyar fiatalokat segíti a Debreceni Egyetem”
26 feb, 2011
887
Szerző
A leendő Loki stadion
Turizmus és vendéglátás

A leendő Loki stadion »

Tudom, hogy sokan meglepődnek, de nő létemre szeretem a focit. Kislány koromban ott ültem édesapám mellett, és bámultam vele a meccseket. Akkoriban persze még semmit nem tudtam a fociról, csak az élmény számítot… Elolvasom “A leendő Loki stadion”
17 feb, 2011
1050
Szerző
Líciumfa
Turizmus és vendéglátás

Líciumfa »

Naponta több ezer ember halad át a debreceni Kossuth téren, de vajon hányan ismerik a Nagytemplom mellett, a Füvészkert utca és a Múzeum utca sarkán található fa történetét. Én is elmentem már mellette számtalanszor… Elolvasom “Líciumfa”
13 feb, 2011
2611
Szerző
Főnix csarnok
Turizmus és vendéglátás

Főnix csarnok »

A 2002. évi Tornász Világbajnokságnak köszönhetően 2002. szeptember 30-án átadták a nagyközönségnek Magyarország második legnagyobb rendezvénycsarnokát, a Főnix csarnokot. A csarnok a 4. számú főút mentén találhat… Elolvasom “Főnix csarnok”
11 feb, 2011
2164
Szerző
Lovarda
Turizmus és vendéglátás

Lovarda »

A múlt században épült huszárlovardából 1999-ben átalakított – “Lovarda” Hallgatói Kulturális és Konferencia Központ Debrecenben közel 3.000 négyzetméteren kínál kulturált művelődési… Elolvasom “Lovarda”
10 feb, 2011
1198
Szerző