Főoldal » Rodarte backstage riport

Rodarte backstage riport

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Terrence Malick 1978-as drámája, a Mennyei napok ihlették a Rodarte őszi/téli kollekcióját, aminek főbb szerepeit (a ruhák mellett) a szétzilált szőke hajzuhatagok és a naplemente színeiben pompázó sminkek játszották.

A Mulleavy nővérek kötényruháit, bokáig érő kabátjait és a prérire illő ingeit és szoknyáit Odile Gilbert fodrász és James Kaliardos sminkmester igyekeztek egy hasonlóan country stílusú look-kal kiegészíteni. A hullámos fürtök és az aranyló gabona árnyalataiban játszó szemhéjak telitalálatnak bizonyultak.

Malick a Mennyei napokat csak pirkadatkor és alkonyatkor forgatta, ez adott ötletet James Kaliardosnak a sminkek elkészítéséhez. Olyan színeket használt, amik ezeknek a – fotósok által “varázslatos óráknak” nevezett – napszakoknak a vöröses-aranyos árnyalatait juttatja eszünkbe.

A makulátlan, de mégis természetes hatású alapozás volt az első lépés. Ehhez a MAC Pro Longwear Concealer-t használták, csak a bőrhibákra alkalmazva azt. Ezután a MAC Pro Sculpting Powder Bone Beige árnyalata került az arccsontra, ezzel adva egy természetes fényt az arcnak. A smink fókuszpontja így a “viharos naplemente” hatású szem maradhatott.

A szemfestékek gondos kiválasztása volt szükséges ahhoz, hogy elérjék a kívánt hatást. Így először a MAC Pro Cream Color Base Nude és Yellow Scream árnyalatai kerültek a teljes mozgó szemhéjra, és a szemöldökcsontra. Erre került a MAC Crystal árnyalatú szemhéjpúdere a mélyítővonalra. A tökéletesen natúr hatás kedvéért a vízvonalra a MAC hús-színű ceruzája, a Pro Chromagraphic Pencil NC42 került, a szempillákat pedig a MAC Studio Finish Concealer NC45-ös árnyalatával, azaz egy dió színű korrektorral olvasztották bele a sminkbe. A szájakat alapozás után a MAC Photo árnyalatú rúzsával, egy krémes, rezes-bogyós árnyalattal színezték.

Mindezt a hatást a szél-fútta, nap-szítta haj és a színben tökéletesen passzoló rezes-barna körömlakk tette teljessé.

Ez a smink tökéletes a kifutóra, illeszkedik az idei őszi/téli trendekbe, de a hétköznapi használathoz érdemes egy kicsit átalakítani. Az ilyen típusú sminkeknél neked is érdemes külön gondot fordítanod a színek kiválasztására, ha rossz árnyalatot választasz, a szemed úgy fog kinézni, mintha begyulladt volna. Az pedig nem szép látvány…

forrás: style.com

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.