Főoldal » A tegnapi nap vegyes képet öltött a dollár vonatkozásában…

A tegnapi nap vegyes képet öltött a dollár vonatkozásában…

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A tegnapi nap vegyes képet öltött a dollár vonatkozásában, amit az a tény is jelzett, hogy a DXY-index a csütörtök reggeli jelentés megírásának idejétől számítva majdnem semmit sem változott. A dollár erősödött a japán jennel és a skandináv devizákkal szemben, azonban gyengült az euróhoz és az angol fonthoz képest. A trend nélküli alakzat látható volt a dollár árudevizákkal szembeni vegyes szereplésén: erősödött az új-zélandi dollárral szemben, ám gyengült a kanadai dollárhoz és az ausztrál dollárhoz képest. Figyelemre méltó, hogy a dollár nem volt képes erősödni az euróval szemben a tegnapi „kockázatkerülő” környezet ellenére, ahol az USA-beli adatok általánosságban véve csalódást keltettek (váratlan esés az USA főbb mutatóiban és a Phili Fed indexben, valamint enyhe emelkedés az újonnan regisztrált munkanélküliek számában – amint az várható volt), és a részvénypiacokon csökkenés volt tapasztalható. Feltételezhető, hogy a kis mozgások nagyban technikai, nem pedig tematikus jellegűek voltak.

Az USA inflációhoz kötött kötvényei (TIPS) meredeken estek tegnap, miután a rekordnagyságú, 18 milliárd USD értékű aukció a legkisebb keresletet vonzotta az elmúlt több mint négy év során. Ez jelzi az inflációval kapcsolatos aggályok hiányát. Ez baljóslatú az aranypiacra nézve, mivel a befektetők láthatóan egyre kevésbé aggódnak amiatt, hogy a globális mennyiségi könnyítés a világ devizáinak devalválódásához vezet.


A német termelői árindexben várhatóan enyhe, havi szinten 0,1%-os növekedés következik be, amely magasabb, mint a februári -0,1%-os csökkenés; ám összhangban van a nemrégiben közzétett adatsorozattal, amelyek jelzik, hogy az EU-beli infláció az EKB célkitűzése alá kerül, és növeli az EKB további könnyítésének valószínűségét. Az eurozóna februári folyó fizetési mérlegének adatai különös érdeklődésre tartanak számot az IMF azon nemrégi előrejelzésének fényében, hogy az eurozóna folyó fizetési mérlegének többlete idén meghaladja Kínáét, de az adat ritkán befolyásolja a piacot. Valószínűleg a kanadai fogyasztói árindex sem gyakorol jelentős hatást a piacra, mivel a Kanadai Nemzeti Bankkal kapcsolatos elvárásokat csak szerdán, a Kanadai Nemzeti Bank monetáris politikai bizottságának értekezlete után fektették le.


EUR/USD


Az EUR/USD tegnap erősödött, és 1,3095-re emelkedett, visszapattanva trendvonalbeli támaszszintjéről, mivel Spanyolországnak sikerült kötvényeit jelentősen alacsonyabb hozamokkal aukción értékesíteni, és az USA-ban növekedett az újonnan regisztrált munkanélküliek száma. Azonban az erősödések nagy része „tiszavirág életű” volt, mivel a pár visszatért az 1,3050-es szintre, mielőtt visszapattant, hogy ismét ellenállásszintre találjon 1,3075-ön, amit kezdeti esésnek tartunk. A pár esetleg enyhén gyengül, ha negatív meglepetést okoz a német termelői árindex, ami elmélyíti a lanyha növekedés miatti aggályokat, bár az eurozóna folyó fizetési mérlegének várhatóan jelentős többlete ezt ellensúlyozhatja. A trendvonalbeli támaszszint 1,3010 lesz, a Fibonacci támaszszint 1,2980; az 1,3075 feletti ellenállásszint 1,3120 lesz. Mivel nincs fő gazdasági mutató, valószínűleg nem tapasztalunk nagyobb mozgást a mai nap folyamán, hacsak nem a G-20 értekezleten meglepő kijelentések hangzanak el.
Az elemzést készitette: Marshall Gittler

Marshall Gittler jelenleg a globális devizapiaci stratégiáért felelős az IronFX -nél, korábban vezetője volt a Privát Wealth Management’s FX bizottságnak, a Deutsche Bank volt vezető FX stratégája, a Bank of Amerika egykori Ázsiájáért FX stratégiájáért felelős vezető.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.