Főoldal » Alig egy hónap alatt 446 munka érkezett be a KIM „Gombold újra! Divat a magyar” pályázatára

Alig egy hónap alatt 446 munka érkezett be a KIM „Gombold újra! Divat a magyar” pályázatára

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Eddig mintegy 446 pályázat érkezett be a „Gombold újra! Divat a magyar” öltözék-tervezési pályázatra, ugyanannyi, mint a 2010 tavaszán első ízben meghirdetett kiírásra. A regisztrációs határidőt 2012. január 13-ig meghosszabbítják a szervezők, így várhatóan még többen jelentkeznek majd.

A „Gombold újra! Divat a magyar” öltözéktervezési pályázatot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felkérésére annak háttérintézménye, a Design Terminál tette közzé 2011. november 24-én.

A kezdeményezés célja a magyar viselettörténeti hagyományok megújítása, továbbá a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a fiatal tervezők és a hagyományos kézműves műhelyek együttműködésének ösztönzésére. Ennek érdekében ezúttal két önálló pályázati kategóriában is lehetőség nyílik a nevezésre.

Az első kategóriában a magyar viselettörténet értékeit jeleníthetik meg a pályázók, ma is hordható formába öntve. A második, “Design és hagyomány” névre keresztelt kategória ugyanakkor izgalmas, új kísérlet a Gombold újra! történetében: a jelentkezők itt egy-egy, elismert kortárs tervező által készített szabásminta alapján dolgoznak, melyet tradicionális kézműves technikával vagy anyagokkal munkálnak meg.

A szervezők ezzel alkalmat teremtenek arra, hogy a nemzetközi trendek alapján tervező fiatalok kapcsolatot alakítsanak ki a tradicionális technikákat alkalmazó mesteremberekkel.

A zsűritagok a héten írták alá zsűritagság feltételeként szolgáló etikai nyilatkozatot, valamint elfogadták a zsűrizési alapelvekről szóló dokumentumot. A zsűri teljes listáját várhatóan január elején hozzák nyilvánosságra.

A további részletekről a Design Terminál honlapján megtalálható pályázati kiírásból lehet tájékozódni (www.designterminal.hu).

(kormany.hu)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.