Főoldal » Aki keres, talál

Aki keres, talál

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

A keresőoptimalizásnak hála elegendő néhány kulcsszó megadása és a kereső máris kidobja a szerinte számunkra megfelelő találatot. De nem is ez a lényeges, hiszen ezt mindenki tudja. Gyakran előfordul azonban, hogy a beírt kulcsszó alapján egy olyan oldalra és témához sikerül eljutni, ami közelében sincs annak, amire a látogató kiváncsi lenne.

A Google Analytics jóvoltából le is lehet követni azt, hogy a weboldalunkra milyen kulcsszó alapján jutottak el a látogatók. Ezt kihasználva megnéztem, hogy a blogom indulása óta eltelt másfél évben milyen úton-módon tévedtek ide az olvasók. A legjobb találatokból gyűjtöttem össze egy csokorral és változtatás nélkül közlöm őket.

Igazából a csokor elég nagy ahhoz, hogy kategorizálni is lehessen a kulcsszavakat, úgyhogy öt nagyobb csoportba soroltam őket.

Az első csoportba azok a kulcsszavak tartoznak, amelyek esetén teljesen egyértelmű, hogy hogyan vezettek el hozzám, hiszen részben tartalmazzák a nevemet. Részben viszont megelőlegezett bizalomnak is felfogható a dolog, ami természetesen jólesik, és amennyiben a keresést elkövető kedves olvasók rendelkeznek jövőbelátó vagy akár tisztánlátó képességekkel, akkor ezúton is kérném, hogy keressenek meg az elérhetőségeken. Bármelyik alább látható jóslat bekövetkeztének rendkívüli módon tudnék örülni.

farkas gábor elemző

farkas gábor bank

farkas gábor exxon

farkas gábor mol

farkas gábor focista

nagymenők elemzés

A második csoport esetén is érthető a kapcsolat, hiszen a kulcsszavak többsége valamilyen formában kötődik a bejegyzések témáihoz, mégha néhol elég nehezen hihető is. Finoman szólva, az alábbiak közül egyik sem nevezhető különösebben szakmába vágó témának, de a lényeg a célállomás, ebben az esetben a blogom. A személyes kedvenceimet mindenesetre kiemeltem, igazán jó érzés belegondolni, hogy ilyen sok és ennyire szerteágazó témában tisztelnek meg a bizalmukkal az internetezők.

kutya

mark zuckerberg vagyona 2012

hell mate tea

big mac összetevői

fűtési szezon vége 2012

nb1 nézettség

tyúk ülőrúd

ausztria tojáslé

daniel craig divat

fenyőtermesztők

hogy kell úszni

hogy mondjuk a sok szót felsőfokon

hogyan kell túljárni a cápa eszén

labdarúgó teremtorna nézettségi adatok

lajhárok szexuális élete

mennyibe kerül egy szendvics svájcban

A harmadik csoportba tartozó kulcsszavak elég alaposan körüljárnak egy témát, melyről első látásra azt gondolnánk, hogy nincs sok köze a gazdasághoz. Az egyik bejegyzés témájaként azonban mégis létrejött a kapcsolat, ennek köszönhetően pedig az alábbi kulcsszavak beírása után is el lehetett jutni e blog lapjaira, amely a látszat ellenére továbbra is gazdasági témákkal foglalkozik.

tücsök téli élete

tücsök egyszerűen

a tücsök és a hangya télen a természetben

a tücsök hol él

hangyák télen

mit eszik a tücsök

A negyedik csoport már egy fokkal speciálisabb. Ezekben a kulcsszavakban az a közös, hogy néhány bejegyzés témájául szolgáló közgazdászra illetve milliárdosra irányult a keresés, de egy kicsit más összefüggésben, mint ahogyan az a blogban olvasható. A látogatók ugyanis különös érdeklődést mutattak Warren Buffet, Soros György vagy éppen Manszúr sejk családtagjai és főként az elérhetőségeik iránt. Azt hiszem, elég boldog lennék, ha olyan viszonyban lehetnék az említett úriemberekkel, hogy ismerném a személyes elérhetőségüket, ők viszont valószínűleg nem örülnének annyira nekem, ha ezeket a nyilvánosság elé is tárnám.

warren buffet családja

bill gates dédanyja

eike batista email címe

ingvar kamprad email címe

manszúr sejk email címek

omahai bölcs email cím

soros györgy lakcíme

soros györgy családja

soros györgy levelezési cím

Végül elérkeztünk az ötödik csoporthoz, a kedvencemhez az összes közül. Az itt szereplő kulcsszavak általános jellemzője, hogy fogalmam sincs róla, milyen módon kapcsolódhatnak a bloghoz. Ennek ellenére megtették, ezzel nem kevés vidám pillanatot szerezve nekem. Nem is tudnék kiemelni közülük egyet sem, így egyben kell őket látni.

mióta világ a világ,tövisek nélkül rózsa nincs

60 év felüliek divatja

a waweli tűzokádó sárkány

agancspáfrány gondozása

astrománia

az esticsillag tartalma

brazil babonák

ehf ne legyél magyar

ételek pontos receptje

ha egy nő nemet mond,azt gondolja talán

gyógynövénytermesztés

keleti szemétfolt

kelt barackos

kutya árfolyam

lakókocsiban élni

lumia 800 szilikon tok

nincsen rózsa tövis nélkül ellentéte

tuning gyertya előnyei,hátrányai

twoo jelszó emlékeztető

tyúktetű

városi hamvaspók

Ha esetleg valaki azt gondolná, hogy a városi hamvaspókot vagy a waweli tűzokádó sárkányt már nem lehet überelni, akkor megnyugtatásképp és főként a bejegyzés megkoronázásaként álljon itt a leginkább elgondolkodtató és legmegdöbbentőbb kulcsszó, amely megtisztelte a blogomat azzal, hogy elvezette ide a téma iránt különös érdeklődést mutató látogatót. (Előre elnézést kérek a trágár kifejezésért, sőt ezúton el is határolódom tőle és visszautasítok minden felfedezni vélt összefüggést.)

Muszáj pontosan idézni, hiszen mint tudjuk, “klasszikusokat csak pontosan”:

vv christofer f@rka

Éljen a keresőoptimalizálás, a soha nem látott összefüggések és kapcsolatok atyja!

 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.