Főoldal » Divatklub: “Titkok nőknek”

Divatklub: “Titkok nőknek”

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Magyar Divat Szövetség új kezdeményezésbe fogott. Megalapította divatklubját, mely nem csak a szövetség tagjait vonja be, hanem nyitott az érdeklődők számára is. A klub egy hét előadásból álló programsorozattal mutatkozik be, amely a “Titkok nőknek” címet kapta. Ez egy egyedülálló lehetőség azok számára, akik érdeklődnek a divat világa iránt, és szeretnének olyan emberektől tanulni, akik évtizedek óta a magyar divatélet meghatározó személyiségei.


Én kapva kaptam az alkalmon és a havonta csütörtökönként megrendezésre kerülő előadás sorozat első estjére ellátogattam. Hatalmas meglepetésemre Vámos Magda a Magyar Divat Szövetség elnöke, aki nem mellesleg Eötvös-díjas divattervező, személyesen fogadott a helyszínen. Elmondta már az elején, hogy a klub létrehozásának célja éppen egy ilyen bensőséges, baráti hangulatú találkozóhely kialakítása volt. Az előadást is ő tartotta, Ács Klárával karöltve, aki a Magyar Divat Szövetség főtitkára. A vendégeket kávéval, vízzel, pogácsával várták, ami egyből nyilvánvalóvá tette, itt nem a haszon, hanem a szakma szeretete és a tudás átadásának célja lebegett a szervezők szeme előtt. Nagy vonalakban elhangzottak a tervek, hogy a klub esteken más-más témaköröket fognak majd körüljárni, több helyszínre is ellátogatunk és a vendégek igényei, érdeklődése szerint fog kialakulni az előadások tematikája. Bemutatták a szövetség néhány további tagját is. Többek közt a helyszínt biztosító stúdió vezetőjét Benkő Sándor fotográfus, képzőművészt, Alapfy László fotográfust a Vízió Bt. tulajdonosát és csak azért nem tudom felsorolni az összes nevet, mert lányos zavaromban azt sem tudtam hova kapjam a fejem, és nem kezdtem azonnal veszettül jegyzetelni a kis noteszembe. Szóval elnézést, ha bárkit most kifelejtettem, a következő beszámolókban már biztos pótlom.  :) 


Az első alkalommal a báli szezon volt a középpontban. A készülődés, a báli öltözködés alapszabályai, a báli divat és a hozzá tartozó kiegészítők, kellékek. Természetesen szó esett a téli kosztüm, komplé viseletekről is, hiszen ezek is rendkívül elegánsak lehetnek, ha nem feltétel a nagyestélyi viselete. Innen aztán elkalandoztunk egészen a Chanel, Givenchy és Dior ház ruhakölteményeihez, ahonnan a női test arányainak leginkább előnyös kontúrvonalak, vágások, szabások, anyagok, színek és praktikák alkalmazásához érve már ki is futottunk majdnem az időből. Egy kis színkalauzt még kaptunk Ács Klárától és evvel ért véget ez a rendhagyó klub est. Kifelé menet még végigtapogattam a szabóbabákra kihelyezett estélyi ruhákat, és azon gondolkodtam, mennyire nagyszerű dolgokat hallottam, tanultam ez alatt a néhány óra alatt.


Összegezve csak azt tudom mondani, hogy meghatározó élmény volt és előre sajnálom azokat, akik lemaradnak majd a lehetőségről, hiszen ezekre az estekre  nem szándékoznak sokkal több vendéget fogadni. Ahogy Vámos Magda mondta: “A lényeg, hogy kötetlen, közvetlen maradjon a légkör az esteken.”


Részletes program itt található a Magyar Divat Szövetség oldalán: http://www.moda.hu/html/hirek.html

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.