Főoldal » Tavaszi megújulás!

Tavaszi megújulás!

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Üdvözlök Minden Kedves Olvasót!

Birgés Kata vagyok Hair Stylist és hajápolási tanácsadó.

Végre itt a tavasz! A mindenki álltal várva várt tavasz! De vajon tudjuk, hogy milyen ápolást igényel a haj a jóidő közeledtével?! Nem?! Akkor segítek egy kicsit!


Először is nagyon fontos a külső ápolás. A megfelelő balzsam illetve pakolás kiválasztása és rendszeres használata. Fontos szempont, hogy milyen a haj állapota, mennyire roncsolt, esetleg festett-e. Figyelembe kell venni a zsírosodási hajlamot is. Ha ezekkel megvagyunk akkor jöhet a “belső” ápolás. Ugyanis mindaz amit megeszünk, megiszunk hatással van a hajunk állapotára. Tehát nem elég az ha jóminőségű termékeket használunk. Ha nincsenek meg a megfelelő ásványi anyagok és vitaminok kiszárad a haj, száraz lesz és töredezett. Ezért is fontos a megfelelő folyadék bevitel mely lehet vagy ásványvíz vagy tea vagy frissen facsart gyümölcslé. Egy felnőtt szervezet napi 2 liter folyadékot igényel. (Érdekesség, hogy ez a mennyiség kismamáknál 4-5 liter.) Nálad ez megvan? Ha nincs, akkor itt az ideje , hogy figyeld a napi folyadékbeviteled.  Ezek a legelső lépések ahhoz , hogy a hajad feltöltődjön a hideg és rideg téli hónapok után. 

És ha már megújulás akkor irány a fodrász! Akár kisebb akár nagyobb megújulásra vágyunk mindenképp vágjunk bele! A hajápoláson kívül a rendszeres hajvágás is fontos! Nemlehet elégszer mondani, hogy fazontól függően rendszeresen vágatni kell. 

Ugye nem nehéz ezeket betartani?! Egy kis odafigyeléssel mindenkinek gyönyürű, szép és fényes lehet a hajkoronája!

Üdv: Kata :)

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.