Főoldal » Álom vagy rémálom visszatérni kisgyerekes szülőnek a munkaerőpiacra?

Álom vagy rémálom visszatérni kisgyerekes szülőnek a munkaerőpiacra?

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Gyerekvállalás után komoly kérdés: hogyan lehet kisgyerekes szülőként több év után újra visszatérni a munka világába? Részmunkaidős állás, egyéb atipikus foglalkoztatási formák vagy éppen saját vállalkozás indítása közül lehet választani, de jellemzően mindenhol rögös és buktatókkal teli az út, amire érdemes előre felkészülni!

Ebben segítenek a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány szervezésében díjmentesen elérhetőszakmai fórumok, ahol jó gyakorlatokon, személyes példákon keresztül cserélhetnek tapasztalatot az érdeklődők. A Budapesten zajló GYEREVISSZA projekt kifejezetten kisgyermekes szülők munkaerőpiacra való visszatérését támogatja, amelyben idén februártól tartó programsorozaton térítésmentesen vehetnek részt az érdeklődők.

A soron következő szakmai fórum témája: „Az érem másik oldala: Hogyan látja a kisgyerekes szülő a munkába való visszatérést?”Interaktív kerekasztal beszélgetés keretében meghívott vendégekkel járják körül a kérdést, illetve az eddigi szokásnak megfelelően a hallgatóságot is bevonják.

Megtudhatjuk milyen személyes élményekre épülve, hogyan indult a Happy Mammy Édesanyákat Segítő Szolgálat, ahol kisgyerekes anyák számára az élet számos területén nyújtanak segítséget. A sikeres vállalkozást egy négy gyermekes édesanya álmodta meg: Jarabin Edina, aki saját bőrén érezte mekkora jelentőséggel bír, ha képes szellemileg, lelkileg, testileg feltöltődni. Erre épül üzleti elképzelése is, amivel kapcsolatban sok gyakorlati tippet fog megosztani a fórum résztvevőivel.

Megszólal Repka Ágnes, a dolgozomami.hu oldalt alapító szakember, aki HR szakmai tudását és saját anyává válását ötvözve szintén saját céget alapított. Korábbi tapasztalatai alapján külön figyelmet fordít a munka, karrier tervezés és gyerekvállalás tudatos felépítésére. Felkészítő tréningjei alapján praktikus tanácsokat és ötleteket oszt meg a fórumon.

Egy a SEED Alapítvány programjához hasonló Csongrád megyei projekt tapasztalatit is meghallgathatjuk, amit az anyadolgozik.hu oldalon követhetnek nyomon az érdeklődők. Kiemelve a város és vidék közötti különbségeket, hasonlóságokat ezzel is érzékeltetve mennyire komplex terület a kisgyermekesek szülők foglalkoztatása vagy vállalkozóvá válása.

A szakmai oldal mellett 3 kisgyermekes szülő mesél őszintén megéléseiről, élményeiről, amiből kiderül mit érnek a jogszabályok a gyakorlatban, mennyire nyitottak a munkáltatók és van-e esély pályamódosítóként sikeres vállalkozást indítani gyerekek mellől.

Fórum időpont: 2013. szeptember 20., péntek 9.00-12.00

Helyszín: Benczúr Ház, 1068 Budapest, Benczúr utca 27., Barna szalon

Részvétel: díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezését a gyerevissza@seed.huemail címre várjuk.

Az aktuális programokról további információk a SEED Alapítvány honlapján, a www.seed.huoldalon érhetők el.

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.