Főoldal » JPG backstage

JPG backstage

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Van néhány show, amit minden divat-rajongó várva vár szezonról szezonra.  A Jean Paul Gaultier bemutató minden kétséget kizáróan ilyen. Ma az ő backstage-ébe látogatunk el.

Vannak bizonyos trendek, amik az előző szezonokból “maradnak ránk”. Ilyen lesz tavasszal a nedves hatású haj, az élénk színű ajkak vagy a monokróm smink. De ezzel párhuzamosan van egy forrás, ami nem hagyja nyugodni a divattal foglalkozókat. Ez pedig az ’50-es évek.

A JPG divatbemutató frizuráit és sminkjeit is ez a korszak inspirálta. Stéphane Marais sminkmester szerint nagyon jellemző a tervezőre, hogy “igazi” nőket vonultat fel a modelljei között, telis-tele modern tetoválásokkal és piercingekkel. “Ezek az elemek tulajdonképpen az anyagok kiterjesztései” – mondta Marais az öt különböző mintáról, amit a modellek karjaira, nyakára és dekoltázsára festettek.

A smink lényege pedig a száj! Az inspráció pedig Guy Bourdin képei és egyfajta “Saint Lauren-i szofisztikáltság” keveréke. Marais először a MAC  Pro Longwear Lasting Lust élénk karmazsin színű rúzsát rakta fel a szájakra, majd erre egy magas fényű áttetsző szájfény került. A letisztult arc, a tökéletesen megrajzolt szemöldök és a műszempillák tették tökéletessé a look-ot.

És mivel Gaultier tudja, hogy az ördög a részletekben rejlik, Isabelle Pain műkörmöst is segítségül hívta, ő pedig egy retro, s&m hatású, piercingelt akril körmöket varázsolt a modellek kezére.

forrás: style.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.