Főoldal » Családi ügy? Rokonok között az örökség miatt perek!

Családi ügy? Rokonok között az örökség miatt perek!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

 

Rokonok, családtagok közötti per, önmagában nem nevezhető pusztán családi ügy egyik fajtájának.

Sajtóból értesülhetünk az üzletemberek, színészek családtagjainak, rokonainak eldurvuló vagyoni és jogi vitáiról, bíróság előtti perekről!

 

Közeli rokonok, távoli rokonok az örökségek miatt súlyos vitákba keverednek, részben érzelmi és vélt méltányossági okok miatt!

Számukra az új Ptk, majd a 2018-ban hatályosuló új Pp. szabályai a bírósági tárgyalások helyett a per előtt az információk beszerzése tevékenységet, a rokonok közötti jogvita rendezése profi megoldásait ösztönzi.

 

Magyarországon nem ritka a szerződés nélküli tartás családon belül, ahogy a színlelt szerződések is ismertek, felszínre kerülnek az öröklés miatti jogvita, per előtt tartott egyezségi tárgyalások témájaként!

 

Öröklés, hagyaték sok vita, per forrása vidéken, Budapesten!

 

Per előtt családon belül rengeteg feszültség halmozódik fel, gyermekek élnek meg méltánytalanságot a testvérektől, vagy végrendelet rendelkezései miatt.

 

Per örökösök között egy családi kör teljes széthullásával járhat.       Örökösök közötti vita jellemzően már a haláleset után azonnal mutatja jeleit az érintetteknek!

  • Váratlanul elhallgató rokon, aki remélhet örökséget.
  • Vádaskodás rokonok részéről.
  • Elhallgatott hagyatéki leltár és önkormányzati ügyintézés halál miatt.
  • Bejelentés nélkül kiürített lakások, elvitt ingóságok.

 

Fontos megemlíteni, hogy a közjegyzői eljárás végeredménye az öröklés közhiteles tanúsítására való, azt szolgálja!

 

Öröklés komoly vitái a profi jogvita rendezés eljárásában oldható meg praktikusan, vagy végső – nem kívánatos esetben – bírósági per és ott meghozott ítélet útján.

 

Az új Ptk. hetedik könyve tartalmazza az öröklés szabályozását.

Irodánk szakmai munkája a per előtt, per közben a családon belüli perrel fenyegető viták megoldását fontos feladatnak tartja, beérkező hagyatéki ügyek vidékről és Budapestről azt igazolják – rokonok közötti vita a családot veszélyezteti!

(Forrás: ELSŐ KÉZBŐL – BÍRÓSÁGI PEREK LEZÁRÁSA SZAKMAGAZIN)

 

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.