Főoldal » Nők a politikában! Magyar nő és politika ma!

Nők a politikában! Magyar nő és politika ma!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Magyarországon a középkorú politikus nők a feudális politikai károk legerősebb lelkű ellenzői és harcosai. (Szabó Timea, Szél Bernadett stb.)

Franciaország történelme jól ismeri a politikai innovációt, a felvilágosodást és megújulást.

Ott ma egy nő áll a radikális politika élén.

 

Az Európai Parlament Magyarországról folytatott vitája rávilágított, hogy lassan és biztosan elfordul az európai politika tengelye.

Európa politika veszélye, hogy mérhetetlen befolyásolással néz szembe minden tagállam választása. (Merényletek irányítottan, informatikai támadások stb.)

 

Nők ma Kelet-Közép-Európa országaiban egyre fontosabb szerepet kell, hogy betöltsenek a politikában – fogalmazza meg a mérsékelt demokrata politika!

 

Kiegyensúlyozottság a politikai döntésekben középtávon, nyugodt és szabad Magyarország a népesedés  valódi növekedésének előfeltétele a mérsékelt demokrata politika álláspontja szerint!

 

Női politikusok ma kiállnak az emberi jogok, szabadságjogok mellett sok férfi politikust megszégyenítő kitartással.

 

Mérsékelt demokrata politizálás, a független és centrista politizálás – a nők szerepét magasra értékeli a jó politika kialakíthatóságában!

 

Egyedülállóan a magyar politikában a valódi politikusi kvóta politikai megfogalmazója, a női közéleti kvóta elismerésével megerősítve.

 

Hegedűs Csilla alelnök

 

Romániában a magyar nők az RMDSZ keretei között léptek nagyot e politikai téren:

„Négyéves munkánknak meglett az eredménye. Ez az első lépés annak irányába, amit mi szeretnénk. Amennyiben a kongresszus is megszavazza az alapszabályzat-módosítást, a női képviselet bevezetése azt jelenti majd, hogy a helyi szervezetek választmányaiban minden harmadik választott nő lesz, megyei szinten pedig egy 15 százalékos küszöböt állítanánk fel.

Ez egy óriási előrelépés a Szövetség számára. És ez Romániában egyedi!” – fogalmazott április 27-én, csütörtökön Hegedüs Csilla, az RMDSZ Nőszervezetének alelnöke.”

 

Forrás: AZ RMDSZ FELISMERTE: A NŐK KÖZÉLETI SZEREPVÁLLALÁSA NÉLKÜL TÁRSADALMUNKNAK NINCS HOLNAPJA – MEGERŐSÍTI NŐI KÉPVISELETÉT A SZÖVETSÉG

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.