Főoldal » A 2012-es tavaszi szezon divatszínei

A 2012-es tavaszi szezon divatszínei

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Pantone cég már több mint 45 éve fáradozik azon, hogy a színek végeláthatatlan sokaságát valamilyen objektíven leírható rendszerbe foglalja. Így született meg az ún. Pantone Matching System, ami sikerrel standardizálja a színeket, ezzel nagyban megkönnyítve a kommunikációt a designerek és a manufaktúrák között.

A Pantone ezen felül minden szezonban bemutatja az általa legdivatosabbnak ítélt színeket. Nézzük, mit találtak ki a 2012-es tavaszi-nyári hónapokra!

A trend előzetes 10 színt tartalmaz, érintve azokat az optimista citrusos és lágy virágos árnyalatokat, amiket a legtöbb kifutón is láthattunk már. Ezen kívül a színek legfőbb jellemzője, hogy élénk, többnyire vidám árnyalatokról van szó, akár a hideg, akár a meleg skálán mozgunk.

A színek balról jobbra:

Tangerine Tango (Pantone 17-1463), Solar Power (Pantone 13-0759), Bellflower (Pantone 18-3628), Cabaret (Pantone 18-2140)
Sodalite Blue (Pantone 19-3953), Margarita (Pantone 14-0116), Sweet Lilac (Pantone 14-2808), Cockatoo (Pantone 14-5420)
Driftwood (Pantone 18-1210), Starfish (Pantone 16-1120)

A Tangerine Tango egy provokatív, csábító narancsszín, ami bármilyen tavaszi megjelenést élénkebbé tehet.

A Solar Power is energiával tölt fel, melegséget és örömet sugároz.

A Bellflower, egy világos lilás árnyalat, ami egyediséget és kreativitást ont magából.

A Cabaret a legszexisebb szín a tíz közül, ez érzéki és intenzív rózsás-piros árnyalat, tökéletes választás a tavaszi-nyári időszakra mind ruhák, mind kozmetikumok terén.

A Sodalite Blue, egy klasszikus tengeri árnyalat, ami a rendet és a nyugalmat juttatja eszünkbe, mint a horgony a hajónak. Ez a szín ezen kívül tökéletesen harmonizál a másik 9 árnyalattal is.

A Margarita egy pikáns, sárgás-zöldes szín, ami felfrissíti és stimulálja a lelket.

A Sweet Lilac a kora-tavszi virágzó kertet juttatja eszünkbe, szinte érezzük a tavasz friss illatát, ha csak ránézünk. Ez a rózsaszínes-lilás árnyalat ezen kívül romantikát csempész be az életünkbe,

A Cockatoo, ez a már-már tapintható kékes-zöld árnyalat egészen biztosan beindítja a fantáziádat, és szárnyakat ad a lelkednek. Ez a szokatlan szín egy kis szeszélyességet ad a palettának, és egészen biztosan nagy slágere lesz a tavasznak.

A Driftwood, és a Starfish a két semleges szín a szezonban. Ez a két praktikus árnyalat tökéletesen ellenpontozza a paletta többi árnyalatának élénkségét. A Driftwood egy szürkés-bézses, kicsit borongós árnyalat, míg a Starfish a tökéletes semleges meleg szín, ami harmonizál a szezon összes többi kedvencével!

forrás: www.galamboseszter.hu

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.