Főoldal » Az euró erősödése valószínűleg „tiszavirág életű” lesz 8.MARC

Az euró erősödése valószínűleg „tiszavirág életű” lesz 8.MARC

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

Az EKB elnöke, Draghi részéről tegnap elhangzó, enyhítést célzó nyilatkozat-áradat ellenőre az euró erősödött a dollárral szemben. Bár az EKB nem módosította a kamatlábakat, fontolgatta a kamatlábcsökkentést az eurozóna vontatott talpra állásának fényében, ami kikényszerítette a növekedés és az inflációs előrejelzések lefelé irányuló korrekcióját. A piac figyelme a következőkre összpontosult: a) azon kijelentése, hogy a gazdaság az idei év későbbi részében stabilizálódni fog; b) az „emberek lebecsülik az euróba fektetett politikai tőkét”; valamint talán legfőképpen c) azon tényre, hogy NEM ismételte meg a múlt hónapban elhangzott azon kijelentését, hogy az euró lefelé ható kockázatot jelent az inflációra nézve. Ez fontos, mivel az EKB csak az infláció, nem pedig az euró szintje miatt aggódik; ha azonban az erős euró túl alacsony szintre csökkenti az inflációt, az EKB lépést foganatosíthat az euró erősödésének megelőzésére. Ezzel ellentétben arra figyelmeztetett, hogy a devizaárfolyam nem áll a politika célpontjában, és különben is közel van hosszú távú átlagához, ezért az árfolyam aggodalomra nem adhat okot.

A Nikkei 225 elérte a Lehman Brothers csődje előtti szinteket, mivel a jen tovább gyengült. A tegnap jelzett kis gazdasági növekedés Japánban nem lendítette fel a jent, mivel az ország legnagyobb aggálya a defláció.

A Bank of England nem változtatott kamatlábain, és fenntartja 375 milliárd fontos mennyiségi könnyítésre vonatkozó célkitűzését.

EUR/USD

Az USA-beli nem mezőgazdasági foglalkoztatási adatok rendszerint a leginkább piacmozgató gazdasági jelzők; a kereskedők különösen az euró tegnapi fő erősödéseit követően fokozott volatilitással számolhatnak.

Az euró erősödése valószínűleg „tiszavirág életű” lesz. Ma visszaesésnek vagyunk tanúi a trendvonal irányába 1,3035-ön, a várakozásoknak megfelelően kedvező USA-beli nem mezőgazdasági foglalkoztatási adatok tükrében.

Online matematika kurzusok felső tagozatosok számára

3 csomagajánlattal készültünk a felső tagozatos diákok számára. Az online kurzusok nem csak a felvételire, de akár már az érettségire való készülésben segítséget nyújthatnak. Válaszd ki, hogy melyik csomagban rejlő tudásra van most a legnagyobb szüksége gyermekednek.
RÉSZLTEKÉRT KATTINTS IDE

KIEMELT AJÁNLATOK

KÉPES VAGY RÁ!
MATEKZSENI SZÜLETIK!
TE IS OKOS VAGY!
 

MEGOSZTÁS

Ha tetszett a cikk, akkor nyugodtan oszd meg ismerőseiddel, valószínű ők is örülni fognak neki.

HOZZÁSZÓLÁS

Ha nem hagy nyugodni az, amit a cikkben olvastál, akkor nyugodtan írd meg kérdésed vagy észrevételed kommentbe. Így szerzőnk könnyen tud neked válaszolni.

Vélemény, hozzászólás?