Főoldal » A világ első ródium befektetési érméi

A világ első ródium befektetési érméi

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A világon elsőként a New Yorkban alapított pénzverde, a Cohen Mint bocsátott ki ródium befektetési érmét. E magán pénzverdét 2004-ben hozták létre és 2009-ben készített először ródium érmét. A ródium egyedülálló, rendkívül értékes, egzotikus nemesfém, melynek népszerűsége egyre nő. A Cohen Mint által kibocsátott érme 1 gramm súlyú és 999-es finomságú, átmérője: 13 mm.

Nem számít fizetőeszköznek egyetlen országban sem, kizárólag befektetési célokat szolgál. Kibocsátása után 99,99 dollárért árulták. A cég közleményében kiemelte, hogy a világon rajtuk kívül még senki sem bocsátott ki ródium befektetési érmét.

A ródium rendkívül magas hőfokon olvad, megmunkálása nehézkes, mivel igen kemény, rideg és törékeny fém. Az érmék gyártása így nem volt egy könnyű feladat. A hagyományos módszerek ugyanis ebben az esetben csődöt mondanak, a pénzverdének egy különleges és újszerű eljárást kellett kidolgoznia, hogy a ródium érmék gyártása megvalósítható legyen. Mindezt sokéves munka és kimerítő tesztek előzték meg.
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.