Főoldal » Divat

Divat

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Első bejegyzésként hadd kezdjem az elején. Mi is az a divat?

Sokféleképpen lehet megközelíteni, magyarázni, de mégis akkora szerepe van életünkben, hogy akaratlanul is nap mint nap érintkezünk vele.

Már kora reggel felkeléskor eldöntjük milyen ruhát veszünk fel, attól függően,  mit szeretnénk sugározni magunkról a környezetünknek. Figyelembe vesszük, hogy kivel találkozunk, hova megyünk aznap és még sorolhatnám a szempontokat ami alapján döntünk, akár csak egy ing vagy blúz kiválasztásakor. Mindenkinek igénye a tetszeni vágyás, akár belső értékeivel, akár külsőleg, de jó benyomást akarunk kelteni és ehhez a kulcs a divat.

Ha üzleti szemszögből nézzük, láthatjuk a tömérdek márkát, terméket, amit el akarnak adni nekük. Ezeket meg lehet vásárolni, használni, élni vele, de ez nem minden. Gondoljunk bele, mi a különbség otthonunk vagy a versailles-i palota közt. Mindkettő igényesen, stílusosan van berendezve. Mégis van különbség. Nem a berendezés értékére gondolok, hanem a művészi összhangra, ami magasabb szintre emeli és egyedivé teszi. A divattal foglalkozó szakemberek is ezt igyekeznek megvalósítani. Vannak köznapi használati tárgyaink, és vannak művészi szintre emelkedő alkotások, akár egy hajkölteményről, akár egy haute couture ruháról beszélünk. El lehet tehát választani az ipari, kereskedelmi voltát a divatnak és a művészi értéket teremtő oldalát. Ezen kívül tekinthetünk rá szociológiai, társadalom fejleszői mivoltára. Hogy mi volt előbb a tyúk, vagy a tojás? A divat befolyásolja társadalmunk, vagy mi a divatot? Ez egy szorosan összefüggő kölcsönhatás. A sportesemények, háborúk és akár egy híresség is képes új divatot teremteni. De változó életritmusunk, technikai fejlődésünk is megköveteli a divat változását. Az új irányzatok pedig kialakítanak csoportokat, sőt egész generációkat képesek befolyásolni életvitelükben.

Összegezve tehát a divat mindíg az, amivé mi akarunk válni. Egy vízió, egy érzés, egy egyéniség kifejezése, amihez felhasználjuk az adódó trendeket pénztárcánkoz és merészségünkhöz mérve.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.