Főoldal » Armani Privé backstage riport

Armani Privé backstage riport

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Első látásra szerelmes lettem az új, 2011-es őszi/téli Armani Privé Couture divatbemutató sminkjeibe. Úgyhogy nagyon megörültem, amikor megtaláltam ennek a bemutatónak a backstage report-ját a style.com-on. Úgy gondoltam, ez megérdemel egy bejegyzést…

Giorgio Armani ezt a couture kollekciót Japánnak szentelte, és ennek megfelelően egy Kelet-inspirálta look-ot szeretett volna látni a kifutón. És megkapta: egy igazán különleges, geometrikus forma, és egy élénk, narancssárga szemhéjpor segítségével megszületett az őszi szezon egyik legszebb és legérdekesebb kifutós sminkje.

Habár a kifutón megannyi cseresznyevirág- és origami motívumot láthattunk, a cél inkább a kölcsönvétel és az inspirálódás volt, nem pedig a szó szerinti átvétel. A sminkek és a frizurák is ennek a jegyében születtek, Linda Cantello, a Giorgio Armani Cosmetics nemzetközi sminkmestere és Franco Gobbi mesterfodrász együtt megalkottak egy hűvös, friss, grafikus megjelenést, lineáris, kétszínű szemhéjakkal és különlegesen szétválasztott kontyokkal.

“A sminkkel Japán felé kacsingattunk, anélkül, hogy teljesen átvettük volna a gésa megjelenést” – mondta Cantello. Egy gyors arcmasszázzsal kezdődött a készülődés, amihez Giorgio Armani Beauty Crema Nera nevű terméket használták. Ezután a Fluid Master Primer-rel készítették elő a modellek bőrét a sminkeléshez. Ezután debütált a márka új alapozója, a Designer Lift Foundation. Erre került egy finom púderréteg, a Luminous Silk Powder #2 segítségével, ami teljesen matt finish-t eredményezett. Cantello nem használt se pirosítót, se bronzosítót a smink elkészítésekor. “Mr. Armani határozottan nem akart semmilyen színt az arcra.” – magyarázta.

A kifutó sminkek egyik nehézsége az, hogy a nézők többsége csak oldalról látja a sminkeket, viszont a fotósok elölről fotóznak. Így tehát a sminknek minden oldalról mutatósnak kell lennie. Cantello elgondolása ezt a problémát tökéletesen orvosolta, sminkjei ugyanis minden oldalról elképesztőek. El is árulta, hogy ez miért volt különösen fontos: “Mr. Armani a profil megszállottja” – mondta.

Első lépésként az egész szemhéjat befestették a divatház Maestro Eye Shadow #5-ös árnyalatával, ami egy lágy barack szín. Ezután következett a lényeg: a két sötétszürke párhuzamos vonal a halánték felé, a Smooth Silk Eye Pencil #4-es árnyalatával. A vonalak éles kontúrját a Maestro Eyes Shadow #23-al, azaz egy fekete szemhéjporral lazították fel, ez került a felső- és alsó szempillatőbe és a mélyítővonalba is. Befejezésként az Eyes To Kill Lash Stretching Mascara került fel a szempillákra. Az ajkak egészséges színüket a semleges pink színű Gloss d’Armani #507-nek köszönhették.

És ami szerintem a kulcsa ennek a fajta sminknek, az nem más, minthogy a két kifelé futó vonal közé húzzunk egy világosabb vonalat, ettől a színkontraszttól még feltűnőbb lesz a smink – ami kifutón az erős világítás miatt nagyon lényeges kérdés. A világos vonal a vízvonalon is folytatódhat. Ennél a sminknél a szemfestésen van minden hangsúly, ezért a szemöldököket se kell határozottan megrajzolni, elég csak minimálisan a formát kiigazítani és egy áttetsző zselével fixálni.

forrás: style.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.