Főoldal » A HP üzleti intelligenciát vásárol

A HP üzleti intelligenciát vásárol

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A Hewlett-Packard (HP) február 14-én bejelentette, hogy megvásárolja az adattárházi megoldásokkal, adatelemzéssel és üzleti intelligenciával foglalkozó Vertica nevű céget. Az SAP-s múlttal rendelkező Leo Aphothekernek ez az első stratégiai lépése.

 

 

 

 

 

A tranzakció pénzügyi adatait a felek nem ismertették, a HP amerikai főhadiszállása a sajtóval hétfőn csupán annyit közölt, hogy megvásárolja az adattárházi megoldásokkal, adatelemzéssel és üzleti intelligenciával foglalkozó Vertica céget.

A Massacusets állambeli billericai székhellyel rendelkező vállalkozás weboldalán is megjelent a hír, innen megtudhatjuk, hogy a Vertica erőssége az adatelemző, üzleti intelligencia platformjában rejlik, mely gyorsan, rugalmasan juttatja el a szükséges adatokat az ügyfeleknek, döntéshozóknak. A megoldást olyan cégek használják mint a Twitter, a Verizon, az AOL, a Zynga, a Bank of America, a Mozilla, Comcast. A megoldás fizikai, virtuális és felhő alapú IT rendszerekben is működik.

A HP korábban már próbálkozott saját fejlesztésű adattárolási megoldással betörni a piacra, de a több éve piacon lévő Neoview nevű platformjának nem sikerült mérhető piaci részesedést szereznie, így a HP úgy döntött, a Microsofttal közösen próbálkozik tovább.

A felvásárlás azért is érdekes, mert ez az első jelentős stratégiai lépése a tavaly szeptemberben kinevezett elnök-vezérigazgatónak, Leo Apothekernek. A vezető részletesen egy március 14-i San Francisco-i találkozón ismerteti új stratégiáját. A lépés azonban azért nem meglepő, mert  Aphoteker korábban az SAP vezetője volt, ahol az üzleti intelligenciával foglalkozó Business Objects jól megtérülő befektetésnek bizonyult. Az is vonzó lehetett, hogy adatelemzői termékek forgalma a gazdasági válság idején sem csökkentek.

 

 

Forrás: http://computerworld.hu/uzleti-intelligenciat-vasarol-a-hp-20110215.html
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.