Főoldal » Így öltözik a férfi, ha hibátlanul akar kinézni

Így öltözik a férfi, ha hibátlanul akar kinézni

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Nyári stílustippek Schiffer Miklóstól

Elérkezett az igaz nyár, programokért kiáltó forró nappalokkal és kellemes estékkel. Legyen szó lovaspólóról, utazásról vagy egy laza, nyáresti koktélozásról a barátokkal, a stílusos megjelenés a férfiaknál is alapkövetelmény. Schiffer Miklós szakértő tanácsaiból kiderül, milyen részletekre érdemes odafigyelni ahhoz, hogy a hölgyek szeme biztosan ne stílushibák miatt akadjon meg az erősebb nem képviselőin.

 

A stílus nem egyenlő a divattal, annál jóval több tényező harmóniája szükséges hozzá. A megfelelő ruhaválasztás, a cipők, ékszerek és egyéb kiegészítők, a magabiztos kisugárzás mind hozzájárulnak a tökéletes megjelenéshez, ami nem csak a hölgyektől, de az uraktól is joggal várható el. „A valóban stílusos férfi az autóválasztástól kezdve az öltözködésen át az órájáig ügyel a részletekre” – vallja Schiffer Miklós, akire akkor is támaszkodhatunk, ha sem elegáns párizsi reggeli, sem lovas póló verseny nincs a naptárunkban. Lássuk, milyen hasznos tippekkel járul hozzá az idei nyár hibátlan outfitjéhez a stílustanácsadó!

index2

Párizsi reggeli a megunhatatlan olasz kékben

A tökéletes reggel finom eleganciája mutatkozik meg a visszafogott, olasz kék öltöny és fehér ing találkozásában. Ez esetben a minták hiánya adja meg azt a fajta rangot, ami az alkalmat előkelővé teszi, a komoly színeknek azonban nem kell feltétlen komornak lenniük. Az összhatást könnyen feloldhatjuk egy zöld nyakkendővel és cipővel, hiszen a színek nem csak a nyárnak állnak jól. Ha pedig a fehéret és a zöldet nem érezzük igazán magunkénak, jöhet egy örök klasszikus: a kék barnával.

index3

Lovaspóló fehérben és kalapban

A hagyományok szerint a férfiak fehér zakót és sötét nadrágot, vagy fehér nadrágot és kék zakót viselnek a lovaspóló rendezvényeken. A szett elengedhetetlen kísérője a szalagos kalap, ami önmagában tükrözi a nem mindennapi esemény nívóját. Az elegáns fejfedőt azonban ettől jóval szélesebb körben használhatjuk: hasznos és dekoratív kiegészítő nyitott tetejű autózás közben, a teniszpályán vagy épp tengerparti séták alkalmával. A tiszta fehér öltözéket érdemes egy övvel megtörni, a megjelenés ettől kitaláltabb lesz.

index4

Dinner jacket és nadrág könnyed nyári estékhez

A vasalt ötzsebes nadrág ebben az esetben legyen porcelán, klasszikus bézs vagy kőszürke színű, és ne feledkezzünk meg a férfikéz legszebb kiegészítőjéről sem, ami a tökéletesen vasalt dupla kézelő egy finom gombbal a csuklóra szorítva. A laza esti szórakozáshoz is tökéletesen illik a kék, amit öltöny helyett ezúttal érdemes alkalmi zakóra, vagyis dinner jacketre cserélni. (Leüléskor ne felejtsük el hátul meghúzni a zakónk alját, hogy az egyenletesen feküdjön fel a vállunkra!)

 

Az autóban is stílusosan

Egy vérbeli férfi megjelenése nem lehet tökéletes, ha nem fordít kellő figyelmet a részletekre. Az egyik legfontosabb, időtálló döntés az autóválasztás, amelyek között vannak olyan nagy klasszikusok, amelyek formavilága idővel sem tűnik el, sőt a jelenben is inspiráló. Vezetés közben praktikus és stílusos kiegészítő lehet egy arcformánkhoz, egyéniségünkhöz illeszkedő napszemüveg, a klubzakó alá pedig ezúttal kényelmes, állított gallérú pólót is választhatunk. És hogy biztosan ne késsünk el sehonnan, ne feledkezzünk meg az alkalomhoz leginkább illeszkedő, minőségi óráról sem!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.